G4Media.ro

Spectacole, târguri și expoziții, în cadrul Festivalului iei, „România Autentică”, organizat la…

sursa foto: Mihai Chirică / Facebook

Spectacole, târguri și expoziții, în cadrul Festivalului iei, „România Autentică”, organizat la Iași

Ieşenii, dar şi turiştii sunt invitaţi de municipalitate să participe la evenimentele organizate în mai multe zone din oraş cu prilejul celei de-a VII-a ediţii a Festivalului Iei – RomânIA Autentică, relatează Agerpres.

Conform programului prezentat de Primăria Iaşi, în cadrul ediţiei din acest an a festivalului, în zona centrală va fi organizat, în perioada 23-25 iunie, Târgul meşterilor populari, la eveniment urmând să participe zeci de artizani care vor expune şi comercializa obiecte tradiţionale autentice legate în special de portul popular din Moldova, dar şi din alte zone ale ţării.

În aceeaşi perioadă va fi organizat şi un târg cu produse alimentare tradiţionale, unde o serie de producători locali îşi vor amenaja standuri cu produse apicole, de carmangerie, lactate, fructe de sezon şi produse realizate după reţete tradiţionale: siropuri, gemuri, dulceţuri.

Sâmbătă, între orele 13.30 – 20.20, va fi organizat un spectacol de muzică populară, pe scenă urmând să interpreteze artişti locali, ansamblul Artistic „Constantin Arvinte”, Ansamblul Etnofolcloric „Ştefan Vodă”, Viorica Macovei şi Laura Lavric.

„În timpul spectacolului vor fi împărţite ecusoane personalizate participanţilor care vor purta ie. De asemenea, va fi organizată o tombolă în cadrul căreia trei participanţi îmbrăcaţi în ie vor primi din partea organizatorilor câte un coş cu bunătăţi tradiţionale”, spun organizatorii, prin intermediul unui comunicat de presă.

Sâmbătă, la ora 18,00, la Palatul Braunstein va fi organizat vernisajul expoziţiei „Ia românească – artă şi simbol”, în care vor fi expuse costume tradiţionale din colecţia Andreea Romila.

De asemenea, în Parcul Expoziţiei va fi organizată cea de-a XXIII-a ediţie a Târgului meşteşugarilor, unde 50 de meşteri populari din toate zonele ţării vor comercializa produse de artizanat, ţesături, bijuterii, ouă încondeiate, împletituri din nuiele, sculpturi, picturi, săpunuri naturale, obiecte de vestimentaţie rustică, vase din cupru.

„Festivalul Iei a cunoscut un succes deosebit în ediţiile organizate înaintea pandemiei, cu un record de circa 30.000 de persoane în 2018. Dincolo de numărul participanţilor, importantă este atmosfera de autentică şi frumoasă sărbătoare românească. A fost evidentă emoţia, bucuria şi mândria pură, pozitivă şi tonică a oamenilor faţă de tradiţiile româneşti, ceea ce ne arată că este de datoria noastră să le păstrăm, să le continuăm şi să le punem în valoare. Vă aşteptăm cu drag!”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. festivalul taraneilor manelisti… baaaa, sunteti in seculul 21, gata cu evumediu, treziti-va la realitate… stramosii purtau ce purtau ca erau saraci lipiti pamintu, ce atitea mode si cocalareala… mergeti in padure si trageti cu arcu si stati in pesteri daca va place asa mult… in anul 2021 sa te imbraci asa e manelism nationalist de cocalari