G4Media.ro

Spitalul Județean Tulcea: Un aparat medical complex de 4 milioane de lei,…

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Spitalul Județean Tulcea: Un aparat medical complex de 4 milioane de lei, dat în folosință la șase ani după cumpărare. El nu e operat de spitalul public, ci de o firmă privată

Angiograful achiziţionat în anul 2015 de Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, a fost pus în funcţiune abia luna trecută de Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), la șase ani după ce a fost cumpărat cu 4 milioane de lei, transmite Agerpres. Costurile aparatului nu au fost singurele suportate: s-au mai plătit și amenajărilor interioare realizate în spital pentru instalarea aparatului.

De ce nu a fost folosit timp de șase ani? Preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, susține că lipsa personalului medical e de vină. Acum, el a anunțat că angiograful (un aparat care oferă informații detaliate, precise despre vasele de sânge) va fi operat de o companie privată.

„Într-un timp foarte scurt a venit angiograful, dar tot într-un timp foarte scurt au plecat şi medicii. De ce? Nu ştiu. Iată că s-a reuşit după câţiva ani să vină către noi cei de la Ares (o companie privată – n.red.) cu expertiza bogată pe care o au şi să începem ce ne doream acum cinci sau şase ani”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ, Horia Teodorescu.

Firma care operează angiograful a încheiat contract pentru patru ani şi a făcut până acum 14 intervenţii în Spitalul Județean, prima dintre ele fiind pe data de 13 august, iar aparatul funcţionează fără probleme.

„Activitatea de aici se va desfăşura iniţial încet, încet. Tot managementul spitalului, secţia de ATI, secţia de Cardio trebuie să înveţe să trateze cazurile de infarct sau cazurile urgente de medicină cardiologică. Momentan, vom face cazuri uşoare, programate, iar într-o lună sau două vom ajunge la miocarduri acute care necesită stentare rapidă”, a precizat directorul medical şi fondatorul Ares, Oren Iancovici.

Potrivit SJU, lunar, la Unitatea de Primire Urgenţe se prezintă 30-35 de cazuri de infarct de miocard. (Foto: Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea – Inquam Photos/ Octav Ganea)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Nu aexista personal pentru ca limitati artificial nr. de candidati…
    Daca s-ar angaja oameni intr-un mod corect si transparent, nu ar exista aceasta „criza” de personal.

    • Probabil ca de cum a sosit aparatul, s-a anuntat shef cu drept absolut de decizie pe tot ce tine de angiograf vreun lache atarnache cu spate politic, sau vreun dinozaur care nu se da dus din spital la 80 de anisori. Si scarbiti, cei care ar fi vrut sa lucreze cu aparatul au plecat.

    • Nu merge cu iq de 68 bobule…

  2. Bati campii cu sorcova.
    Bla bla bla.
    Ptr ca exista CORUPTIE de aceea nu a functionat.
    PARAZITULE.

  3. Niste smenari corupti pana-n maduva oaselor. Acum jubileaza ca au revenit la putere si justitia a fost pusa la punct din nou.

  4. Mi nisterul a fost ~condus~ de USR ?

    • Spitalele judetene sunt in subordinea consiiliilor judetene. La tulcea poti sa dai vina pe PSD, ok?