G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu: ”O concluzie tristă, am ajuns cu calitatea educaţiei într-un punct…

Sursa foto: Pixabay

Sorin Cîmpeanu: ”O concluzie tristă, am ajuns cu calitatea educaţiei într-un punct de minim”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că s-a ajuns la un punct de minim cu calitatea educaţiei din România, aceasta fiind o concluzie tristă trasă, atât în urma testării elevilor, cât şi după ce mediul academic a atras atenţia privind calitatea slabă a absolvenţilor de liceu care intră pe băncile facultăţilor.

Sorin Cîmpeanu s-a referit, sâmbătă, la Digi24, la concluziile unui studiu din care reiese că elevii intră şi ies din şcoală fără să înţeleagă un text.

”Este o concluzie tristă. Acelaşi lucru ni le spun testele PISA, acelaşi lucru ni le spun rezultatele la examenele naţionale, acelaşi lucru ni-l spune mediul universitar atunci când se plânge de calitatea slabă a absolvenţilor din învăţământul preuniveristar când intră pe băncile facultăţii, uitând de multe ori că sunt rezultatul formării unor profesori care la rândul lor au fost formaţi în mediul universitar”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul spune că s-a ajuns la un ”punct de minim” în educaţie.

”Este o confirmare tristă a acestei situaţii, este o confirmare a ceea ce spun cu maximă onestitate, fără emfază şi cu tristeţe că am ajuns cu calitatea educaţiei într-un punct de minim, că dacă nici acum nu vom înţelege să ne redresăm având o serie de oportunităţi pe care aş îndrăzni să le menţionez, faptul că s-a finalizat proiectul România educată şi că trebuie să fie implementat, există voinţă politică pentru adoptarea unei legislativ care să operaţionalizeze proiectul România educată, simultan cu existenţa unor respuse din PNRR, fără să consider PNRR un panaceu pentru că am observat şi această tendinţă. Nu, nu este un panaceu, dar este o sursă importantă, este o oportunitate unică 3,6 miliarde de euro investiţii pentru educaţie. Şi ăn acelaşi timp şi elemente precum nevoia de implementare de noi planuri cadru la liceu şi de revizuire a celorlaltor planuri cadru în septembrie 2023, planuri cadru care să aibă în spate, de data asta, un curriculum adecvat şi nu periat de formă”, a declarat Cîmpeanu.

sursa: News.ro, Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

31 comentarii

  1. Cu dulapu si traktoristu o sa ajungem si mai jos, din pacate. Cand incompetenta este maxima calitatea e minima.

  2. Era evidenta scaderea calitatii de vreo…20 de ani!

    dar nu am vazut PSD si PNL sa faca ceva pt aceasta problema grava. Astazi ma uit pe internet si vad ca nu stiu sa scrie nici macar PE CARE sau sa cand sa foloseasca NUMAI vs NU MAI

    mai jos de atat nu se poate si PSD si PNL sunt vinovate de acest dezastru pt ca au facut legi ale educatiei u picioarele, in genunchi in fata SINDICATELOR, pt profesori si mere in detrimentul ELEVILOR!

    si l-ati mai pus la CCR si pe analfanetul ala care a luat 5 la BAC la romana

  3. DEMISIA VLAD VOIC… Hmm, stai așa, cine a fost ministrul educației în ultimii doi ani și jumătate și trebuie să răspundă pentru eșec… Ah… Iui, nasol.

  4. Vai ce surpriza! La ce va asteptati? Ziceti merci ca inca mai sunt dascali dedicati desi sunt mai prost platiti decat un curier Glovo. Si se mai lupta si cu dispretul parintilor….Demisia daca nu puteti schimba nimic!

    • @Andu, vorbesti cumva de scursurile si parazitii incompetenti care au pus carca sistematic la crearea unui procent de analfabeti functional de 42% si vreo 20% analfabeti, care nu termina nici un ciclu de invatamant ?

    • Nem tudom ,vorbesc din experienta proprie. Am intalnit dascali minunati care si dedica timp suplimentar pentru educatia copiilor. Iti spun sincer ca nu ai cu cine,copiii sunt absolut dezinteresati de scoala,foarte multi cu deficit de atentie iar si mai multi sustinuti in dezinteresul lor de parinti care cred ca scoala nu mai valoreaza nimic…Rezultatele sunt produsul intregii societati…

    • Deci copiii sunt dezinteresati de scoala si e vina lor si a parintilor? Scoala e doar o cladire puisor, copiii sunt dezinteresati de voi. Eu ca parinte iti pot da timpul si atentia mea si iti dau si timpul copilului, dar atentia trebuie sa i-o captezi tu prin vocatia ta de dascal. Aia chiar nu e a mea de dat oricat as vrea. Fix asta e rolul profesorului, de a starni interesul.

    • Lăsați canu își dau deloc interesul. Nu sunt în stare sa apese pe un buton pentru a porni un meetig online pt ca nu își susțin ora și le e teama ca sunt înregistrați. Exista o turma de profesori incompetenți dar cu pretenții. Un frizer nu poate primi bacșiș, dar un profesor poate lua bani din meditatii fără sa plătească impozit. Fac meditatii cu 3,4 copii odată și ia bani de la fiecare, a.i în 2 ore ia 600 lei. Asa ca, gura mica di joc de glezne profesor dedicat.

    • Ionela,imi pare rau ca asta este experienta ta. Noi nu am avut nici o ora lipsa chiar si in online,dar lucrand de acasa am putut observa ca dupa cateva minute de la inceperea orei nu mai raspundea nici un copil…SI nu cred ca este cazul sa comparam profesorii cu frizerii….probabil ca de asta am ajuns aici ,pt unii sunt la fel. Nu sunt dascal,traiesc totul din prima unui copil de gimnaziu si ma doare sa vad ca dascalii sunt comaparati cu manechiuristii si frizerii. Mergeti mai mult la acestia din urma daca va simtiti mai confortabil si valoreaza la fel.

