G4Media.ro

SpaceX intenţionează să realizeze cel de-al patrulea zbor test al rachetei Starship…

Sursa foto: Flickr / SpaceX

SpaceX intenţionează să realizeze cel de-al patrulea zbor test al rachetei Starship pe 5 iunie

SpaceX intenţionează să efectueze cel de-al patrulea zbor test al rachetei sale gigantice Starship în data de 5 iunie, cu condiţia obţinerii aprobării din partea autorităţilor de reglementare, potrivit companiei americane, relatează Xinhua, citată de Agerpres.

SpaceX a efectuat cel de-al treilea zbor test al rachetei Starship în luna martie, dar compania a pierdut comunicarea cu vehiculul spaţial înainte ca acesta să ajungă la locul planificat pentru amerizare în Oceanul Indian.

Compania americană a declarat că cel de-al treilea zbor test a realizat deja câţiva paşi foarte importanţi spre un viitor marcat de rachete care pot fi reutilizabile într-un mod rapid şi fiabil.
În cadrul acelui test au fost realizate mai multe premiere interesante, inclusiv prima reintrare a rachetei Starship în atmosferă după un zbor în spaţiu, prima deschidere şi închidere în spaţiu a trapei pentru eliberarea încărcăturii utile şi o demonstraţie reuşită de transfer de combustibil în timpul zborului.

Cel de-al patrulea zbor test se va concentra pe obiective care variază de la atingerea orbitei planificate şi până la demonstrarea capacităţii de revenire pe Terra şi de reutilizare a capsulei Starship şi a lansatorului Super Heavy, a precizat SpaceX.

Obiectivele principale vor fi executarea unei lansări terestre şi a unei amerizări controlate în Golful Mexic pentru propulsorul Super Heavy şi realizarea unei reveniri controlate în atmosferă pentru capsula Starship.

Zborul 4 va avea o traiectorie similară cu cea a precedentului zbor de testare, capsula Starship urmând să amerizeze în Oceanul Indian.

Capsula spaţială Starship şi lansatorul Super Heavy construite de SpaceX, denumite colectiv Starship, reprezintă un sistem de transport complet reutilizabil, conceput pentru a transporta atât un echipaj uman, cât şi o încărcătură utilă pe orbita Pământului, pe Lună, pe planeta Marte şi chiar mai departe în Univers.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...