G4Media.ro

Spitalul Clinic Județean Mureș va avea propria fabrică de oxigen / Investiție…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Spitalul Clinic Județean Mureș va avea propria fabrică de oxigen / Investiție totală de 24 de milioane de lei

Întreaga rețea de distribuție a fluidelor medicale din cea mai mare clădire a Spitalului Clinic Județean Mureș, cea de pe strada Gheorghe Marinescu nr. 1, va fi modernizată și extinsă, anunță Agenția de presă Rador.

Este vorba despre rețeaua care distribuie oxigen, aer comprimat, dioxid de carbon și protoxid de azot, spre și de la patul pacientului. În plus, aici va fi construită și o fabrică de oxigen, anunță președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc.

”Vor fi dotate mai multe secții din cadrul Spitalului Clinic Județean, terapia intensivă, neurologia, chirurgia generală, cardiologia, medicina internă, gastroenterologia, nefrologia, laboratoarele și ambulatoriile de specialitate de pe strada Gheorghe Marinescu nr. 1. Toată această clădire a avut un rol deosebit de important în perioada pandemiei. Am văzut ce înseamnă să fii pregătit pentru a face față valurilor mari de bolnavi care veneau și în aceste secții, și necesitatea unei investiții mari în acest sistem de oxigen era necesară”, spune Ferenc.

Managerul Spitalului Clinic Județean Mureş, dr. Ovidiu Gîrbovan, a menționat că această investiție era obligatorie pentru asigurarea unor servicii de calitate pentru bolnavi și mai ales pentru pacienții critici.

”Prin acest proiect vom completa și moderniza partea de infrastructură în ceea ce privește fluidele medicale. La capul bolnavului trebuie să aducem oxigen, aer comprimat și, totodată, să putem evacua gazele care rezultă de acolo. Pe lângă acestea, avem și partea electrică de conducere a acestor fluide. Proiectul va consta și într-o fabrică de oxigen care va asigura necesarul de oxigen tuturor secțiilor care sunt la nivelul clădirii din Marinescu nr. 1 și, în special, pentru terapia intensivă și bolnavul critic, lucru care este deosebit de important, mai ales în situații critice, așa cum am avut deseori ocazia să trecem în cei aproape doi ani și jumătate de pandemie”, spune managerul spitalului.

Licitația pentru execuția lucrării se va lansa peste aproximativ două săptămâni, iar constructorul va avea ca termen de finalizare sfârșitul anului 2023.

Pe perioada lucrărilor, pacienții vor fi mutați pe alte secții, inclusiv în alte spitale.

Proiectul ”Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale” are o valoare de peste 24 de milioane de lei, din care peste 13 milioane sunt cofinanțate de Consiliul Județean Mureș.

Proiectul este finanțat prin Programul operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. 👏🏻👏🏻👏🏻