G4Media.ro

Specialiştii de la Apele Române monitorizează mai multe sectoare de râuri unde…

Sursa foto: Apele Române

Specialiştii de la Apele Române monitorizează mai multe sectoare de râuri unde debitele se apropie de minim / Restricții la folosirea apei, în anumite zone / Gradul de umplere al lacurilor: 78,96%

Specialiştii Apele Române monitorizează, de la începutul lunii iunie, mai multe sectoare de râuri unde debitele se apropie de minim şi anunţă, miercuri, că s-au impus restricţii în câteva zone. Cu toate acestea, instituţia anunţă că nu există cerinţe de apă din partea utilizatorilor care nu pot fi satisfăcute, transmite News.ro.

”Instituţia noastră monitorizează de la începutul lunii iunie mai multe sectoare de râuri. Astfel, pentru două pârâuri din judeţul Harghita- bazinul hidrografic Olt şi alte zece secţiuni de pe râul Buzău – din bazinul hidrografic Buzău-Ialomiţa – se aplică Planul de restricţii şi folosire a apei în perioade deficitare. Chiar dacă în aceste zone vorbim despre debite apropiate de nivelul minim necesar, nu există cerinţe de apă din partea utilizatorilor pe care să nu le putem satisface”, a transmis, miercuri, Administraţia Naţională Apele Române.

Potrivit instituţiei, în acest moment, coeficientul de umplere în prinicipalele 40 de lacuri este de 78,96%, iar rezerva de apă este de 3,42 miliarde de metri cubi.

”În ultimele 24 ore, la 50 de staţii hidrometrice din bazinele hidrografice s-au înregistrat precipitaţii însemnate cantitativ (între 40- 60 l/mp, izolat peste 70 l/mp): Apele Române Someş-Tisa, Apele Române Olt, Apele Române Mureş, Apele Române Crişuri, Apele Române Banat, Apele Române Jiu, Apele Române Prut-Bârlad şi Apele Române Siret. Trebuie să folosim raţional apa şi în zonele tradiţional expuse secetei atunci când plouă să stocăm apa de ploaie”, a mai precizat instituţia.

Specialiştii recvomandă ca apa pentru băut trebuie sp fie folosită doar pentru băut, iar pentru celelalte activităţi casnice să se apeleze, acolo unde este posibil, la alternative.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...