Sociologul Barbu Mateescu: O posibilă explicație pentru prezența tinerilor 25-34 ani semnificativ mai mică decât la scrutinele trecute ar putea fi migrația / La votul politic nu se poate spune că tinerii au votat cu un partid anume
Sociologul Barbu Mateescu a explicat pentru G4Media că o posibilă explicație pentru prezența la vot semnificativ mai mică decât la scrutinele trecute (2019 europarlamentare, 2020 locale) a tinerilor din categoria 25-34 ani semnificativ mai mică ar putea fi faptul că aceștia au migrat între timp din România.
În schimb, la categoria 18-24 de ani, tinerii s-au prezentat la vot în număr mai mare decât la alegerile europarlamentare din urmă cu 5 ani.
Pe de altă parte, la votul politic pe consilii județene nu se poate spune că tinerii au votat cu un partid anume, opțiunile fiind distribuite relativ echilibrat:
- ”În rândul tinerilor de 18-24 ani, ponderea celor care au venit la vot a fost mai mare decât în rândul tinerilor de 18-24 de la momentul europarlamentarelor precedente. Prezența la categoria 25-34 ani a fost semnificativ mai mică decât la scrutinele trecute (o posibilă explicație ar putea fi migrația). La votul politic pe consilii județene (din atâția câți au putut vota) voturile au fost distribuite astfel încât nu se poate spune că tinerii au votat preponderent cu un partid sau un altul”, a explicat sociologul Barbu Mateescu pentru G4Media.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii