G4Media.ro

SONDAJ: 59,5% din populație ar vota un partid naționalist care promovează valorile…

SONDAJ: 59,5% din populație ar vota un partid naționalist care promovează valorile religioase și susține familia tradițională / Care sunt tendințele naționaliste în societatea românească

59,5% din populație ar vota un partid naționalist care promovează valorile religioase și susține familia tradițională, în timp ce 64,8% consideră că România trebuie să își apere interesele naționale atunci când sunt în dezacord cu regulile Uniunii Europene, chiar dacă riscă să își piardă poziția de stat membru al UE, potrivit sondajului de opinie intitulat ”Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false” – Partea a II-a, Capitolul 2: Național vs. European, tendințe naționaliste în societatea românească.

Din cei 64,8% care consideră că România trebuie să își apere interesele naționale atunci când sunt în dezacord cu regulile Uniunii Europene, 64,5% cred totuși că ieșirea din UE ar afecta interesele naționale ale țării, ceea ce reprezintă aproximativ 42% din totalul eșantionului/populației. 29,4% (19% din total eșantion) cred că ieșirea din UE nu ar afecta interesele naționale. Ponderea non-răspunsurilor este de 6,1%.

În ceea ce privește cele 59,5 de procente din populație care ar vota un partid naționalist care promovează valorile religioase și susține familia tradițională, doar 21% (ceea ce reprezintă 12% din totalul populației) ar mai vota cu un asemenea partid dacă ar propune o apropiere de Rusia, 35% (ceea ce reprezintă 21% din totalul populației) ar mai vota cu un asemenea partid dacă ar propune ieșirea României din UE și 25% (ceea ce reprezintă 15% din totalul populației) ar mai vota cu un asemenea partid dacă ar propune restrângerea drepturilor minorităților naționale, precizează sondajul de opinie.

Sondajul de opinie fost realizat de INSCOP Research în parteneriat cu Verifield la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group (www.strategicthinking.ro) în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshall Fund of the United States și finanțat de Black Sea Trust for Regional Cooperation prin True Story Project (www.truestoryproject.ro).

”Procentul celor care cred că România trebuie să își apere interesele naționale chiar dacă riscă să își piardă statutul de mebru al UE rămâne similar cu cel rezultat din cercetarea din luna martie (64%). Interpretarea acestui grup masiv de populație ca fiind adeptul unor opțiuni naționaliste trebuie însă nuanțată. Cercetarea sociologică a inclus o întrebare filtru prin care am măsurat exclusiv opinia acestui grup, iar rezultatele arată că două treimi dintre aceștia, deși sunt adepții apărării intereselor naționale, cred că ieșirea României din Uniunea Europeană ar afecta interesele naționale ale țării noastre. Aparenta disonanță scoate în evidență faptul că majoritatea românilor consideră că dacă restul țărilor europene își urmăresc și propriile interese naționale, este legitim ca și românii să își dorească același lucru pentru țara lor. Există însă o conștientizare rațională clară a faptului că ieșirea din UE ar afecta interesele naționale și că dezvoltarea economică a țării are cele mai bune perspective în interiorul Uniunii.”, explică Remus Ștefureac, președinte Strategic Thinking Group.

Consultă ”Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false” – Partea a II-a

Ce relevă sondajul de opinie:

Afirmații – Reguli europene vs. interese naționale

28% dintre români sunt de părere că, în calitate de stat membru, România trebuie să respecte regulile Uniunii Europene, chiar și atunci când îi sunt afectate interesele naționale (față de 31,9% în martie). 64,8% consideră că România trebuie să își apere interesele naționale atunci când sunt în dezacord cu regulile Uniunii Europene, chiar dacă riscă să își piardă poziția de stat membru al UE (față de 64,2% în martie). 7,2% nu știu sau nu răspund.

