
Sondaj/ Tinerii și tatuajele: Aproape un sfert din tineri au cel puțin un tatuaj. În viitor numărul ar putea ajunge chiar la 50%
Fenomenul tatuajelor este unul tot mai răspândit și în România, în special în rândul tinerilor. Un sondaj INSCOP arată că un sfert din populația tânără a declarat că are cel puțin un tatuaj, iar 21% au declarat că intenționează să-și facă.
Tatuajul este o formă de artă apărută cu mii de ani în urmă, scopul lui inițial fiind de a marca apartenența unei persoane la un trib. Acestea se mai făceau și ca protecție împotriva animalelor sălbatice, crezându-se că figura unui animal l-ar fi împiedicat pe atacator să atace.
Tatuajele au devenit tot mai populare în România începând cu anii 2000. Ele pot fi o formă de exprimare a personalității, dar sunt văzute totodată și ca o artă. Mulți oameni aleg să-și facă un tatuaj pentru a comemora o persoană dragă, pentru a păstra vie o amintire sau pur și simplu pentru a-și exprima prin ele anumite idei sau credințe.
În România, 13.3% din populație declară că are tatuaje, iar aproape un sfert din cei cu vârsta cuprinsă între 18 și 44 afirmă că fac parte din acest fenomen. De asemenea, 21% din cei până în 30 de ani au declarat că intenționează să-și facă un tatuaj în viitor. Conform lui Remus Ștefureac, director INSCOP Research, în aceste condiții numărul tinerilor care vor avea un tatuaj ar putea ajunge chiar la 50%.
Cea mai mică pondere a persoanelor tatuate se regăsește în grupa de vârstă de 60+. De asemenea, potrivit sondajului, bărbații au declarat într-o proporție mai mare că au tatuaje, mai exact 16.3%, comparativ cu femeile, care sunt doar 10.5%.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankPentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.