Specialiști americani în siguranța alimentelor: Dacă un bucătar strănută sau tușește peste mâncare nu există riscul să luați coronavirus
Chiar dacă un bucătar tușește sau strănută direct în mâncarea pe care ați comandat-o nu există riscul să vă infectați cu coronavirus, susține Ben Chapman, specialist american în siguranța alimentelor la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, scrie Business Insider.
Acesta susține că nu există dovezi că virusul s-ar transmite prin mâncare, ci exclusiv prin contactul unei persoane cu alta. Specialistul recomandă spălarea frecventă a mâinilor, mai ales înainte de a servi masa, dar îi liniștește pe cei care, în perioada restricțiilor de circulație, depind de comenzile de mâncare livrate acasă de restaurante.
„Chiar dacă un angajat strănută direct într-un bol cu salată crudă, înainte de a o ambala pentru a vă o aduce acasă, oricât de bizar ar părea, dar este foarte puțin probabil să vă îmbolnăviți (…) Transmiterea se face prin epiteliul respirator din nas, gură și ochi. Este puțin probabil să fie transmis în alimente”, a spus și dr. Eric Cioe-Pena, medic de urgență și director de sănătate globală pentru Northwell Health.
Potrivit lui Jaimie Meyer, medic specialist în boli infecțioase la Yale Medicine, până în prezent nu există dovezi privind transmiterea coronavirusului prin alimente.
„Modul principal de transmitere a virusului de la persoană la persoană se face prin inhalarea directă a picăturilor”, a mai spus Meyer.
Citește articolul integral pe Business Insider.
sursa foto: Pexels
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
14 comentarii