G4Media.ro

Rezultatele simulării Evaluării Naționale și Bacalaureat 2022: 59,73% dintre elevii de casa…

sursa foto: gov.ro

Rezultatele simulării Evaluării Naționale și Bacalaureat 2022: 59,73% dintre elevii de casa a XII-a au luat notă de promovare la matematică și istorie, 70,2% au promovat la română. La Evaluarea Națională, la română au luat peste 5 un total de 70,53% din elevi

Rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat sunt încă procesate de către Ministerul Educației, dar Sorin Cîmpeanu a dat câteva cifre pentru Edupedu.ro, în cadrul conferinței online „Educația financiară în școală și acasă – provocări în pregătirea profesorilor, elevilor și părinților”. Astfel, 59,73% dintre elevii de casa a XII-a au luat notă de promovare la matematică și istorie, 68,1% au trecut de proba la alegere și 70,2% au promovat la română. În ceea ce privește examenul de Evaluare Națională, la română au luat peste 5 un total de 70,53% din elevi și la matematică au luat 60,58%. Cîmpeanu a adăugat că rezultatele slabe de la unii itemi din probele de la bacalaureat se suprapun peste perioada de predare online, adică al doilea semestru din clasa a X-a și materia din clasa a XI-a.

Citește tot articolul pe Edupedu.ro

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. An de an materialul didactic devine tot mai stufos si mai mult, iar elevului ii rămâne în memorie tot mai puțin. Trebuie cuiva atata materie în viața de zi cu zi? La ce ajuta atata teorie Care nu se aplica?

    • E simplu, sunt oameni platiti sa inventeze noi manuale, noi domenii. Aia, fiind platiti, se simt datori sa inventeze ceva, deci mereu se va adauga cate ceva, niciodata nu se va scoate. Teoria goala mai niciodata regasita in practica.

    • Avem materie primă suficientă pentru și mai multi Doctori Docenți Savanți de Renume Mondial PCR-USL !

  2. Mai toti parintii isi vaita odraslele, ca au pre mult de invatat. Cu toate acestea, procentele de analfabeti si analfabeti functional (cu 12 clase) cresc, de la an la an.

  3. „Examenele de simulare […] presupune.”
    Corect! E subt 50 (sic!).

    „un setting adecvat”
    Nu ar fi adecvat un ministru care e destept si competent? Asta foloseste Google Translate cand vorbeste? lol

  4. Am urmat cursurile unei facultati intr-o tara nordica. Am avut ocazia sa descopar si sistemul de invatamant gimnazial si liceeal. Facand o comparatie cu sistemul de invatamant din Romania pot afirma cu tarie si fara exagerare ca suntem cu cel putin 50 de ani in urma lor. Mentalitatea profesorilor, numarul mare de materii inutile, invatamant majoritar teoretic romanesc vs invatamantul practic bazat in special pe proiecte de grup, pregatirea foarte slaba a multor profesori romani, neadaptarea sistemului de invatamant la realitatile secolului in care traim, digitalizarea foarte slaba, habarnistii PSD-PNL de peste 30 de ani la ministerul invatamantului, nici o strategie pe termen lung, haos, inconstanta, incompetenta,…,etc.

    • … si colac peste pupaza – coruptia din invatamantul romanesc – nu ai idee ce mafie este in sistem (inspectorii si directorii de scoli/licee se comporta ca niste grofi – nu platesti cui trebuie, dispari, nu conteaza ca esti foarte competent). Rezultatele simularilor sunt umflate, in realitate situatia este mult mai sumbra.

  5. Nu scoala online a cauzat probleme.
    Probleme cauzeaza lipsa de interes a multor elevi pentru invatatura, ceea ce duce la superficialitate.
    La lb romana trebuie citite opere literare, la matematica trebuie atentie maxima la predarea noilor cunoștințe(nu sa stai cu telefonul pe sub banca), precum si a lucra multe probleme.
    Un copil care are alte preocupări mai importante pentru el decat invatatura, devine cel mult superficial, daca nu chiar habarnist.

  6. 😂😂😂formularea corecta ” după 12 ani de școală din care 8 in ” România Educată” ~30%din absolvenți nu cunosc limba română, și ~ 40% din absolvenți nu cunosc istorie”!
    Și știți ceva: sunt majori, adică la următoarele alegeri pot înclină balanța 😂😂😂😂