Analiza socio-demografică: respondenții din urbanul sub 90.000 de locuitori consideră într-o măsură mai mare decât restul populației că România trebuie să își apere interesele naționale atunci când sunt în dezacord cu regulile Uniunii Europene, chiar dacă riscă să își piardă poziția de stat membru al UE. Tinerii sub 30 de ani și persoanele care declară că reușesc din punct de vedere al venitului lunar să aibă tot ce le trebuie sunt de părere că, în calitate de stat membru, România trebuie să respecte regulile Uniunii Europene, chiar și atunci când îi sunt afectate interesele naționale.

Potențiala ieșire din UE a României

Din cei 64,8% care consideră că România trebuie să își apere interesele naționale atunci când sunt în dezacord cu regulile Uniunii Europene, chiar dacă riscă să își piardă poziția de stat membru al UE, 64,5% cred că ieșirea din UE ar afecta interesele naționale ale țării noastre, ceea ce reprezintă aproximativ 42% din totalul eșantionului/populației. 29,4% (19% din total eșantion) cred că ieșirea din UE nu ar afecta interesele naționale. Ponderea non-răspunsurilor este de 6,1%.

Analiza socio-demografică: Persoanele cu vârsta sub 30 de ani, locuitorii din București și din regiunea Nord Est consideră într-o proporție mai mare decât media că ieșirea din UE ar afecta interesele țării noastre. Sunt de părere că ieșirea din UE nu ar afecta interesele țării noastre cu precădere: persoanele cu vârsta între 30 și 44 de ani, persoanele din mediul rural și gulerele albastre.

Afirmații – dezvoltare economică în viitor

Afirmația ” În viitor, România s-ar dezvolta mai bine economic dacă ar fi în interiorul Uniunii Europene” întrunește acordul a 62,9% dintre cei intervievați. 27% consideră că ”în viitor, România s-ar dezvolta mai bine economic dacă ar fi în afara Uniunii Europene”, iar 10,1% nu știu sau nu răspund.

Analiza socio-demografică: Tinerii, cei cu educație superioară, locuitorii din regiunea Nord Est și București Ilfov sunt de acord într-o proporție mai mare decât media cu afirmația ” În viitor, România s-ar dezvolta mai bine economic dacă ar fi în interiorul Uniunii Europene”. Sunt de acord cu afirmația ”în viitor, România s-ar dezvolta mai bine economic dacă ar fi în afara Uniunii Europene” mai ales cei care declară că venitul lunar nu le ajunge nici pentru strictul necesar.

Intenția generică de vot pentru un partid naționalist

59,5% dintre români ar vota un partid naționalist, care promovează valorile religioase și susține familia tradițională. 34,8% declară că nu ar vota un astfel de partid.

Analiza socio-demografică: Ar fi înclinați să voteze pentru un partid naționalist, care promovează valorile religioase și susține familia tradițională în special gulere albastre, locuitorii din regiunile Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia și Sud Est și persoanele care declară că venitul lunar nu le ajunge nici pentru strictul necesar. Cei care declară că nu ar vota cu un astfel de partid sunt cu precădere: persoane cu educație superioară și gulere albe.

Partid naționalist – propuneri ieșire din UE

Dintre cei 59,5% care declară că ar vota un partid naționalist, 35,5% (ceea ce reprezintă 21% din totalul eșantionului/populației) și-ar menține opțiunea dacă un astfel de partid ar propune măsuri și politici care ar putea determina ieșirea României din Uniunea Europeană și 60% (ceea ce reprezintă 36% din totalul eșantionului/populației) nu ar mai vota pentru un partid naționalist. 4% nu știu sau nu răspund

Analiza socio-demografică: Cei care și-ar menține opțiunea de vot pentru un partid naționalist, care ar propune măsuri și politici care ar putea determina ieșirea României din Uniunea Europeană sunt mai ales persoane cu vârsta între 45 și 59 de ani, care declară că veniturile nu le ajung nici pentru strictul necesar.

