G4Media.ro

Start în afaceri pentru studenți din mediul rural sau orașe slab dezvoltate,…

Start în afaceri pentru studenți din mediul rural sau orașe slab dezvoltate, printr-un proiect studențesc/ Unde se va naște următorul Unicorn? Modelul unui start-up de 1 miliard de dolari, din Estonia

Cine poate deveni antreprenor? Sunt mulți tineri interesați, dar faptul că le lipsesc cunoștințele despre ceea ce presupune demararea unei afaceri îi descurajează să facă primul pas. O spune Cati Druță, reprezentanta Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești care desfășoară în acest an proiectul „Next Antreprenor” prin care câteva zeci de studenți vor primi instruire pentru a-și dezvolta ideile de afaceri.

Deocamdată, au avut loc etapele de consultări cu tinerii, privind ceea ce ar fi de ajutor în decizia de a demara o afaceri, urmează sesiunile de instruire iar la final, în noiembrie, va avea loc prezentarea propunerilor de start-up-uri.

Proiectul este finanțat prin programul Uniunii Europene – Corpul European de Solidaritate. Grupul țintă al proiectului este format din studenți care provin din mediul rural sau orașe slab dezvoltate, precum și din studenți înmatriculați în centre universitare subdezvoltate.

Prima etapă a fost aceea a consultării cu tinerii interesați de antreprenoriat.

„Majoritatea dintre respondenți ne-au zis că au tot auzit de antreprenoriat, au tot auzit de diverse proiecte bazate pe antreprenoriat dar niciodată nu au avut neapărat curajul de a face un pas în direcția asta fiindcă nu au considerat că au cunoștințele necesare. Cumva, faptul că ei nu înțelegeau neapărat ce înseamnă antreprenoriatul și care sunt conceptele din spatele antreprenoriatului i-a descurajat să facă pasul spre asta. Noi i-am consultat, pe baza rezultatelor obținute de la ei și pe baza nevoilor pe care ei ni le-au transmis, s-au realizat materialele de formare și sesiunile au avut la bază tocmai nevoile pe care ei le-au constatat”, spune Cati Druță, parte din echipa de organizare a proiectului.

„Cred că toată lumea își dorește să facă sau să participe la o afacere Unicorn și să ajungă să câștige în timp rapid bani, dar noi considerăm că pentru a ajunge la astfel de rezultate este nevoie de mult efort și de multă muncă și de timp, mai ales de timp, motiv pentru care promovăm cumva ideea de antreprenoriat sustenabil, de acolo drept argument și antreprenoriatul verde, pentru că se formează un întreg ecosistem și ajunge cumva ideea să fie de la sine sustenabilă”, mai spune aceasta.

În cadrul proiectului editorial ENTR a fost publicată, în cursul acestei săptămâni, filmul despre un Unicorn din Estonia.

La doar 27 de ani, Kaarel este fondatorul propriei sale companii de un miliard de dolari, cu birouri în întreaga lume. Kaarel a demarat compania de verificare online Veriff în 2015. Estonia, o țară cu puțin peste 1 milion de oameni, are de fapt mai multe start-up-uri evaluate la peste 1 miliard de dolari decât oriunde altundeva în lume.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează