G4Media.ro

Soluție inedită a unui preot din Cluj pentru a respecta distanțarea fizică…

Soluție inedită a unui preot din Cluj pentru a respecta distanțarea fizică la slujbă: a desenat împreună cu voluntarii 150 de flori în curtea bisericii

Preotul bisericii ortodoxe „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” din Florești, Cluj, a surprins sâmbătă, după o serie de imagini postate pe facebook în care curtea bisericii apare desenată cu zeci de flori multicolore amplasate la distanță una de alta, transmite Actual de Cluj.

Preotul Ovidiu Marțiș a declarat că e o măsură luată în primul rând din necesitate, aceea a distanțării fizice impuse de starea de alertă. Din mijlocul fiecărei flori până la mijlocul celeilalte de lângă este o distanță de 1,5 metri.

Duminică, 17 mai, s-au ținut primele slujbe religioase în România după aproape două luni cu prezența credincioșilor. La Biserica din Florești fiecare persoană și-a ales o floare unde a ascultat slujba. Au fost peste 150 de persoane la slujba oficiată în curte, așa cum prevede legea.

„Cineva ne-a făcut matrița, apoi am găsit voluntari din comunitate și timp de 4 zile, braț la braț cu ei am făcut acest proiect. Mai întâi s-a pus culoarea de bază, apoi un artist, un pictor, a mers la fiecare floare și a stilizat-o. Nu veți găsi din cele 150, câte sunt, două la fel. Fiecare e diferită, așa cum fiecare om e special în felul său,în sufletul său. Asta ne-am și dorit. Așa cum spunea Constantin Noica, noi trebuie să trăim ca albinele pe pământ, nu ca muștele. Ideea de bază a fost să respectăm regulamentul stării de alertă cu distanțarea de un metru jumate. Am respectat această lege cu strictețe. Și toate celelalte măsuri. Toată lumea a purtat măști, fără excepție.Aveam oricum proiectul de a betona curtea și avem această situație cu pandemia și probabil că vom avea o perioadă îndelungată în care să facem slujbe în curtea bisericii. Și din acest motiv ne-am mobilizat. Florile simbolizează Raiul. Iar fiecare floare a fost însuflețită de credincioși. Forma s-a îmbinat cu fondul”, a declarat spus preotul bisericii.

Foto: Nicu Cherciu / Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. În satul acela există o superbă biserică gotică din secolul 14. Să vii să plantezi porcăria asta de măgăoaie urâtă mi se pare o crimă arhitecturală. Groaznic!

    • Floresti-ul in sine e un kitch ordinar, seamana a ghetou, apoi drumul spre satul Tauti a devenit o porcarie. Era foarte frumos inainte cu padurea in dreapta. Din pacate Clujul incepe sa se dezvolte urat , fara nici un concept drept dovada blocul turn din Manastur plus noile blocuri care se construiesc in zona Lidl Frunzisului. Asta e, totul pentru bani indiferent de consecinte.

    • banii bat tot

    • @Robert, omule esti obsedat!
      Stirea este despre solutia inedita si creativa a unui preot de a respecta masurile de siguranta.
      Tu o dai cu “In Floresti este o biserica gotica de sec XIV! [De ce] sa vii sa plantezi o magaoaie urata [respectiva biserica ortodoxa]?”
      Ce are sula cu prefectura? A demolat cumva biserica aia de sec XIV, ca s-o zideasca pe asta ortodoxa in locul ei? Florestiul are peste 40000 de locuitori. E loc de mai mult de-o biserica.
      Dar obsedatu’ stie una si buna.

  2. Felicitari, preotului.
    Frumos, creativ, civilizat!

  3. Din fotografia atasata articolului se vede clar ca enoriasii parohiei Floresti sunt oameni tineri, vigurosi ! Picior de habotnic sau habotnica sa se apropie macar de 60 de ani !

    PS. Ce-ati facut cu batranetul ca de covid nu a pierit !

  4. Un preot din Pocreaca a desenat pe asfalt 150 de preoti si i-a pus sa cante prohodul.

    • Nihilismul exacerbat duce la nebunie!Trebuie sa consulti un psihiatru, precis vei fi internat la fara clanta.