G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu ignoră petiția semnată de 28.000 de persoane pentru demiterea sa…

Foto: gov.ro

Sorin Cîmpeanu ignoră petiția semnată de 28.000 de persoane pentru demiterea sa și retragerea proiectelor de legi ale educației: „Au fost teme care au adunat multe sute de mii de semnături (…) noi ne ocupăm cu reforma în educație”

Ministrul Educației a bagatelizat cele 28.000 de semnături adunate în weekend de petiția care cere demiterea sa din fruntea ministerului și retragerea proiectelor de legi ale Educației. Cîmpeanu a declarat pentru Digi24 că „au fost teme care au adunat multe sute de mii de semnături”, în trecut. Demnitarul a catalogat demersul cetățenesc drept „un drept pe care oamenii îl au și e foarte bine să fie exercitat”.

Reamintim că petiția a fost publicată pe site-ul de campanii al comunității Declic vineri la ora 15:00, iar luni la ora 14:00 avea aproape 28.000 de semnături, la trei zile de la lansare.

Oficialul a spus că „România educată este o reformă care trebuie făcută” și că „Noi ne ocupăm cu reforma în educație”, raportat la demersurile care îl critică și care solicită președintelui Iohannis retragerea acestuia din funcție.

Moderator: „I se solicită președintele Klaus Iohannis, care este autorul proiectului România educată, demiterea dumneavoastră de urgență, retragerea proiectelor legislative de către Ministerul Educației și sunt o serie de acuzații acolo printre care: că mimați o reformă a învățământului și că nu v-ați fi ocupat de pregătirea anului școlar, de furnizarea de manuale și critici foarte dure la adresa acestor proiecte care vizează legile educației, reforma în educație. Cum răspundeți?

Sorin Cîmpeanu: „Orice petiție este un drept cetățenesc constituțional ce trebuie să fie respectat. Cetățenii au dreptul să facă aceste petiții pe orice temă. Au fost teme care au adunat multe sute de mii de semnături, deci este un drept pe care, repet, îl au și e foarte bine să fie exercitat. România educată este o reformă care trebuie făcută, despre care discutăm de peste șase ani și jumătate. Eu am datoria să explic ce se întâmplă cu privire la aceste proiecte de legi ale Educației. În momentul de față am centralizat multe mii de amendamente, au fost propuneri foarte bune rezultate pe parcursul celor 43 de zile de dezbateri, pe parcursul celor 75 de întâlniri în cadrul acestor dezbateri și astăzi voi anunța un stadiu intermediar al preluării acestor propuneri.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Cand cei mai valorosi oameni ai tarii au semnat un apel de retragere al legilor aratand greselile din acestea nu a avut valoare pentru ministru.
    Cand zeci de mii de oameni semneaza impotriva sa si a activitatii sale, ministrul este de neclintit!
    Concluzie: Mai ceva ca in vremea lui Ceausescu, oamenii sustinuti de sistem pot sa isi faca de cap cum vor, stiind ca nu patesc nimic! Suntem o tara a castelor, unde majoritatea oamenilor tebuie sa taca si sa inghita! Cat timp credeti ca se va mai accepta asta! Cand loviti in copii oamenilor, acestia nu vor sta nepasatori!

  2. normal ca ii doare in cot … educatia e galeata si uleiul de la vot

    daca romanii nu se vor trezi sa voteze USR , ca sa avem macar o opozitie puternica , pentru ca sa fim realisti PSDNLUDMR e aici sa conduca pentru urmatorii 5 ani cel putin, viata se va degrada din ce in ce mai mult

  3. Asta se intampla atunci cand in vremuri de PNL-PSD-UDMR, pui un inginer limitat ca intelect, sa faca reforma educatiei. Menirea domniei sale este aceea de a menține, chiar agrava, catastrofa educatiei din Romania.

  4. Ce ne mai rămâne sa facem? Sa ieșim in strada, de ce nu? Chiar in prima zi/săptămâna de scoala.