G4Media.ro

Specialiștii în terapie intensivă din Germania propun un lockdown de două săptămâni,…

Sursa foto: Nikolaus Bader/Pixabay

Specialiștii în terapie intensivă din Germania propun un lockdown de două săptămâni, testare obligatorie în şcoli şi accelerarea vaccinării pentru a opri valul trei al pandemiei

Germania are nevoie „urgent” de un lockdown de două săptămâni, însoţit de accelerarea vaccinării şi testarea obligatorie în şcoli, pentru a opri al treilea val al pandemiei cu noul coronavirus, susţine asociaţia DIVI pentru terapie intensivă şi de urgenţă, citată joi de Reuters, relatează Agerpres.

Christian Karagiannidis, liderul ştiinţific al DIVI, a afirmat că un număr suplimentar de 1000 de pacienţi au ajuns la terapie intensivă de la jumătatea lui martie. Potrivit datelor DIVI, miercuri 3680 de persoane erau internate (cu test pozitiv de COVID-19) la terapie intensivă în Germania, dintre care 2026 erau pe ventilaţie invazivă. În total, în registrul DIVI figurau miercuri 20.690 de locuri ocupate la terapie intensivă în ţară şi 3301 libere.

„Dacă această rată continuă, vom atinge limita capacităţii noastre obişnuite în mai puţin de patru săptămâni”, a declarat responsabilul DIVI pentru Rheinische Post. „Nu exagerăm, avertismentele noastre sunt susţinute de cifre”, a insistat acesta.

În opinia lui Karagiannidis, în Germania este nevoie de un lockdown dur de două săptămâni, testare obligatorie de două ori pe săptămână în şcoli şi accelerarea vaccinării anti-COVID-19 în centrele de vaccinare şi în cabinetele medicilor.

Cancelarul Angela Merkel este tot mai criticată pentru că nu a reuşit să prezinte un plan pentru a opri creşterea infectărilor şi acuză lipsa de cooperare a premierilor din landuri pentru gestionarea din ce în ce mai haotică a crizei.

Miercuri, şi premierii din două landuri din sudul ţării, unde numărul contaminărilor este ridicat, i-au îndemnat pe responsabilii din restul ţării să reintroducă măsuri mai stricte pentru a ţine sub control evoluţia virusului.

La rândul său, ministrul sănătăţii din Bavaria (sud-est) a afirmat pentru postul TV ARD că are în vedere testarea obligatorie a profesorilor şi elevilor, în condiţiile în care testarea voluntară nu avansează aşa de bine cum se aştepta.

Joi, numărul raportat de contaminare cu coronavirus a crescut cu 24.300 – cel mai mare număr din 14 ianuarie -, iar bilanţul deceselor cu 201, numărul total de cazuri de contaminare de la debutul pandemiei ajungând la 2.833.000, cu 76.543 decese, menţionează Reuters. Numărul de cazuri la 100.000 pe ultimele şapte zile, indicator avut în vedere de guvern pentru a decide noi măsuri, a crescut la 134, de la 132 miercuri şi 113 acum o săptămână.

Institutul de boli infecţioase Robert Koch (RKI) a comunicat totodată miercuri seara că aproape 90% (88%) din cazurile de infectare din săptămâna 22-28 martie au fost cu varianta britanică, a consemnat dpa.

Pe de altă parte, conform unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Erlangen, rata mortalităţii în rândul pacienţilor cu COVID-19 din spitale universitare germane a scăzut semnificativ de-a lungul lui 2020 – de la 20,7% între ianuarie şi aprilie la 12,7% între mai şi septembrie – , ca urmare a îmbunătăţirii tratamentelor şi creşterii experienţei echipelor medicale.

Conform studiului, care a cuprins 1300 de pacienţi din 14 spitale, în perioada ianuarie-septembrie 2020 aproape o cincime din totalul pacienţilor cu COVID-19 (18,8%) au decedat, în cele 14 clinici. În cazul celor pe ventilatoare, rata mortalităţii a atins 39,8% în perioada ianuarie-aprilie, scăzând uşor ulterior (33,7%), notează dpa.

Sursa: Agerpres

Poarta Brandenburg Berlin Germania

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Ma da’ tare prosti mai is nemtalaii astia… Sa vina la haurari sa-i invete cum sta treaba cu locdaunu.

  2. Vise draga vise. Dupa 1 an jumate de masca pe mecla, un lockdown dur va fi cam mult.

  3. NUT POTI INVINGE DACII LIBERI!

    • crezi ca si-a bagat Sosoaca coada

  4. Nemtii astia, ca si francezii de altfel, habar n-au de nimic, cred c-ar trebui niste „cursuri de initiere” din partea reprezentantiloe hAUR-isti: gasti de crtier, huliganii de pe stadioane, „maglavita” aia de Bihor de-si zice ea, doctor/medic, poate se inghesuie si sosoaca in autocar (dar nu cred ca incape…). Sa-i invete noua generatie de „protestatari de Romanica” ce si cum cu Covid-ul asta…Scapa cine poate si are neuronul la el, ca ATI-ul autohton nu mai face fata la….”diversiunea Covid”!

  5. la 2.833.000, cu 76.543 decese, la o mortalitate de 0.37 % ne inchidem in case, pai o gripa mai tare are o mortalitate mai aproape de 1% decat covidashu . dupa un an jumate,multor i se deschid ochii, o sa avem o vara fierbinte

    • In primul rand nu stiu ce ai calculat tu acolo, 76.543 din 2.833.000 reprezinta 2,65%, nu 0,37% CFR (case fatality rate). Deci chiar daca ar avea 1% CFR-ul la gripa, tot ar fi de 2-3 ori mai periculos COVID-ul.

      Gripa are sub 0,1% IFR (infection fatality rate, incluzand in estimare toate infectiile, inclusiv cele neconfirmate direct prin teste PCR). Recordul la gripa este de 0,072% IFR in Japonia, datorita populatiei imbatranite. IFR-ul pentru COVID in Japonia este de 1,311%, de 18 ori mai mare. In Germania IFR-ul COVID este 0.993%, iar cel al gripei este 0.05, de 17 ori mai mare. Deci COVID-ul este de aproape 20 de ori mai periculos decat gripa clasica.

      In Europa IFR-ul COVID este in medie 0,8%. In America de Nord 0,7%. Si deja in Romania am avut un exces de mortalitate de aproximativ 0,3% din totalul populatiei. IFR-ul in Romania este 0.76%, deci aparent ne apropiem de 40% din populatie infectata pe baza acestor statistici. Daca mai adaugam un 6% vaccinati, poate ne-am apropia de 50% imuni. Mai e de munca pana la un 70-80% din populatie imunizata, care ne-ar permite sa ne relaxam complet, daca nu apar variante care sa reduca eficacitatea vaccinurilor sau imunitatii date de infectari anterioare.