G4Media.ro

SpaceX a concediat cel puţin cinci angajaţi implicaţi în difuzarea unei scrisori…

sursa foto: Facebook

SpaceX a concediat cel puţin cinci angajaţi implicaţi în difuzarea unei scrisori critice față de Elon Musk, care se declarase un ”absolutist al libertății de exprimare”

SpaceX a concediat cel puţin cinci angajaţi implicaţi în difuzarea unei scrisori în companie care îl critică pe CEO-ul Elon Musk, au declarat pentru CNBC două persoane apropiate situaţiei. Anterior, Elon Musk se declarase un ”absolutist al libertății de exprimare”, spunând că refuză să interzică sursele de știri rusești pe internetul furnizat prin sateliții Starlink, în contextul războiului din Ucraina.

Scrisoarea deschisă, despre care The Verge a scris pentru prima oară, a fost difuzată şi semnată de un număr necunoscut de angajaţi ai SpaceX, la începutul acestei săptămâni.

Scrisoarea a fost adresată directorilor companiei, potrivit informaţiilor din presă, şi a descris comportamentul public al miliardarului drept ”o sursă frecventă de distragere a atenţiei şi de jenă” pentru angajaţii SpaceX.

Musk este acţionarul de control al companiei private, trustul său deţinând anul trecut aproximativ 78% din acţiunile cu drept de vot ale SpaceX.

CEO-ul şi-a creat o imagine de persoană adesea excentrică în sferele publice, în special pe Twitter, unde oferă comentarii şi actualizări despre SpaceX şi compania sa de vehicule electrice, Tesla.

Musk a spus de multe ori că foloseşte Twitter pentru a se exprima, comparând utilizarea serviciului cu modul în care ”unii oameni îşi folosesc părul” şi încearcă să achiziţioneze compania de social media.

Acesta a spus, în timpul unei întâlniri video cu angajaţii Twitter, de joi, că libertatea de exprimare este esenţială pentru utilizatorii platformei – chiar dacă o companie este proprietatea sa privată, cum ar fi SpaceX.

Scrisoarea internă a angajaţilor SpaceX face referire, de asemenea, la recentele acuzaţii de comportament sexual necorespunzător împotriva lui Musk, despre care a relatat Business Insider luna trecută.

Articolul afirma că Musk a hărţuit sexual o însoţitoare de bord a SpaceX în timpul unui zbor privat şi că firma i-a plătit angajatei 250.000 de dolari pentru tăcerea ei.

Preşedintele şi directorul operaţional al SpaceX, Gwynne Shotwell, l-a apărat pe Musk după acuzaţiile de abatere, scriind într-un e-mail către angajaţii că ea crede că ”acuzaţiile sunt false”.

New York Times a scris pentru prima dată concedierile de la SpaceX. SpaceX nu a răspuns imediat solicitării de comentarii a CNBC.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Libertatea de exprimare este buna, dar doar pana il superi pe sefu’ cu ea.

    • Voi, postacii, stiti cel mai bine regula asta 😉

    • Libertatea pe care o am eu ca utilizator/consumator nu angajat, e cu totul alta. La munca nu esti activist de partid. In spatiu public, fie si virtual, poti fi si activist de partid daca vrei, dar nu la munca. Decat daca munca e de activist de partid. 🤣

    • Libertatea de exprimare e buna mereu dar trebuie să-ți pui banii unde îți este gura. Daca faci afirmații din puțul gândirii, calomnioase și nedovedite, e normal sa existe consecințe, nu?

    • Confunzi libertatea de exprimare cu obligatiile de serviciu.

    • Musk asta este un super inginer, dar in deciziile de viată este mai prost decât pare. Soluția corecta era sa-i ignore pe nesimțiți aia care l-au acuzat de ceva nedovedit, si sa-i dea mai încolo afara pe rand, pe alte motive. Asa le-a data apa la moara si a re-deschis scandalul cu femeia aia, care probabil o sa-l mai jupoaie si ea de ceva bani.

  2. Nu e loc pe Marte pentru activiști comuniști.

  3. Pai nu le-a interzis sa se exprime (daca mai stie cineva bancul cu Radio Erevan si libertatea de exprimare).

  4. Libertate de exprimare dar numai până îl afectează pe EL!!!

    • Libertatea de exprimare nu e activism politic la munca bai. La munca e ce scrie in fisa postului. Atat. Utilizatorii retelelor sociale nu-s angajatii retelei sociale in timpul serviciului.