    • Euclid cum capta atenția, draga „Euclid”?
      Punea fundițe teoremelor si canta pe nas un cantecel la fiecare definiție?
      Tu ca parinte nu esti in stare sa ii scoti propriului copil ochii si neuronii din tampeniile dde pe telefonul mobil si de pe jocuri pe computer.
      Si ceri profesorilor sa ii capteze atenția in timp ce face pe sub banca acelasi lucru pe care il face acasa? Adică butoneaza telefonul mobil.
      Sa iti traiasca odraslele si sa le captezi atentia cu cadouri scumpe,ca altfel nu ai șanse.

  5. A descoperit tatăl plagiatorilor, Tîmpeanu, că educația în România e de c.a.c.a ! El fiind ministrul responsabil cu educația !

  6. Pai si cine a condus invatamantul in ultimii 32 de ani de s-a ajuns „intr-un punct de minim”?
    Cine n-a dat catre educatie nici macar jumatate din cei 6% din PIB prevazuti in legea invatamantului?
    Cine are interes sa ramana cat mai multi analfabeti, care le formeaza baza electorala?
    Nu cumva fostul partid al lui Tampeanu (PSD) si actualul lui partid, PNL?

  7. Vorbe mari și vomitive de la tătucul plagiatorilor, mafiot get beget.

    Măcar de-ar tăcea și ar face naibii ceva

  8. Eh , hai că se poate și mai jos .

  9. Ați votat 30% PSD, 25% PNL, deci NU VREȚI EDUCAȚIE.

  10. „Punct de minim…” Local. :))

    • matematician?
      definiti spatiul topologic, va rog, pentru precizie.
      cu permisiunea dvs un obliomovism (im)personal pentru toti acesti politicieni romani, „atat sensibili si preocupati” de educatia, sanatatea si bunastarea poporului :
      cine cauta gloria, desertaciune gaseste.

  11. A ajuns unde era destinată să ajungă.

    Ha ha… România Educată, când ţara, şcolile şi clasele sunt conduse de profesori băgaţi în politică până la gât, iar singurul lor obiectiv este să jecmănească părinţii elevilor de bani pentru renovarea sălilor de curs, zeci de cărţi şi caiete suplimentare cumpărate de la editurile clientelei politice, pentru că cele oficiale nu-s destul de bune ca să devi la fel de prost!

    Credeaţi că am uitat de banii încasaţi din meditaţii? GHINION!

  12. Imi pare rau ca trebuie sa-l contrazic pe dl. ministru, dar, din pacate, intotdeauna se poate mai jos. Este o lectie invatata de pe pietele financiare. Sunt in ton cu comentariul foarte inspirat al d-lui @Nicusor.

  13. Bacul 2022 : De dovleac sau de floare ?!

  14. Și cu Ministrul Educației tot intr-un punct minim am ajuns. Omul sfințește locul!

  15. nu e la nivelul minim. se poate si mai jos si daca nu se schimba nimic , va merge si mai jos. programa trebuie schimbata pe sistemul pisa chiar daca cel putin jumatate din profesori dispar din sistem si chiar daca sindicatele conduse de dinozauri comunisti si imbogatiti se opun. pana acum nu am avut decat tampenii care ingreuneaza , birocratizeza, adauga costuri inutile, debusoleaza.

  16. Hai mai nea Campene, sunteți in grafic , ce naiba . Doar respectați programul Romania (ne)educata a “ farului”, fără bec , de la Cotroceni .

  17. O concluzie trista: PSD&Co a condus destinele educatiei nationale de peste 30 de ani si va mai conduce inca zeci de ani de acum inainte.

  18. pina nu se rezolva problemele de fond:
    -numărul de elevi in clasa mai mic de 25
    -numărul de ore pe săptămână mai mic de 30
    -învățământul in schimburi.

    nu vom putea incepe cu adevărat o reforma in invatamint

  19. Urmeaza sa se planga si ministrul de finante ca dobanzile la care ne imprumutam sunt la un nivel extrem de mare, apoi ministrul economiei sa se planga ca avem prea multe cheltuieli bugetare. La final ministrul muncii o sa ne comunice ca ne pare rau..avem prea multi pensionari. Ei se plang, noi ne plangem, ei apoi pleaca impreuna cu amantele in vacata in Maldive …

  20. Înțeleg afirmația cu punctul minim daca ar veni la începutul mandatului. Dar după 2 ani in post, după ce ai mai fost ministru al educației sub Ponta, să vi sa spui senin că educația a ajuns la minim suna că și cum spune că trebuie să-și dea demisia.

  21. Dupa 30+ de ani de USL ce pretentii sa ai. Statul are nevoie de prosti, saraci si multi sub controlul lor sa iasa votul

  22. Stati liniștiți.
    Se pregătește prăduiala pe pnrr în educație.
    Asta nu este decât mesajul ca sa liniștească prostii iar ei sa poată motiva furtul.

  23. Se vede ca esti o victima a sistemului educational.
    Ai iesit prost de pe bancile scolii (asta numai in cazul in care ai fost la scoala) si ai ramas la fel.

  24. Foarte mulți elevi ajung la scoala gata obositi de stat acasa multe ore, chiar si pana dupa miezul noptii, pe jocuri si retele de socializare, pe telefon si pe computer.
    Parintii se fac ca nu observa preocuparea de baza a odraslelor.
    Ce pretentii mai aveți de la acesti elevi, domnule ministru?
    Ce sa mai clădești pe un sistem nervos obosit si ochi injectați?