G4Media.ro

Spitalul Județean Giurgiu avertizează: Nu avem autorizație de securitate la incendiu/ Modul…

sursa foto: Spitalul Județean Giurgiu

Spitalul Județean Giurgiu avertizează: Nu avem autorizație de securitate la incendiu/ Modul în care a fost proiectată clădirea nu permite respectarea tuturor circuitelor, fiind necesare ample modificări

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a transmis, în urma incendiului care a ucis 10 pacienți COVID-19 internați la ATI în Piatra Neamț, că unitatea spitalicească din Giurgiu nu are autorizaţie pentru securitate la incendiu ”cu toate demersurile făcute”:

  • ”În ceea ce priveşte autorizaţia pentru securitate la incendiu, din nefericire, cu toate demersurile făcute de către noi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu nu are autorizaţie de securitate la incendiu”, se arată în comunicatul spitalului.

Clădirea a fost proiectată şi construită la începutul anilor 1990, iar imobilul principal, în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, a fost folosit inițial ca bloc materno – infantil.

Ulterior, clădirea a fost modificată, iar modul în care a fost proiectat imobilul ”nu permite respectarea tuturor circuitelor funcţionale pentru obţinerea autorizaţiei, fiind necesare ample modificări care ţin de modul în care este structurata incinta spitalului”, transmite conducerea Spitalului Județean de Urgență Giurgiu.

Comunicatul integral al Spitalului Județean Giurgiu

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu nu face parte din reţeaua unităţilor medicale destinate tratamentului persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19.
În ATI, unitatea noastră medicală are 15 paturi, în prezent aici sunt internaţi 3 pacienţi, unul dintre aceştia fiind ventilat mecanic.
Pacienții cu coronavirus internați la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu sunt trataţi în Secţia de Boli Infecţioase, aici se află în prezent 20 de pacienţi, aceasta fiind şi capacitatea maximă a secţiei.
De asemenea, în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) mai sunt 15 persoane depistate pozitiv cu COVID-19, care aşteptă transferul către alte unităţi medicale din ţară.
În secţia ATI a Spitalului orăşenesc din Bolintin Vale, în medie, în ultimele zece zile şase persoane au avut nevoie de tratament medical de urgenţă.
În prezent, nu există pacienţi intubaţi.
În cadrul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă a spitalului orăşenesc din Bolintin Vale pacienţii sunt ventilaţi cu tehnici neinvazive alternativ cu conectare la mască rezervor cu fluxuri mari. După reabilitare, trec pe secţie şi intră alţii din secţie pentru desturării sub 85%, pentru monitorizare cardio, reechilibrare ionică, metabolică sau hematologică transfuzional, după caz.
În ceea ce priveşte autorizaţia pentru securitate la incendiu, din nefericire, cu toate demersurile făcute de către noi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu nu are autorizaţie de securitate la incendiu.
Proiectată şi construită la începutul anilor 1990, clădirea principală în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu a fost avut destinaţia iniţială de bloc materno – infantil, aceasta fiind modificată ulterior.
Modul în care a fost proiectată clădirea nu permite respectarea tuturor circuitelor funcţionale pentru obţinerea autorizaţiei, fiind necesare ample modificări care ţin de modul în care este structurata incinta spitalului.
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi cadrele medicale asigură toţi pacienţii că sunt depuse toate eforturile pentru desfăşurarea actului medical în deplină siguranţă şi în cele mai bune condiţii.

sursa foto: Spitalul Județean Giurgiu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Curaj!Spuneti deficientele, disfunctiile cu subiect si predicat!Dati-le peste bot la habarnistii astia care se erijeaza in mari salvatori de natie si ei sunt de fapt niste neaveniti, cu aplaudaci si ciolosisti-securisti pe margine care asteapta ciolanul suprem.

  2. SA VORBIM ATUNCI DESPRE MARELE PLAN PENTRU SCAPAREA INFRACTORILOR.
    CATA DETERMINARE, CATA PRECIZIE, CATA UNIUNE, CATE FORTE MOBILIZATE PENTRU EXECUTIA LUI! NIMIC NU LE-A STAT IN CALE!

  3. In 30 de ani nu s-a construit un spital nou. In schimb avem zeci de mii de biserici. Nu e nimic, preafericitul se roaga pt victime.
    Premierul si presedintele se roaga si ei, si la 5 ani se la Colectiv presedintele ne spune iar ca trebuie sa facem reforma in sanatate.
    Apropo, la Colectiv BOR a spus ca acei tineri au ars pentru ca ascultau muzica rock. Acum doar se roaga pentru morti fara sa aduca justificari.
    Tariceanu cere demisia guvernului, uitand ca a fost al doilea om in stat tomp de foarte multi ani in care principala grija a fost propria bunastare.
    Arsene nu se roaga. El doar vrea sa nu il arate nimeni cu degetu.
    Ciolacu cere intreruperea campaniei electorale din respect penttu victime. Frumos gest. Asa poate romanii uita ca PSD nu a bagat un ban in investitii zeci de ani in care a condus Romania.
    Romanii se roaga si ei. Se roaga sa nu cumva sa ajunga in vreun spital romanesc in care nu s-au mai facut reparatii de 50 de ani, dar care are sigur o biserica construita in curte.
    Sa votati tot cu aia ce v-au condus pana acum ca sa aveti si mai multe ocazii sa va rugati in viitor.

  4. Uscatu si Gheorghiu strang bani de la oagari sa mai faca un cord de spiital in Berceni. Firea mai construieste unul Pipera. Care e problema voastra la Giurgiu acolo? Ati platit fonciirea?

    Daca luati foc, Vela, il stiti voi, cel care face cu degetele catre ochi, va trimite pompierii in 5 minute. Vom citi in G4 „filmul interventiei din Giurgiu: 40 de autospeciale, 10 morti”.

  5. Institutiile publice fara autorizatii si avize sint lasate sa functioneze . Institutiile private sint inchise in secunda a doua . Astea sint ,, autoritatile ,, care inchid ochii la ceea ce le convine sau li se impune . Halal indivizi .

  6. Închideți l că riscați pușcăria, solicitați mutarea tuturor pacienților la casa poporului, palatul cotroceni sau palatul victoria

  7. Avizul ISU trebuia solicitat la nivel de proiect, înainte de modificare, nu după.