Spitalul Modular inaugurat luni la Constanța, în curtea Spitalului de Boli Infecțioase care a ars în 2021, are o durată de folosință limitată, afirmă constructorul: Maximum 15 ani, dacă este realizată corespunzător mentenanța
Spitalul Modular construit în curtea Spitalul de Boli Infecțioase Constanța și deschis luni îndeplinește acum toate condițiile de acreditare, însă durata sa de folosință este limitată. Noua structură poate fi utilizată cel mult 15 ani și trebuie reevaluată periodic, spune dr. Mugur Stancu, reprezentantul constructorului, citat de Radio Constanța.
Pe de altă parte, deși a fost ridicat în patru luni, spitalul modular poate fi dezasamblat în aproximativ şase săptămâni și, dacă este nevoie, mutat în altă zonă:
„Ca durată, într-adevăr, la 5 ani se reevaluează, dar, după experiența internațională, minimum 10 ani clădirea va fi la standarde, dacă este realizată corespunzător mentenanța. Poate și mai mult, poate ajunge până la 15 ani. Cu astfel de clădiri totul depinde de mentenanță, nu sunt probleme de diferență pe rezistență la cutremur și se respectă toate normativele care sunt solicitate pentru o clădire de spital construită din beton.”
Structura are 52 de paturi, dintre care 10 de terapie intensivă. În lipsa compartimentului ATI, în acest sezon gripal, medicii de la infecțioase au fost nevoiți să-i transfere pe bolnavii cu forme severe în alte unități spitalicești.
Unitatea modulară este dotată cu aparatură performantă de imagistică, precum RMN şi un CT, dar dispune și de o farmacie și un laborator.
Până acum, Spitalul de Boli Infecțioase a funcționat la doar 60% din capacitate, iar prin darea în folosință a structurii modulare, ajunge la 80% din locurile pe care le avea înainte de incendiul din 2021.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank