G4Media.ro

Soluții în Brașov împotriva păsărilor: strângerea gunoaielor și montarea de plase pe…

Sursa foto: G4Media

Soluții în Brașov împotriva păsărilor: strângerea gunoaielor și montarea de plase pe acoperișurile blocurilor / ”S-au tăiat mulți copaci, iar ele vin și își fac cuiburi în orașe”

Strângerea cu regularitate a gunoaielor, împrejmuirea și acoperirea ghenelor pentru deșeuri menajere și amplasarea de plase de protecție pe acoperișurile blocurilor, toate ar putea fi soluții eficiente pentru scăderea numărului de ciori, porumbei și pescăruși din zonele locuite ale Brașovului, informează Agenția de presă Rador.

Ornitologii răspund astfel la nemulțumirile cetățenilor cu privire la mizeria și gălăgia pe care aceste păsări le fac în cartiere.

“Cu mai mulți ani în urmă, nu existau pescăruși în Brașov. Este o specie profitoare, pescărușii merg acolo unde găsesc ușor mâncare. Știm că această problemă este și în București. Marea problemă este că noi, oamenii, nu acoperim gunoaiele și atunci pescărușul vine în zonele unde se poate hrăni ușor. Aceștia își fac cuiburi pe blocuri și se hrănesc foarte ușor din containere. Dacă noi nu avem grijă de gunoiul nostru, asta, practic, îi ajută și pe ei să se înmulțească. La fel se întâmplă și cu ciorile. S-au tăiat mulți copaci, iar ele vin și își fac cuiburi în orașe, mai ales iarna, când e mai frig. Sunt niște probleme care depind și de noi”, a explicat Andreea Oprea, responsabil comunicare la Societatea Ornitologică Română.

Porumbeii reprezintă o specie de păsări apreciată de cetățenii orașului, dar care aduc stricăciuni clădirilor. Astfel, autoritățile locale sunt într-o permanentă căutare de soluții pentru îndepărtarea lor mai ales din preajma clădirilor istorice.

“Cu porumbeii este altă problemă. Acești porumbei domestici se trag din porumbeii de stâncă, care s-au adaptat și ei foarte bine. Cu cât hrănești păsările, cu atât ele se înmulțesc mai mult, iar porumbeii sunt foarte des hrăniți de către oameni și fac foarte mulți pui. (…) Păsările nu se hrănesc cu pâine. Păsările nu au nevoie de pâine. Este adevărat că porumbeii s-au adaptat, în ani de zile, dar în general le face rău, le provoacă tot felul de boli, de indigestii. Există și această boală a «aripilor de înger», când nu le mai stau aripile lipite de corp și nu mai pot zbura”, a adăugat Andreea Oprea.

Ornitologii recomandă hrănirea păsărilor doar iarna, cu semințe crude de floarea soarelui sau cu fructe uscate.

Sursa foto: G4Media

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Sancționați-i pe cei care hrănesc păsările, eventual puși să facă și curățenie în locurile unde păsările(hrănite de ei) fac mizerie. Dacă nu vor fi indivizi care să le pună mâncare în diferite locuri ,nu vor mai fi nici atât de multe păsări. Lipsa de educație se vede. Sunt mulți care nu înțeleg pericolul pentru sănătate.

    • Ma tem ca nu ai inteles mare lucru din articol. Chiar ma bucuram, cat de clar e scris, cat de bine
      identificata cauza, solutiile vin la minte oricui, ce raspicat e spus un lucru evident.
      Priveste ceva mai de sus, lasa vinovatii marunti. Gandirea noastra e lenesa si nesimtitoare. Traim intr-un ecosistem extrem de complex pe care il modificam brutal. Concluzia pe care puteai s-o tragi era ca trebuie sa gandim ceva mai complex, concret, lasa loc pentru palcuri de copaci la marginea orasului si, intr-adevar, sa fim mai civilizati si sa nu nearuncam mizeria unde stam. Doar porcul, unde sta, acolo isi face nevoile si tot de acolo mananca, desi, in lumea nedomesticita, e ceva mai civilizat.

  2. Superb!

    Proma data taiati copacii si apoi veniti cu solutia minune, sa strangeti gunoaiele …in 2022…
    Caracal scrie si pe voi din pacate

  3. La cat de puține păsări sălbatice sunt pe Pământ raportat la oameni, de bun simț ar fi acolo unde se aciuiază păsări să se dărâme orașul și să se planteze pădure in locul lui!

    • Genial! Nene Volodea, lasă c.o.c.â.r.t.z.u și treci pe lapte, esti in dellirium tremens. Sau da, să înceapă să demoleze._ bordeiul în care stai și ramâi în pădure. E mai bine pentru toata lumea, dar nu veti mai putea posta aberatii, mama ei de Civilizație… cum profitați voi de ea, dar o si vreti demolata, inteligentilor…

  4. Bravo Volodea! Stai jos Buffalo. Gandesti precum ti-e porecla.

  5. La blocurile din Bucuresti s-au pus plase, sa nu mai intre porumbeii sa „deranjeze” cu zgomot si cu kk, multele pensionare, care reclamau ca zarva porumbeilor le trezea din somnul lor de veci.
    Locuiesc singure in 3 camere si urasc tot ce inseamna pasari, caini, pisici.
    Flutura o sacosa de colo colo, iau pilule pentru depresie, chiar daca nu mai este aripa de porumbel la fereastra, chiar daca nu mai este gainat pe pervaz, chiar daca nici o pisica nu mai apare la vedere si chiar daca au fost de mult eutanasiati cainii din cartier.
    Oamenii nefericiți si cârcotași raman la fel, indiferent cate animale si pasari sunt fara mila starpite.

    • @Alina Constantin
      DA.STIU.VAD.ASCULT.
      asta e problema.unii batrani,daca simt ca se duc ei sau sunt nefolositori vor sa traga cat mai multi la fund.vedeti „tinereii” astia de 85….99 ani care va conduc sau „trag sfori” pe lumea asta.