Partid naționalist – apropiere de Rusia

Dintre cei 59,5% care declară că ar vota un partid naționalist, 21,3% (ceea ce reprezintă 12% din totalul eșantionului/populației) și-ar menține opțiunea dacă un astfel de partid ar propune o apropiere față de Rusia și 74,9% (ceea ce reprezintă 45% din totalul eșantionului/populației) nu ar mai vota cu un astfel de partid. 3,8% nu știu sau nu răspund

Analiza socio-demografică: Cei care și-ar menține opțiunea de vot pentru un partid naționalist ce ar propune o apropiere față de Rusia sunt mai ales persoane cu vârsta până în 30 de ani și care au conturi pe Tik Tok

Partid naționalist – restrângere drepturi minorități

Dintre cei 59.5% care declară că ar vota un partid naționalist, 25% (ceea ce reprezintă 15% din totalul eșantionului/populației) și-ar menține opțiunea dacă un astfel de partid ar propune restrângerea drepturilor minorităților și 70,5% (ceea ce reprezintă 42% din totalul eșantionului/populației) nu ar mai vota cu un partid naționalist. 4,4% nu știu sau nu răspund

Analiza socio-demografică: Cei care și-ar menține opțiunea de vot pentru un partid naționalist ce ar propune restrângerea drepturilor minorităților sunt mai ales persoane cu studii primare, din regiunile Centru și Sud Vest Oltenia. Și-ar schimba opțiunea mai ales respondenții din urbanul mare, locuitori ai regiunilor București Ilfov și Vest.

Ierarhie interese naționale

Respondenții au fost întrebați care cred că sunt primele trei interese naționale ale României dintr-o listă predefinită. Luând în considerare doar prima alegere făcută, raportată la totalul eșantionului, pe primul loc în ierarhia intereselor naționale se situează dezvoltarea economiei (32,6%). Urmează întărirea rolului României în UE (24), dezvoltarea infrastructurii de transport (11,9%), protejarea grupurilor de populație vulnerabile (7,7%), întărirea capcității militare (6,8%), păstrarea valorilor naționale românești (6,6%), dezvoltarea relațiilor economice cu China sau Rusia (6%) și naționalizarea resurselor naturale (4,4%).

Acord afirmații – protejarea minorităților etnice

90,6% dintre cei chestionați cred că România trebuie să protejeze drepturile minorităților etnice de pe teritoriul său (față de 87,2% în martie), 7,7% sunt de părerea contrarie (față de 11% în martie), iar 1,8% nu știu sau nu răspund.

Datele au fost culese în perioada 1 -15 iunie 2021, metoda de cercetare fiind interviu prin intermediul chestionarului.

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 1100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95 %, la un grad de încredere de 95%.

Sursa foto: Facebook

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

37 comentarii

  1. perfect, orice borfas camuflat in pretendent la titlul de smecher imbogatit prin politichie poate plati o armata de postaci care vor imprastia astfel de mesaje toata ziua! defapt unii smecheri s-au prins deja, nu sunt interesati sa faca nimic in viata politica oricum, sunt doar dispusi sa manipuleze toata ziua pe facebook.

    • Costica, vrei să zici așa cum toti oportuniștii și puii de securiști gen Cioloș și Voiculescu au plătit postaci si parazitează valorile europene care mai nou se reduc la propaganda sexuala la minori, cat mai minori? :))

  2. Interesant cu voi puneti aceste tendinte doar pe seama dezinformarii, de parca decizia Germaniei de a incuraja imigratia ilegala e o stire falsa, sau faptul ca desi tari ca Olanda, Luxemburg si Irlanda ajuta la spalarea banilor sau la evitare taxelor fara ca vreo masura sa se ia sunt iar stiri false, sau faptul ca majoritatea multinationalelor desi au ajutat enorm la dezvoltarea societatii romanesti si la modernizarea ei, se vede foarte clar ca au facut-o de dragul profitului si doar al profitului, multe dintre ele externalizandu-si profiturile realizate in Romania, iar lista poate sa continuue.
    Voi continuati sa nu faceti nimic pentru rezolvarea problemelor mentionate si uite asa curentul de care vorbiti va ajunge la 80% in curand.

    • Nu avem instituţii pentru Educaţia Adulţilor, ci mai mult televiziuni tabloide chiar sub pretext ştiristic, net fără baze de date româneşti şi nişte biblioteci nedigitalizate. Extern, neprimirea în Schengen e percepută de români ca discriminare. Intern, demitizările începute de prin 1998 cu Eminescu şi Ştefan cel Mare n-au convins decât publicul cultivat, separând restul de viaţa intelectuală. Şi mai e şi necunoaşterea cifrelor exacte: se fac estimări alarmiste necunoscându-se exact cât teren agricol a vândut România în comparaţie cu Ungaria, Austria sau Olanda.

  3. Credința, eternul ghimpe din coasta comunismului.

    Să înțelegem că trebuie să renunțăm la valorile și identitatea națională ca să fim integrați bine în UE?

    Să acceptăm comunismul de tip nou, sodomia și gheiala ca să fim civilizați, asta înseamnă mai nou UE?

    • Eşti 100% postac rus, numai ei sunt îngroziţi de comunitatea gay, naţie de laşi ce sunt.

    • Inseamna sa nu mai impui altora sistemul tau de valori! Si ca nimeni sa nu iti impuna sa renunti la biserica, manele si bmw-ul tau. Sa nu te mai intereseze ce face vecinul tau in pat. Sa ai libertate fara sa atingi libertatea celorlalti. Dar nu se poate, nu-i asa?

    • @Nuiaua stangistule, ce treaba are biserica cu manelele si bmw-ul?

      Nu ma intereseaza ce face vecinul in pat atat timp cat nu iese pe strada cu pene pe fund si incearca sa-mi impuna sa-i accept denaturarea.

    • simplu

  4. Nici nu e de mirare, toti cei cu scaun la cap au plecat deja din tara asta. Pentru cei ramasi… fugiti, ba, cat mai aveti timp. Astia ar face aici ce fac talibanii in Afganistan. Singura diferenta e ca ai nostri inca nu au iesit cu maceta sau mitraliera sa impuna religia si familia traditionala. Inca…

    • Pânã la aderarea la UE .. când marea majoritate (anii 1990-2000) nu câştigau nici echivalentul a 100€ pe lunã,când şomajul era peste 10%,când strângeai bani de şpagã ani de zile ptr o vizã turisticã într un stat occidental,când nu aveam nici 150km de autostradã,când se luau sclaveți cu arcanu în armata şi când statul românesc era o entitate securisto mafiotã 100% .. erau f puțini cu naționalismul în frunte (Funar cu tricolorul vopsit pe toate bancile,pubelele,etc .. era bãşcãlia naționalistã a vremii) .. Acum,dupã zeci de miliarde de fonduri nerambursabile primite,dupã toate avantajele care le are o țarã cu statut de membru UE,dupã oferirea de trai decent si civilizat ptr milioane de sãraci din România (zilieri sau oameni care aici nu erau plãtiți nici cât sã-şi plãteascã facturile)în Occident,care au trimis alte miliarde de € în economia româneascã an de an .. acum am devenit talibani ortodocşi,naționalişti şi pro ruşi .. Caracter de nație .. nu glumã :))

  5. deci sa plecam cat se mai poate

  6. Tu cat mai stai in tara, sau astepti plutonul?

    • Is plecat din 2014, patroane! In ultimii 7 ani nu am lucrat o zi cu colegi romani iar salariile imi sunt livrate de companii straine, de globalistii aia rai etc.

    • @Andrei,
      du-te bă de aici, ești plecat pe dreq, eventual ai plecat din Rahova în Ferentari
      Ce companii străine te plătesc bă pe tine s-o freci non stop pe forumuri, postându-ți inepțiile?

  7. Partea 1 publicată în urmă cu 4 zile top pe g4media spunea că „două treimi dintre români (66,6%) declară în sondajul din iunie 2021 că preferă drepturile și libertățile de tip occidental în locul valorilor tradiționale pe care le promovează Rusia”.

    https://www.g4media.ro/sondaj-doua-treimi-dintre-romani-declara-ca-prefera-drepturile-si-libertatile-de-tip-occidental-in-locul-valorilor-traditionale-pe-care-le-promoveaza-rusia.html

    Foarte interesant să aflăm că mulți dintre acesți oameni care preferă drepturile și libertățile occidentale, ar vota un partid naționalist.

  8. Inclusiv eu. Dumnezeu si familia!

  9. Sigur ca da, s-a vazut la referendum.
    Hai sondorilor, sondati la alta masa!

    • @amicu – Asta voiam sa zic si eu! Hm, INSCOP, are un trecut cam tulbure casa asta de „sondaje”… Iar Alina M are dreptate, acu’ vreo doua zile, tot inscop, zicea altceva in sondaje

  10. Ce-i greu sa comparam cifrele de cind a intrat Ro in ue cu cele de acum atunci v-om vedea daca ne-au exploatat sau nu europenii Ca etalon luati rep moldova ca la acel moment eram cam le fel economic si social Unde sintem noi si unde este ea Apoi dati-va cu parerea Bine a comparat cineva cu venirea talibanilor Se va instaura legea broboadei si a itarilor ca dacii Nationalismul asta desunchiat l-a probat si ceausescu si stim ce-am patit : izolare internationala , toti ne tratau ca pe amaritii lumii a cincea si bineinteles saracie crunta si mai ales foamete Uitati-va acum la coreea de nord si cred ca va trece ,, nationalismul ,, din cap Asta nu inseamna sa pupam poalele oricui Putem fi in clubul selectilor cu valorile noastre

  11. de cite ori sefii psd au defilat in costume populare sa ne convinga de patriotismul lor si pe la spate fura si mintea poporul ca-n codru Sau aur ! fac pe romanii sadea dar fug la ambasada rusa sa se ploconeasca si sa-si ceara scuze daca i-au ofensat cu ceva Brava nationalism ! hulim ue ca sa pupam ghiulul cu secera si ciocanu

  12. Trebuia sa fie o intrebare mult mai simpla:

    Doriti sa traiti intr-o societate in care familia este formata din barbat, femeie si copii sau intr-o societate cu familii de Lgbt ?

    Dar intrebarile nu pot fi oneste, trebuie imbarligate pentru a masca realitatea cruda, oamenii nu vor anomalii Lgbt in viata copiilor lor si a familiei lor. Nu e nimic ”traditional”, ”religios”, ”nationalist”, e instinct de supravietuire si perpetuare a speciei, e instictul biologic pe care il simt majoritatea oamenilor heterosexuali.
    Dar din pacate aici am ajuns cu libertatea de expresie, nu e voie sa se puna intrebari incomode pentru gasca radicalizata a stangistilor .

    • Cum ar zice fetita aia haioasa, „Why not both?” Sau, daca ti-a placut scoala, chestia asta pe care o faci tu se cheama „false dichotomy”.

  13. Păi, nu vă servește psd-ul naționalism și patriotism la greu, uite cât de bine o duc toate comunitățile administrate de ei din tată-n fiu. Ei bubuie de bogați, iar voi muriți de săraci. Cât de naționalist-patriot era psd-ul lui dracnea, lupta cu Uniunea Europeană din greu, dar nu pentru a vă crește vouă nivelul de trai, ci pentru a-și subordona țara propriilor sale interese. În opinia acestor bandiți, toți cei ce-și clamează naționalismul și patriotismul toată ziua, afișându-l pe toate gardurile, o fac numai pentru a-și atrage foloase personale, pentru a-i păcăli pe proști și pentru a-și perpetua sau câștiga puterea, astfel încât să poată fura în voie. Sunt foarte curios, câți dintre mega naționaliștii ăștia de duzină și patrioții de carton, la o adică, ar fi în stare să plătească cu viața pentru cine știe ce obiectiv măreț… Sincer, cred că niciunul! Dar băieții și fetele s-au prins, știu că la un popor needucat, cu foarte puțină rațiune, fluturarea unor astfel de valori sacre, fără a face nimic faptic, e suficient, gargara, impostura, demagogia și lătratul fără noimă, dar cu interesul de a manipula masele, sunt atuuri și nu segvențe ridicole. Și, culmea, aduc capital de imagine unor stricați.

  14. 5 milioane au ales deja sa părăsească România. Strict dreptul celor rămași, sa se talibaneze. Precum și dreptul UE, sa nu doreasca talibani, in Uniune.

    • Ești total colonizat mental, du-te dă toate pădurile, gazul, aurul la europeni, o să te mângâie pe creștet că ești băiat bun, nu ești rău ca polonezi și ungurii…

      ce contează că Polonia a depășit Suedia și se afirmă ca viitoare putere regională.

      Important e să fii tu supus, să stai la colț dacă iti zic ambasadorii că ești homofob știrb medieval! Și să iti vinzi istoria, valorile odată cu gazul, Doamne feri să intri in vizorul lui Verhofstadt că nu dă bine, trebuie supușenie, nu gargară ca englezii și polonezii căci știm că Parlamentul European e locul unde iei ordine, nu te afirmi ca suveran cu valori și interese proprii!

  15. Perfect. Carati-va din UE la mama Rusie. Astia care am reusit sa scapam ramanem unde suntem. Tipic romanesc. Ii dai omului o cana de apa si el se plange ca e cana colorata.

  16. Sondaj comandat de AUR, altfel nu se explica. Eu nu cred o iota. E copiat după Sputnik. Lăsați manipularea!

  17. Sondajele masoara de fapt cat de eficienta este propaganda. Rezultatele acestea sunt consecintele slabei expuneri la democratie; desi perioada estimata de Brucan s-a terminat de mult, nu s-au produs schimbari importante, nu a existat destul efort din partea mediei si opozitiei pentru ca sa fie atins un nivel suficient de amancipare al indivizilor. Oamenii cu pregatire modesta isi insusesc foarte
    usor opiniile politicienilor si ale celor care apar la tv( propagandisti, agitatori etc), fiindca par emise de oficialitati, si nu le contrazic de teama sa nu se faca de ras in fata prietenilor. De fapt, isi insusesc clisee despre valorile religioase ( in realitate sunt interesati mai mult de ritualuri decat de valori- invataturi ), traditie sau fam.traditionala. Accepta orice : populism, teorii de-ale conspiratiei, autoritarism etc, fiindca este foarte convenabil sa dea vina pe oricine altcineva, nu-i costa nimic , ei nu trebuie sa faca nici un efort pt a schimba ceva, este foarte confortabil sa dea vina pe altii.

  18. Doar 59,5%? Cam putin. Cred ca e mult mai mare in realitate.

    Aproape toti romanii sunt de parere si stiu ca Romania este un stat bananier, o cleptocratie si o colonie de rangul 3.

  19. In care regiune a tarii a fost facut acest sondaj ? Doar sud ?

  20. Iohannis a dat cu flit valorilor naționale.

    El se dă cu bicicleta să ne educe să fim iecologiști in timp ce firmele germane rad pădurile! V-ați prins de schemă? Injură-i pe români, fă-i inferiori, știrbi, medievali și murdari in timp ce le furi pădurile.

    Corporațiile alea minunate iti bagă steagul elgibiti să te simți homofob și retrograd că nu elogiezi oamenii pe bază de sexualitate – in acest timp corporațiile repatriază profitul sub-raportat la compania-mamă manipulând cifrele contabile (supraevaluează achiziții de la firma mamă așa cum văd specialiștii).

    ANAF nu se poate insă lega MAREA EVAZIUNE pentru că Doamne ferește să superi AMBASADELE, că imediat finanțează și ele studii care arată homofobia poporului și afișează steagul imediat să te simți retrograd! ANAF tre să hărțuiască doar micul capital național, nu să tulbure corporațiile.

    Recent Năsui a concesionat aur, argint și cupru cu REDEVENȚĂ 6% !!! Și africanii iau peste 15%-20% ! Tun de vreo juma de miliard dar nu-i bai, că românii is medievali homofobi și merită!

    Mânăriile cu gazul maritim ascund tot războiul pe redevențe, un război de miliarde de dolari care dacă ești suveranist ii caștigi la buget iar dacă ești „liberal cu valorile europene” ii dai corporațiilor veroase și experimentate in șpagă mare dată direct miniștrilor…

    Deficitul comercial e de miliarde anual – românii iși distrug moneda cumpărând marfă străină și asta se vede in supraindatorare și inflația tot mai mare… o să vi se dezumfle iar leul ca pe vremea lui Ilici pentru că faceti excursii in Grecia nu in România și luați mașini germane nu românești (Dacia , Ford),. Asta e, n-ai cum incălca legile economiei, factura vine…

    De aia e necesar un partid naționalist – să mai echilibreze prin suveranism și protejarea capitalului național acest dezechilibru. Cine nu vede că supraindatorarea o vom plăti prin sărăcie.

    Și mai trebuie un pic de naționalism tip polonez și maghiar din motive de mândrie. Pana la urmă banii sunt importanti, dar e important și să nu te insulte orice Macrou și orice ambasadori cu aroganțe coloniale care-ti scuipă pe identitate și valori și te fac să te simți mare opresor cand tocmai bogații au avut imperii coloniale nu noi!

  21. Cifre obtinute din interviuri telefonice cu 1100 de plictisiti, pensionari (fara intelepciunea varstei) si alti pierde vara.

  22. Eu nu știu ce ne miră.
    Am văzut cu toții cum AUR a intrat în parlament.
    Personal la ultimele alegeri nici nu știam de existenta a cestei formațiuni.
    Ulterior am văzut sondajele și profilul votanților acestui partid.
    Sunt tineri, foarte tineri, sunt copiii și nepoții noștri.
    Din întâmplare am cunoscut câțiva și am discutat cu ei despre ce i-a determinat să aleagă așa, am fost surprins plăcut .
    Unii au pers la vot pentru prima dată și și-au făcut temele.
    Mi-au povestit cum au citit doctrinele tuturor partidelor, mi-au povestit cum au privit ce se întâmplă cu ceea ce am ales noi adică ( Raul cel mai mic sau odiosul PSD, și cum privesc ei ceea ce se întâmplă cu aceste partide care după 89 nu au respectat doctrinele și au condus țara în toate alianțele posibile și imposibile.
    Mi-au spus că ei în liceu s-au saturat să suporte încercarea de îndoctrinare ( lipsa de informație la orele de istorie despre România secolului 20 din punct de vedere politic, economic și cultural; au povestit cum la orele de filosofie li se recomandă să citească, ca și literatură suplimentară filosofi contemporani cu filosofie prounionista.
    Surpriză cea mai mare a fost să constat că sunt din tinerii care învață, au fost olimpici, au fost bursieri in proiecte Erasmus, sunt cu adevărat copii buni și educați.
    Sunt copiii noștri frumoși , liberi care își doresc o țară a lor nu își doresc sa migreze că noi.
    Și cel mai surprinzător lucru, acest copii cântă imnul Căpitanului!
    Să ii blamam , să dăm cu pietre in ei, sau să respectăm faptul că au avut curajul să încerce spre deosebire de noi o schimbare reală??
    Oricum ar fi și dacă considerăm că au viziune naționalistă și radicala noi suntem cei responsabili, noi i-am adus în situația asta.