G4Media.ro

SONDAJ: Peste 84% dintre respondenții europeni consideră că bunăstarea animalelor de fermă…

Sursa foto: Pixabay

SONDAJ: Peste 84% dintre respondenții europeni consideră că bunăstarea animalelor de fermă trebuie îmbunătățită / 57% susțin interzicerea creșterii animalelor pentru blană

Majoritatea europenilor (84%) consideră că animalele de la fermă au nevoie de o protecție mai mare decât li se oferă acestora momentan, arată un nou sondaj Eurobarometru. De asemenea, 83% consideră că este nevoie de o limitare a timpului de transport al animalelor.

În plus, aproximativ trei sferturi dintre respondenți (74%) sprijină o mai bună protecție a bunăstării animalelor de companie în țara lor, arată rezultatele sondajului, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, dat publicității joi.

Potrivit sondajului, peste 90% dintre europeni consideră că practicile agricole și de creștere a animalelor trebuie să îndeplinească cerințe etice de bază, respectiv: asigurarea unui spațiu suficient pentru animale, hrană și apă suficientă, a unor medii adaptate nevoilor lor (nămol, paie, etc.) și a unei manipulări adecvate a acestora.

Un grad ridicat de îngrijorare în rândul europenilor este legat de bunăstarea animalelor din abatoare. Trei sferturi dintre respondenți consideră că practica uciderii puilor masculi după eclozare este inacceptabilă, în timp ce marea majoritate s-a exprimat în favoarea interzicerii tăierii anumitor părți ale corpului animalelor (cozi, urechi, ciocuri etc.), excepție fiind cazul în care acest lucru este strict necesar și se va realiza cu anestezie.

În opinia a peste jumătate dintre europeni (57%), creșterea animalelor pentru blană ar trebui strict interzisă în UE. Pe de altă parte, aproximativ o treime dintre respondenți (32%) consideră că această creștere a animalelor pentru utilizarea blănii ar trebui menținută numai dacă se vor respecta condițiile de trai mai bune.

Peste opt din zece europeni (84%) doresc o aplicare a normelor UE care să asigure bunăstarea animalelor în cazul importurilor de alimente și etichetarea alimentelor în conformitate cu standardele aplicate.

În ceea ce privește consumul de alimente, șase din zece europeni (60%) sunt dispuși să plătească mai mult pentru produsele provenite din sisteme agricole dacă acestea vor respecta bunăstarea animalelor. Aproximativ un sfert (26%) dintre aceștia vor plăti cu până la 5% mai mult pentru alimentele care respectă aceste reguli.

Sondajul Eurobarometru a fost realizat între 2 și 26 martie 2023. Au fost intervievați în total 26.376 de respondenți din cele 27 de state membre ale UE, din diferite grupuri sociale și demografice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. La aia cu 6 din 10 europeni sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru produse care provin din ferme care respecta bunastarea animalelor ma indoiesc ca e asa. Europenii, ca si romanii de altfel, cauta sa economiseasca bani si sa cheltuie mai putin. Oricum e un sondaj de ca sa fie bine ca sa nu fie rau. Daca intrebau pe europeni daca vor un salariu de 1 million de euro pe luna, evident ca aveau un rezultat pozitiv in mod categoric. Asa si aici. De ce sa nu vrei binele unor animale, chiar daca o sa le mananci? Ce poti sa raspunzi decat afirmativ?

  2. eu cred ca oamenii se plictisesc. eu vreau drepturi pentru porci :)) a innebunit lumea. cati isi permit sa cumpere o pasere crescuta lent ?? omul din totdeauna a fost vanator si a vanat animalele pt blana ca sa se imbrace. acum avem iubitori de animale. bine ca omul de neandertal nu avea asemenea iubitori caci ar fi murit de frig. in rest numai de bine 🙂

  3. Ne învârt pe degete si ne sperie dintr o parte in alta ca pe un banc de alevini.Acum 30 de ani incepeau campanii de interzicere a creșterii unei găini sau unui porc in bătătură. Că nu e voie să le hrănești cu resturi alimentare,că trebuie condiții luxuoase de viață etc,Că uite colea,la Carrefour sint deja pe raft, spălate, curate,pe alese,ce să mai aștepți un an de zile până tai porcul.Ce să mai stai cocoșat in grădină să cultivi o legumă, uite colea la Lidl are tot ce ți dorești si poți manca roșii si iarna chestie ce tu in grădină nu poti avea …Si tot felul de campanii,legi,interziceri,amenzi etc.
    Acum ne întorc iar in trecut:
    Ouă de găină liberă de cușcă =o hală unde găinile orbecăie la lumina neoanelor și mănâncă furaje chimice pt a le forța să se oua 365 de zile pe an.
    Legume de grădină = legume cu gust si miros de acum 30 de ani când ne sfatuiau să aruncăm grebla si să întindem mâna pe raft la Lidl ,dar la prețuri de trufe albe.
    Produse Kilometru O,produse bio,produse eco,etc = tot ce aveam fiecare prin gospodării pentru o viață autosuficienta inainte de campaniile virulente in a ne incolona catre Lidl,Carrefour, etc