G4Media.ro

Slovenia va retrage, până la sfârşitul lui iunie, gardul de 200 de…

Sursa foto: Pixabay

Slovenia va retrage, până la sfârşitul lui iunie, gardul de 200 de kilometri de sârmă ghimpată de la frontiera cu Croaţia, ridicat pentru a preveni migrația din 2015: ”Nu și-a atins scopul”

Slovenia urmează să retragă gardul pe care l-a instalat la frontiera cu Croaţia în timpul crizei migraţiei din 2015, anunţă premierul liberal Robert Golob, care evocă ineficienţa acestei măsuri şi motive ”umanitare”, relatează AFP.

Împotriva unui val de o jumătate de milion de migranţi care au traversat ţara către Italia şi Austria, Slovenia, un stat membru al Uniunii Europene (UE) şi care face parte din spaţiul Schengen, a ridicat garduri de sârmă ghimpată cu o lungme de 200 de kilometri, închizând aproape un sfert din frontiera cu Croaţia vecină.

”Bariera nu şi-a atins scopul declarat, de a-i descuraja pe cei care voiau să treacă frontiera”, a subliniat miercuri, într-o conferinţă de presă, Robert Golob.

Aşa cum a promis în recenta campanie în alegerile legislative, gardul urmează să fie desfiinţat ”până la sfârşitul lui iunie”, ”din motive umanitare şi pentru că a eşuat să-şi atingă obiectivul”, a anunţat el.

Numărul migranţilor clandestini a crescut de la începutul anului, a precizat premierul sloven.

Atât organizaţii de apărarea drepturlor omului, cât şi poliţia au avertizat că, din cauza prezenţei gardului de sârmă ghimpată, numeroşi migranţi clandestini folosesc în prezent rute mai periculoase pentru a intra în Slovenia.

Robert Golob a fost învstit premier la 25 mai, la o lună după ce partidul său, ”Mişcarea Libertăţii” (GB) a obţinut o largă victorie electorală.

El a fost ales masiv în baza promisiunii de a restaura ”normalitatea” şi de a ”restabili” democraţia, după mandatul agitat al conservatorului Janez Jansa.

Janez Jansa, un aliat al premierului suveranist Viktor Orban, a apărat instalarea acestui gard şi altor dispozitive menite să-i împiedice pe migranţi să intre pe teritoriul sloven.

Condiţiile din centrele de primire a solicitanţilor de azil sunt ”deplorabile”, a subliniat Robert Golob, care a anunţat măsuri în vederea unei îmbunătăţiri şi unei accelerări a procedurilor de soluţionare a dosarelor migranţilor din Ucraina sau care au traversat Marea Mediterană.

sursa: News.ro, Sursa foto: Pixabay / music4life

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Încă o cisternă de mumu pe gâtlejurile trumpuțo-orbanistaneze! :)))))