Spațiile verzi, pe ordinea de zi a consilierilor din București: Incendierile repetate în Parcul IOR, otrăvirea intenționată a copacilor, zeci de hectare afectate de construcții, între argumentele USR pentru sporirea protejării mediului din Capitală
„Protecţia spaţiilor verzi în Municipiul Bucureşti” se află pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de marţi, arată un comunicat transmis AGERPRES.
Potrivit sursei citate, proiectul propune creşterea amenzilor pentru cei care aruncă gunoi pe spaţiul verde, devastează florile, mobilierul urban, sistemele de irigaţii, dar şi distrugerea arborilor în cadrul lucrărilor edilitare şi betonarea alveolelor.
„Am propus încă de anul trecut modificări urgente în normele locale de protecţie a spaţiilor verzi, având în vedere impactul negativ generat de defrişările masive a sute de arbori pe proprietăţi private, fără obţinerea avizului prealabil de defrişare de la Direcţia de Mediu. Dar este vorba şi de incendierile repetate ale parcului IOR, de otrăviri intenţionate ale arborilor, toate fără făptaş, dacă întrebi Poliţia Română. Aceste acţiuni au condus la dispariţia pe termen lung a zeci de hectare de spaţiu verde”, declară Ana Ciceală, consilier general USR, citată în comunicat.
Astfel, este impusă o amendă de la 4.000 la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 4.500 la 5.000 lei pentru persoanele juridice pentru diverse acţiuni precum decojirea arborilor, tăieri neautorizate sau alte intervenţii distructive asupra vegetaţiei şi spaţiilor verzi. În acelaşi timp, sancţiuni mai mici, cuprinse între 200 şi 500 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 la 4.000 lei pentru persoanele juridice, sunt impuse pentru fapte precum ruperea şi deteriorarea florilor, respectiv recoltarea de fructe şi plante medicinale din spaţiile verzi.
Iniţiativa Anei Ciceală, consilier general USR, vine într-un moment în care Bucureştiul a suferit pierderi semnificative în ultimii doi ani, când zeci de hectare de spaţii verzi au fost afectate de tăieri ilegale realizate de dezvoltatorii imobiliari. Unul dintre factorii majori ai acestei situaţii a fost sancţiunea extrem de redusă, între 50 şi 100 de lei pentru persoanele fizice, care, în cazul plăţii în 15 zile, scădea la doar 25 de lei pentru fiecare copac tăiat, se mai arată în comunicat.
sursa: Agerpres.ro
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu