G4Media.ro

Statele Unite: Cinci bărbați au fost condamnați pentru operarea Jetflicks, un serviciu…

Sursa foto: pixabay.com

Statele Unite: Cinci bărbați au fost condamnați pentru operarea Jetflicks, un serviciu ilegal de streaming, cu mai mult conținut decât Netflix, Hulu și Amazon Prime Video la un loc

Cinci bărbați au fost condamnați de un juriu federal din Las Vegas pentru rolul lor în operarea Jetflicks, despre care oficialii spun că a fost unul dintre cele mai mari servicii ilegale de streaming din SUA, scrie Variety.

Jetflicks, care percepea 9,99 dolari pe lună pentru serviciul de streaming, a generat milioane de dolari în venituri din abonamente și a cauzat „prejudicii substanțiale proprietarilor drepturilor de autor asupra programelor de televiziune”, a declarat Departamentul de Justiție.

La un moment dat, Jetflicks pretindea că găzduiește peste 183.200 de episoade TV – o gamă mai mare decât Netflix, Hulu, Vudu și Amazon Prime Video la un loc, potrivit procurorilor.

Potrivit documentelor judiciare și probelor prezentate la proces, începând din 2007, cei cinci bărbați – Kristopher Dallmann, Douglas Courson, Felipe Garcia, Jared Jaurequi și Peter Huber – au operat serviciul de streaming Jetflicks. Potrivit procurorilor federali, grupul folosea „scripturi informatice sofisticate” și software pentru a căuta în serviciile de piraterie (inclusiv Pirate Bay și Torrentz) copii ilegale ale episoadelor TV, pe care apoi le descărcau și le găzduiau pe serverele Jetflicks. Bărbații au fost acuzați în 2019 de conspirație în vederea încălcării legislației penale federale privind drepturile de autor.

Juriul i-a condamnat pe cei cinci bărbați pentru conspirație în vederea încălcării drepturilor de autor. În plus, juriul l-a condamnat pe Dallmann pentru două capete de acuzare de spălare de bani. Dallmann riscă o pedeapsă maximă de 48 de ani de închisoare, în timp ce Courson, Garcia, Jaurequi și Huber riscă fiecare maximum cinci ani de închisoare, potrivit Departamentului de Justiție. Data pronunțării sentinței nu a fost încă stabilită.

Potrivit procurorilor federali, atunci când plângerile din partea deținătorilor de drepturi de autor și problemele cu furnizorii de servicii de plată au amenințat să ducă la prăbușirea organizației ilegale, inculpații „au încercat să deghizeze Jetflicks ca fiind o companie de divertisment aviatic”.

„Inculpații au operat Jetflicks, un serviciu de streaming ilicit pe care l-au folosit pentru a distribui sute de mii de episoade furate de show-uri de televiziune”, a declarat procuroarea Nicole Argentieri, șefa Diviziei penale a Departamentului Justiției.

„Schema lor a generat profituri criminale de milioane de dolari, în timp ce proprietarii drepturilor de autor au avut de pierdut. Aceste condamnări subliniază angajamentul Diviziei penale de a proteja drepturile de proprietate intelectuală prin urmărirea penală a schemelor de piraterie digitală și aducerea infractorilor în fața justiției.”

Motion Picture Association, organizația care reprezintă marile studiouri de filme și serviciul de streaming Netflix, a numit verdictul „o victorie istorică pentru drepturile de proprietate intelectuală”.

„Condamnarea juriului subliniază natura infracțională a acestor tipuri de infracțiuni și prejudiciile semnificative cauzate industriei creative și zecilor de mii de lucrători care își câștigă existența din roluri-cheie ale industriei, inclusiv scenografi, oameni catering, artiști care se ocupă coafură și machiaj și cameramani, pentru a numi doar câteva.”, a arătat MPA.

Potrivit procurorilor federali, un membru al grupului Jetflicks inițial, Darryl Julius Polo (alias „djppimp”), a plecat pentru a crea un site concurent numit iStreamItAll, care avea un abonament lunar de 19,99 dolari. La fel ca Jetflicks, iStreamItAll nu avea permisiunea de a distribui conținutul TV și filmele de pe platformă, au declarat oficialii. În 2019, Polo a pledat vinovat la acuzațiile de încălcare a drepturilor de autor și spălare de bani, potrivit Departamentului de Justiție. În 2020, el a fost condamnat la aproape 5 ani de închisoare și i s-a cerut să achite daune de 1 milion de dolari.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...