
Spitalul Judeţean Brașov vrea să investească în rebranding: 260 de mii de lei / ”Noua comunicare pune accent pe claritate, empatie şi transparenţă”
Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov – cea mai mare unitate medicală braşoveană din sistemul public – pregăteşte lansarea unui nou brand, care include şi un nou website, proiect considerat „un prim pas spre intrarea în normalitate”, „într-un peisaj medical în continuă transformare, unde aşteptările pacienţilor cresc, iar concurenţa – inclusiv din partea sectorului privat – este tot mai prezentă”, transmite Agerpres.
Conform managerului instituţiei, Emil Mailat, proiectul de realizare a brand-ului şi a noului site are un buget estimat la aproximativ 260.000 de lei.
„Este o investiţie în imagine, dar şi într-o relaţie mai bună cu pacienţii, familiile lor şi întreaga comunitate. Într-un sistem public în care, de multe ori, comunicarea este lăsată pe plan secund, profesionalismul se reflectă nu doar în actul medical, ci şi în modul în care ne prezentăm. Imaginea unui spital nu este un simplu ‘ambalaj’, ci un mijloc de a transmite valori reale: transparenţă, empatie, siguranţă, calitate. La fel cum spitalele private investesc în brand pentru a câştiga încrederea pacienţilor, şi spitalele publice trebuie să îşi definească o identitate clară şi coerentă. Un brand solid transmite profesionalism şi seriozitate, oferă un cadru unitar pentru toate formele de comunicare – de la semnalistică, la afişe şi până la prezenţa online uşurează relaţia cu pacienţii, prin mesaje clare, accesibile şi prietenoase. Dar, de asemenea, atrage parteneri, finanţări, medici tineri şi specialişti de valoare şi, nu în ultimul rând, creează un sentiment de apartenenţă şi mândrie în rândul personalului”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul interimar al SCJU Braşov, Emil Mailat.
Potrivit acestuia, noua imagine a spitalului, „rezultat al unei colaborări locale cu specialişti în branding şi comunicare cu experienţă de peste 20 de ani”, regândeşte logo-ul spitalului, semnalistica din interiorul instituţiei – pentru o orientare mai bună, materialele informative pentru pacienţi şi aparţinători şi website-ul oficial – „un spaţiu actualizat, util, accesibil tuturor”.
„Noua comunicare pune accent pe claritate, empatie şi transparenţă. Fiecare pacient care ne trece pragul are dreptul să fie informat şi sprijinit, nu doar tratat. Această iniţiativă reprezintă mai mult decât un proiect de imagine. Este un pas spre normalitate, o dovadă că şi în sistemul public se pot face lucruri durabile, profesioniste şi orientate către pacient. Sperăm ca acest proiect să devină un model pentru alte spitale publice din România”, a spus Mailat.
În paralel, în SCJU Braşov se finalizează implementarea sistemului Conectx, care a atins pragul de digitalizare a 85% din circuitul total al documentelor interne şi a sistemului de programări online MedDay. Acest soft de programări online este gândit pentru utilizarea în 4 etape. Prima este programarea pacienţilor în ambulatoriu, realizată în proporţie de 100% în pavilionul Central, iar în acest moment se implementează în celelalte pavilioane. Urmează programarea pacienţilor în regim de Spitalizare de zi, a celor din sălile de operaţii şi, în cea de-a patra etapă – a pacienţilor cronici pentru internare.
De asemenea, în perioada următoare va fi testat proiectul privind completarea şi validarea iniţială a notelor de fundamentare, care are ca scop eficientizarea transmiterii documentelor privind achiziţiile şi reducerea numărului de cereri invalide din motive de formă, ca de exemplu lipsa ofertelor sau chiar a informaţiilor de bază.
„Cel mai ambiţios proiect – unul pe care îl considerăm revoluţionar pentru spitalele publice din ţară – îl reprezintă de departe softul de Cost Control, care are scopul de a simplifica modalitatea de descărcare din gestiune a materialelor sanitare utilizate în tot procesul medical, fie că e vorba de o operaţie complexă sau un simplu tratament perfuzabil în regim ambulatoriu. Implementarea acestui soft va fi, la rândul ei, o provocare, deoarece ea trebuie făcută individualizat în mare parte pe fiecare Secţie/compartiment şi instruit tot personalul. Estimăm că implementarea lui se va realiza în aproximativ 12-18 luni”, a mai explicat Emil Mailat.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankPentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.