Start în aventura cunoașterii Universului – o nouă disciplină opțională introdusă la școala primară din anul 2022-2023. Elevii vor putea învăța de ce există zile și nopți, ce fac roboții spațiali și rachetele, ce este o eclipsă sau o constelație
Ce este un cosmonaut și de ce are costum special, cât zboară o rachetă, cum se propagă sunetul și lumina și cum se adaptează fauna și flora la schimbarea anotimpurilor, ce este o constelație sau o eclipsă de soare – toate acestea urmează să fie prezentate elevilor de școală primară, începând din anul școlar 2022-2023, ca parte a unei noi discipline opționale. Este vorba despre “Start în aventura cunoașterii Universului”, disciplină a cărei programă a fost publicată marți în Monitorul Oficial, scrie Edupedu.ro.
Programa pentru noua materie, inclusă în curriculumul la decizia școlii, prevede doi ani de studiu – unul la alegere din primii trei ani de învățământ primar (clasa pregătitoare – clasa a II-a), al doilea la alegere în ultimii doi ani (a III-a sau a IV-a).
Ordinul prin care este aprobată programa spune că noua disciplină opțională are un “semnificativ caracter inter- și transdisciplinar”, iar “bugetul de timp este de o oră/săptămână pe parcursul a doi ani școlari”. Același document notează că “debutul educației STEAM – știință, tehnologie, inginerie (artă) și matematică – din primii ani de școală este în favoarea unei schimbări de paradigmă (…) copilului încurajat să experimenteze, să observe, să cerceteze i se va forma o dependență pozitivă pentru curiozitate”.
Citește articolul complet pe Edupedu.ro
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii