G4Media.ro

SpaceX va lansa o misiune pe Lună plătită în Dogecoin

Sursa foto: Pixabay

SpaceX va lansa o misiune pe Lună plătită în Dogecoin

Compania SpaceX a miliardarului Elon Musk va lansa anul viitor un satelit către Lună în cadrul unei misiuni plătite în totalitate cu criptomoneda Dogecoin, a anunţat duminică societatea canadiană Geometric Energy Corporation, care va conduce misiunea selenară, relatează AFP şi Reuters.

Satelitul, numit DOGE-1, va fi lansat la bordul unei rachete Falcon-9 a SpaceX în primul trimestru al anului 2022, a declarat compania din Calgary într-un comunicat.

Satelitul, de formă cubică şi cu o greutate de 40 de kilograme, va avea ca scop obţinerea ”informaţiilor despre spaţiul selenar cu ajutorul senzorilor şi a camerelor de luat vederi de la bord”, a precizat compania.

”DOGE-1 Mission to the Moon” va fi ”prima încărcătură comercială selenară din istorie plătită în totalitate cu Dogecoin”, a indicat Geometric Energy Corporation, fără a specifica valoarea tranzacţiei.

”Suntem încântaţi să lansăm DOGE-1 pe Lună!”, a declarat Tom Ochinero, vicepreşedintele departamentului de vânzări comerciale din cadrul SpaceX, adăugând că ”misiunea va demonstra aplicarea criptomonedelor dincolo de orbita Pământului şi va pune bazele comerţului interplanetar”.

Anunţul vine la scurt timp după ce Elon Musk a fost prezent în emisiunea umoristică de televiziune Saturday Night Live (SNL) în care controversatul CEO al companiilor Tesla şi SpaceX a promovat Dogecoin, despre care a spus că este o monedă virtuală creată în glumă, pe care a legitimat-o cu ajutorul mesajelor sale de pe Twitter.

Fervent susţinător al criptomonedelor, Elon Musk a răspuns sâmbătă seară, în cadrul SNL, într-un scheci în care i s-a pus insistent întrebarea „dar ce este de fapt Dogecoin?”, că este ”un vehicul financiar de neoprit, care va cuceri lumea”. Antreprenorul a adăugat cu entuziasm: ”înainte către Lună!”.

Sursa: Agerpres

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. „Depozituri”? Really?

    Am si eu niste Bitcoin si Ethereum. Dar nu ma pacalesc ca sunt altceva decat niste investitii extrem de riscante, si care isi pot pierde peste noapte 80% din valoare, sau mai rau.

    Ca nu sunt complet inutile, si ca nu au fost proiectate explicit pentru a fi fraudati investitorii, ca la Caritas, este adevarat. Dar cand investesti 1000 de lei si poti ramane peste noapte cu doar 200, s-ar putea sa nu te incalzeasca foarte mult aceasta distinctie.

    Vorbind de incalzit, toate avantajele lor sunt contrabalansate de un dezavantaj major: consumul de electricitate la nivel global cu minatul este cat consumul intregului stat New York, sau cat al Argentinei, ceea ce este enorm.

    Doar Bitcoin-ul consuma 0.6% din energia electrica la nivel mondial, nu mai vorbim si de celelalte coin-uri.