
Spotify retrage un podcast al lui Andrew Tate după mai multe reclamații ale utilizatorilor
Spotify a eliminat un podcast al lui Andrew Tate în urma plângerilor din partea utilizatorilor, inclusiv a unei petiții online semnate de peste 92.000 de persoane, notează The Guardian.
„Cursul universitar” al influencerului misogin intitulat «pimping hoes» a fost considerat a fi o încălcare a regulilor companiei și a fost eliminat.
Mai multe podcasturi au fost eliminate în această săptămână, mai notează sursa citată.
Eliminările au fost raportate pentru prima dată de site-ul de știri tehnice 404 Media, care a susținut că unii angajați Spotify s-au plâns de faptul că conținutul lui Tate este disponibil.
„Destul de josnic că găzduim conținutul lui Andrew Tate”, a scris un angajat pe o platformă de mesagerie internă, potrivit 404 Media.
Un purtător de cuvânt al Spotify a declarat: „Conținutul în cauză a fost eliminat deoarece încălca politicile noastre, nu din cauza unei discuții între angajați”.
Un utilizator Spotify, comentând podcastul înainte ca acesta să fie eliminat, a scris: „Aceste cursuri îi învață în mod activ pe bărbați cum să manipuleze, să controleze și să profite de pe urma exploatării femeilor”. Utilizatorul a adăugat că acest curs încalcă termenii de utilizare ai Spotify.
Spotify nu elimină conținut pe baza comportamentului unei persoane în afara platformei. Cu toate acestea, regulile sale interzic conținutul care face afirmații „dezumanizante” despre o persoană sau grupuri bazate pe caracteristici protejate, cum ar fi genul, identitatea sau sexul. De asemenea, este interzis conținutul care vizează o persoană sau un grup pentru hărțuire sau abuz.
Mai multe podcasturi Tate cu conținut ofensator sau discutabil rămân pe platforma Spotify, inclusiv un „curs de doctorat” despre „cum să cucerești fete rapid și ușor”.
Acest episod conține reguli „de fier” pentru întâlnirile cu femeile, inclusiv să nu permiți niciodată unei femei să fie prietenă cu bărbați și să te referi la întâlniri ca la o „piață sexuală”.
Frații Tate s-au acomodat în Florida, SUA, și nu se feresc să facă declarații pe rețele sociale și în podcasturi, transmițând publicului că vor continua lupta „cu sistemul”, cu „puterile Matrix”. Andrew Tate a relatat într-un prim interviu mai larg realizat de Patrick Bet-David, despre situația sa juridică și despre plecarea din România. El a spus că nu a fugit de nimeni și că va reveni, în luna martie, conform condițiilor stabilite de autorități.
Andrew și fratele său Tristan Tate, care au dublă cetățenie, americană și britanică, ”au devenit o cauză celebră în mediile sociale de dreapta după ce au fost arestați în România în 2022 și acuzați de trafic de persoane, abuz sexual și spălare de bani, precum și de inițierea unui grup infracțional organizat”.
Potrivit Financial Times, cazul familiei Tate a fost adus în discuție pentru prima dată de oficialii americani într-o convorbire telefonică cu guvernul român și apoi a fost urmărit de trimisul special al lui Trump, Richard Grenell, când s-a întâlnit cu ministrul român de externe la Conferința de Securitate de la München. O a patra persoană a declarat că s-a solicitat returnarea pașapoartelor fraților, să li se permită să călătorească în timp ce așteaptă finalizarea procedurilor judiciare.
Procurorii DIICOT susţin că fraţii Andrew şi Tristan Tate şi membrilor presupusei grupări infracţionale constituite în jurul acestora au recrutat, începând cu anul 2015, 34 de femei pe care le-au obligat să producă materiale pornografice care au fost difuzate contra cost pe platforme de profil.
”Foloasele materiale astfel obţinute de inculpaţi din exploatarea sexuală a victimelor au fost evaluate la peste 2.800.000 dolari americani şi 887.000 tokeni”, susţin anchetatorii de la combaterea criminalităţii organizate.
În 21 august 2024, DIICOT a transmis că frații Tristan și Andrew Tate au fost reținuți pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, act sexual cu un minor, spălarea banilor, influențarea declarațiilor și favorizarea făptuitorului.
Curtea de Apel București a restituit dosarul la parchet, pentru refacerea urmăririi penale, în 19 decembrie 2024.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank