Spitalele din Timișoara, în pericol să nu mai poată servi mâncare pacienților / Legea îi obligă să asigure cele 3 mese ale bolnavilor din doar 11 lei pe zi
Cu doar 11 lei pe zi pentru un bolnav, fie în regim de catering, fie în regim propriu, toate unitățile sanitare trebuie să asigure 3 mese pe zi, semnalează Opinia Timișoarei.
Asta, în condițiile în care, într-un singur spital, pot există până la 5-6 tipuri de regim, în funcție de afecțiunile pacienților, iar prețurile alimentelor au explodat.
La Timișoara, firma care asigura mâncarea în regim de catering pentru Spitalul Județean anunță că în aceste condiții nu va mai putea respectă contractul pentru mult timp.
”Tariful de 11 lei pe zi este nerealist de 5-6 ani, nu mai corespunde cu realitatea. Dar acum, odată cu criză pandemică, continuată cu cea din Ucraina, prețul alimentelor la nivel global a explodat. Prețul alimentelor, față de acum o luna, are o creștere între 50 și 100%, iar cel mai mult au crescut prețurile la alimentele de baza. Efectiv nu se mai poate realiza un meniu pentru 3 mese cu 11 lei„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Ștefan Fusea, directorul general al Titan Group, firma care asigura cateringul pentru Spitalul Județean din Timișoara.
La rândul lor, managerii spitalelor se tem de ceea ce urmează, însă, cadrul legal în care pot interveni este extrem de restrâns.
„Ei au un contract care trebuie să-și urmeze cursul până la finalizarea lui. Se vor face alte licitații la finalul contractului, undeva în vara. Singură majorare din partea spitalului o să fie vizavi de plata salariilor la angajații firmei, în rest nu, pentru că nu avem cadru legal„, a spus medicul Sorin Bărac, managerul Spitalului Județean din Timișoara.
Sursa foto: Digi24
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
12 comentarii