Solidaritate în fața bolii: Comunitățile evreiești din Europa au înființat o rețea de împrumut de echipamente medicale
O rețea de împrumut de echipamente medicale pentru comunitățile evreiești din Europa și-a deschis primul centru la Odessa, în Ucraina, iar alte 26 de centre vor fi deschise până la sfârșitul anului, transmite The Jerusalem Post, citat de Rador.
Înființat de Centrul Rabinic European (RCE) și Asociația Evreiască Europeană (EJA), proiectul caritabil a fost creat ca răspuns la creșterea diferitelor nevoi în comunitățile evreiești din cauza COVID-19.
Una dintre cele mai urgente nevoi este echipamentul medical pentru cei care au fost externati din spital, din cauza presiunii asupra sistemului de îngrijire a sănătății, pentru a se recupera acasă.
Echipamentul va acoperi cât mai multe nevoi posibile, de la naștere până la bătrânețe. Fiecare centru de caritate include peste 300 de articole, inclusiv: generatoare de oxigen, scaune cu rotile, scaune pentru baie, cârje, role, pompe pentru piept, pătuțuri, dispozitive TENS, monitoare de tensiune arterială și multe altele, a spus rabinul Yossi Beinhaker, vicepreședintele Centrului Rabinic European și manager de proiect.
Primul centru funcționează deja la Odessa, Ucraina și, până la sfârșitul anului 2021, vor exista 26 de centre în Ucraina, Belarus, Bulgaria, Letonia, România, Polonia, Croația, Kazahstan, Moldova, Georgia și Muntenegru, a spus rabinul Beinhaker.
„Împrumutul de echipamente medicale în formatul utilizat în Israel nu există în multe țări europene și mulți membri ai comunității pur și simplu nu își permit să cumpere echipamentele. Am identificat că această nevoie a apărut din aproape toate conversațiile noastre cu liderii comunităților ai căror membri au contractat boala”, a declarat directorul general al Centrului Rabinic European, Rabbi Aryeh Goldberg, care lucrează în cadrul Asociației Evreiești Europene (EJA).
„Inaugurarea primului centru din Ucraina este un început incitant, a declarat președintele Asociației Supraviețuitorilor Holocaustului din Odessa, Schwartzman Roman Markowitz. „Supraviețuitorilor Holocaustului li s-au oferit deja mese calde, dar, în multe cazuri, nu au putut să se ridice din pat și să meargă la bucătărie să mănânce. Acum, datorită Centrului, putem primi și echipamente medicale gratuite.”
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank