G4Media.ro

SONDAJ Când ar trebui reluată școala?

sursa foto: Freepik

SONDAJ Când ar trebui reluată școala?

Autoritățile au început discuțiile despre o eventuală reluare a cursurilor școlare după încetarea stării de urgență. Președintele Iohannis, premierul Orban și miniștrii Educației și Cercetării au anunțat că lucrează la diferite scenarii, în funcție de situația infecțiilor cu coronavirus. Care credeți că este soluția cea mai bună?

[yop_poll id=”4″]

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. nu mai bine lasam noi expertii sa decida asemenea masuri?
    ne trezim cu facut sondaje asa sa ne aflam in treaba… mai ales ca vedem bine cati troli isi fac culcusul pe aici.

    • Care experti? Rafila care face parte OMS si in Ianuarie ne spunea ca nu e nimic grav sau Cercel care abereaza in ultimul hal? Cred ca cel mai bine e sa vedem ce se intampla in alte tari si sa tragem o concluzie dupa 2 saptamani.

    • Expertii din alte tari, de acord.. ca la noi… parjol..

  2. Cred ca reinceperea scolilor ar trebui sa se faca diferentiat pe nivele de studii: mai intai clasele terminale, care au examene, apoi, gradual, in functie de varsta si categoria de risc (cei mai mici si mai expusi/predispusi la imbolnavire trebuie lasati ultimii- septembrie, in functie si de evolutia pandemiei). De asemenea, copiii cu diferite boli care are agraveaza simptomele coronavirusului ar trebui sa beneficieze de scutiri si programe/solutii alternative.

  3. Nu mai inventati apa calda. Asteptati sa vedeti cum procedeaza nemtii mai intai.

  4. Care școala ?Aia in care puradeii din ziua de azi merg la școală doar sa frece tableta sau telefonul? 😂😂😂😂

  5. Cred ca intrebarile la care doriti sa raspundem sunt pur si simplu periculoase, pentru ca nu stie nimeni cand vor exista toate garantiile practice ca nu exista risc de imbolnavire a copiilor in scoala.

    Banuiesc ca persoana care a formulat intrebarile sondajului nu si-ar duce copilul la scoala nici macar „din luna septembrie” daca nu exista certitudinea ca acesta nu s-ar imbolnavi.

    Trebuie sa fii pur si simplu ignorant, ca sa nu spun altfel, sa pui intrebarile din sondaj.

  6. Cred ca datul cu parerea e un sport national.
    Dar va fi o mare problema indiferent cum va porni,
    un mare măcel se arata la orizont, pentru ca:
    – scoala va fi locul cu cea mai mare aglomerare si imposibil de controlat acesti copii ținuți in casa.
    – aglomerația va duce la acea transmite comunitară în familie chiar si la bunici.
    – igiena precară din scoli nu se reface peste noapte. Sefii de Consilii judetene/ locale au alta treaba decat grija fata de scoli.
    Au amante, afaceri,combinatii.

  7. Spitalele COVID achiziționează saci negri. De ce..oare?? E previzibilă dinamica …până pe/după 15 mai, iunie. Despre asta să vorbim, nu despre date ipotetice și scenarii lipsite de realism.

  8. In opinia mea, INCA nu e momentul cat timp ni se spune ca varful pandemiei nu a fost atins!
    Dar, de ce NU decide „Comisia stiintifica”, aia in fruntea careia trona pana azi Cercelul cu apucaturi rupte din nazism si comunismul anilor ’50??!!
    Asta pe de-o parte… pe de alta, scolile romanesti sunt oricum aglomerate, cu clase de peste 30 de elevi, cum se vor distanta „social” in clase cei 30 de elevi, cum se vor distanta „social” in pauze.. sunt multe necunoscute, viata noastra multa vreme nu va fi cum a fost, de aici disconfortul si nesiguranta…
    Dar, azi la pranz, dupa ora 13 cand am iesit la cumparaturi, o iesire scurta, era veselie mare deja p-afara, arata de parca de azi s-au destins restrictiile, oameni multi pe strada, chiar si de peste 65 de ani… dat fiind ca Dl Johannis a spus ca inca NU suntem in varful pandemiei, nu imi pare de bine…lume multa, mastile cazute sub barbie sau fara masca… veselie mare, parca scapasera de la puscarie…

  9. Problema cea mai mare este ca unele scoli sunt supra-aglomerate. 30-35 de copii intr-o clasa. Ce masti sa isi puna ca sa fie eficiente?
    Apoi, nu s-a facut inca nicio analiza legata de ce se face prin scoala la distanta. Cate scoli au reusit sa isi continue activitatea, cate nu, din ce zone sunt, etc. Ce materie mai este de acoperit.
    Poate unele scoli care s-au mobilizat pot continua asa pana la sfarsitul anului scolar. Se pot incheia situatii si la distanta.
    Mai e problema si ca vine caldura. Si asa este cald in clase incepand cu mai. Iunie devine aproape insuportabil.
    Cel mai bine ar fi sa se concentreze pe anii terminali care au de dat examene. Restul, pot trece anul cu media din primul semestru, daca nu pot agrea un sistem diferentiat in functie de ce au muncit la distanta.

  10. Si asa, nu mai invata nimeni carte… Sistemul e expirat. Multe ore pierdute. Dupa doua de mate, doua de romana, o istorie si-o geografie orice elev isi ia buffer overflow, practic, nu-i ramane mai nimic in cap.

  11. Nu sunt de acord cu începerea școlilor .vă dați seama ce s-ar întâmpla ? Cei din clasele terminale au părinți ,bunici, frați acasă .cine asigura distanta dintre elevi ? In cazul unui focar de covid in școli cine răspunde și cine suferă ? Ar trebui întrebați părinți ,profesori și învățători ce părere au .