Soare, nisip, apă … Cum vă protejați telefonul în vacanță?
Vacanțele de vară, în special la mare, ne pot pune telefoanele la grea încercare. Supraîncălzire, cădere în apă sau nisip, oxidare… Dacă nu avem grijă de ele, ne putem pierde rapid telefoanele. Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a evita orice incident, scrie BFM TV.
NU FOLOSIȚI TELEFONUL PESTE 35°C
Temperaturile prea ridicate pot provoca daune ireversibile diferitelor părți ale telefonului. Dacă dispozitivul este plasat în soare, ecranul va fi primul afectat. „Chiar și cele mai bune ecrane de smartphone, indiferent dacă sunt Amoled sau LCD, nu pot rezista la un val de căldură bun fără nicio problemă”, avertizează site-ul de telefonie PhoneAndroid.
Pe lângă ecran, celulele bateriei se pot supraîncălzi, ducând la o „uzură prematură”, explică Sandra Auboy, responsabilă de dezvoltare în Franța pentru iFixit. Dacă expunerea este prea lungă sau regulată, bateria se poate chiar umfla, provocând deteriorarea altor componente ale dispozitivului.
Unele smartphone-uri, atât Android, cât și iPhone, pot afișa un mesaj de supraîncălzire care duce la oprirea dispozitivului. Dacă se întâmplă acest lucru, plasați dispozitivul într-o cameră răcoroasă timp de cel puțin o oră.
EVITAȚI NISIPUL CU ORICE PREȚ
Utilizarea telefonului la mare este și mai riscantă, deoarece, pe lângă expunerea la soare, acesta este expus și riscului de a cădea în nisip. O acumulare de nisip în porturile dispozitivului poate duce la disfuncționalități, în special la nivelul bateriei și al circuitelor.
Dacă nu aveți o husă impermeabilă, puteți, de asemenea, să vă puneți telefonul într-o pungă de plastic cu fermoar pentru a-l proteja de nisip.
Dacă este deja prea târziu și nisipul a pătruns în telefon, suflați sau aspirați porturile afectate.
IMPERMEABILITATEA ESTE „RELATIVĂ”
Chiar și telefoanele considerate a fi rezistente la apă ar trebui ținute departe de mare, potrivit Sandrei Auboy.
„Impermeabilitatea este relativă, chiar și pentru un telefon nou. Acesta va rezista ploii, unei căderi într-o mică baltă sau unei scufundări rapide în apă, dar nu mai mult de atât”, avertizează ea.
Așadar, chiar dacă telefonul pare să iasă nevătămat după aproximativ treizeci de minute sub apă, realitatea este că ar putea exista „daune mai mult sau mai puțin pe termen lung”, potrivit specialistei. Prin urmare, se recomandă să nu înotați cu telefonul asupra dvs.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank