G4Media.ro

STATISTICA Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au crescut cu peste 67%…

Sursa foto: Uzina Dacia-Mioveni / Imagine oficială

STATISTICA Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au crescut cu peste 67% în martie față de anul trecut

Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au înregistrat în martie un avans de 67,4%, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 2,5%, de la 2,4% în perioada similară din 2020, arată datele publicate vineri de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), transmite Reuters, citată de Agerpres.

Datele statistice sunt valabile pentru statele din Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Un număr de 34.200 de autoturisme Dacia au fost înmatriculate în martie în Europa, comparativ cu 20.433 în perioada similară din 2020.

Toţi marii producători auto au raportat creşteri ale vânzărilor în martie, comparativ cu perioada similară din 2020, când vânzările au fost afectate de restricţiile introduse pentru a stopa extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19) şi de incertitudinile economice globale.

Grupul francez Renault şi Stellantis (producătorul auto printre ale cărui branduri se află Peugeot, Citroen, Opel, Fiat, Jeep, Chrysler şi Alfa Romeo) au raportat creşteri ale vânzărilor de 70,4% şi, respectiv, 140,9%, în timp ce grupurile germane Volkswagen şi Daimler au înregistrat un avans de 45,9% şi, respectiv 10,7%. Livrările Ford au urcat cu 59,2%.

În primele trei luni din acest an, livrările de autoturisme Dacia au crescut cu 6,9% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 2,9%, de la 2,7% în perioada similară din 2020. Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat la 88.913 unităţi, în creştere faţă de perioada ianuarie – martie 2020 (83.180 vehicule).

Marii producători auto au raportat rezultate mixte în primele trei luni din acest an. Grupul francez Renault a raportat un declin al vânzărilor de 3%, grupurile germane Volkswagen şi Daimler au înregistrat un recul de 3,8% şi, respectiv 7,3%, în timp ce livrările Ford au scăzut cu 1,8%. Stellantis (producătorul auto printre ale cărui branduri se află Peugeot, Citroen, Opel, Fiat, Jeep, Chrysler şi Alfa Romeo) a înregistrat un avans al vânzărilor de 7,4%.

Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat un declin de 30,2% în Europa anul trecut, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a scăzut la 3,4%, de la 3,70% în 2019.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Pib-ul Romaniei sau al cui? Industria auto în România reprezintă 14% din PIB…cum e pana la urma daca de ex Dacia Romania exporta mondial de x miliarde dar tot ea importa de afara 90% din x …aproape nici un capital nu ramane pe aici.

  2. Desi Dacia e o marca ok ,totusi asta e semnul saraciei care bantuie prin toata Europa!

  3. De asta le-a dat NCAP-ul doar 2 stele, pe vreme de criza se vand doar modelele ieftine iar stapanii UE ar vrea sa vanda si niste limuzine pentru ca din asta traiesc. Asa ca au bagat putina frica in consumatori cu alea 2 stele.
    UE si afacerile meschine, asta e lumea in care traim.