G4Media.ro

Statistică Vedem Just: În România sunt în vigoare 2.171 de OUG-uri, 6.898…

Statistică Vedem Just: În România sunt în vigoare 2.171 de OUG-uri, 6.898 legi și 1.015 ordonanțe simple

O statistică a Consiliului Legislativ comunicată asociației Vedem Just arată că, la 8 octombrie 2019, în România erau în vigoare 6.898 legi, 1.015 ordonanțe simple ale Guvernului și 2.171 ordonanțe de urgență ale Guvernului.

„Un stat care are multe legi este un stat slab/corupt”, spunea Tacitus acum 2000 de ani. Or, România a atins non-performanța de a depăși numărul de 10.000 de acte normative care fac parte din legislația primară, adică toate au putere de lege, arată Vedem Just într-o postare pe Facebook.

Reprezentanții asociației arată că au rezerve legate de faptul că judecătorii cunosc toate legile, având în vedere numărul uriaș de acte legislative în vigoare.

”Potrivit art. 1 alin. (5) din Constituția României, „respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie”. Și nimeni nu poate invoca drept scuză necunoașterea legii („Nemo legem ignorare censetur”). Noi însă, ne îndoim sincer că cetățenii obișnuiți pot să cunoască atâtea acte normative pentru a menține ordinea de drept în societate, pentru a pretinde respectarea drepturilor proprii și pentru a respecta drepturile celorlalți. Singura soluție viabilă este EDUCAȚIA JURIDICĂ, care trebuie să înceapă urgent și încă de la o vârstă fragedă. Doar așa putem să avem, mai târziu, adulți responsabili. Deja s-a pierdut foarte mult timp!”, mai arată Vedem Just.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Ok… suportabil… dar câte acte administrative cu caracter normativ exista (hotărâri de guvern, ordine de miniștri, decizii ale președinților unit autorități publice autonome sau subordonate guvernului, hotărâri, decizii și dispoziții ale autorităților administrației publice locale, instrucțiuni, metodologii etc)?
    Are curajul cineva sa le numere și pe astea?!
    Ca aproape toate sunt mai tari și cu efecte mai puternice exact toate legile pe care le interpretează…