G4Media.ro

Statistică: Importurile de gaze au scăzut cu 20,1% în primele 10 luni…

Sursa foto: Ina FASSBENDER / AFP

Statistică: Importurile de gaze au scăzut cu 20,1% în primele 10 luni din 2022 / Producţia s-a redus cu 4,4%

România a importat, în primele zece luni din 2022, o cantitate de gaze naturale utilizabile de peste 1,828 milioane tone echivalent petrol (tep), cu 20,1% (-459.800 tep) mai mică faţă de cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Producţia internă de gaze naturale a fost, în perioada menţionată, de aproape 5,743 milioane tep, cu 4,4% (262.700 tep) sub cea din primele zece luni din 2021.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză estimează pentru 2022 o producţie de gaze de 7,45 milioane tep şi importuri de 2,33 milioane tep, în creştere cu 1,9%, respectiv în scădere cu 19,6%, de la an la an.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. De ce sa maresti productia cand importurile scad cand poti sa le reduci, sa creasca cererea si sa duci preturile in sus.

    Votati in continuare psd si pnl pt ca va place sa traiti in saracie.

  2. Mai bine traim in saracie decat sa spalam straini la fese prin vestul civilizat.
    Spor la free choice…probabil il intrebi cu ce s pun sa freci…

    • Bădălău, tu ești ?
      Sunt tare curios cu ce culoare o să te p.iși după primele 2 luni de pușcărie in compania câtorva „diasporeni” bine făcuți…

    • Hahaha Rokcat 😂😂😂

    • Ro💩 , un troll rètārd care spalā cu limba adânc in ćuř, côruptii si traďàtorii Romaniei, si care isi ia plata de la Ambasada Rusiei, s-a trezit sa jigneasca diaspora! Ba aia este treaba lor ce fac, barem jubisi tradeaza fratii si tara bai Änimälule!

  3. Daca a venit vorba de gaz (desi e valabil si la petrol si la alte resurse), el este inalienabil (adica neinstrainabil) conform Constitutiei, asa ca OMV nu are decat drept de extractie, insa gazul apartine Romaniei, asa ca Romania nu ar trebui sa isi cumpere propriul gaz de la o firma straina, ci fie sa plateasca firmei extractoare un cost pentru extractie, fie sa lase gazul firmei respective dar aplicand o redeventa de 70-80% din valoarea sa, si pastrand bineinteles drept de preemptiune la cumparare.

  4. Nici un cuvintel despre schimbarea actionariatului OMv Petrom Romania? Cica a iesit fondul Propitatea si a intrat Erste. Sa nu bage astia gazu in Schengen

  5. Bădălău, tu ești ?
    Sunt tare curios cu ce culoare o să te p.iși după primele 2 luni de pu.șcărie petrecute in compania câtorva „diasporeni” bine făcuți…