STB: 68 de vehicule erau pe traseu sâmbătă seara, la ora 20:00
Un număr de 68 de vehicule erau pe traseu sâmbătă seara, la ora 20:00, cele mai multe fiind tramvaie şi troleibuze, potrivit datelor furnizate AGERPRES de directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ.
Astfel, pe traseu au ieşit 24 de vagoane de tramvai din 25 de la Depoul Colentina de pe liniile 21, 14, 16 şi 36; 19 vagoane din 22 de la Depoul Titan de pe liniile 14, 19, 23, 40, 27 şi 46; 10 din 17 vagoane de la Bucureştii Noi – liniile 24, 3, 41 şi 45; 2 din 17 vagoane de la Depoul Victoria de pe linia 55; 3 din 17 vagoane de la Depoul Dudeşti – linia 1; 1 din 51 de troleibuze de la Depoul Vatra Luminoasa – linia 85; 7 din 14 troleibuze de la Depou Berceni – liniile 73, 74 şi 76; 1 din 76 de autobuze de la Autobaza Titan pe linia 472 şi tot un autobuz din 35 de la Autobaza Obregia
de pe linia 465.
Consiliul de Administraţie al STB a decis ca pentru conducătorii de vehicule care intră pe traseu începând de sâmbătă cercetarea disciplinară, în conformitate cu regulamentul intern, să nu-şi producă efecte, în condiţiile în care nu există fapte de natură penală, a declarat sâmbătă directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Adrian Criţ.
„Consiliul de Administraţie a luat o decizie astăzi, decizie prin care, în conformitate cu Codul Muncii, coroborat cu contractul colectiv de muncă, evidenţiază faptul – şi doreşte, pentru că suntem într-o situaţie de criză – şi asta a fost propunerea mea, fiind într-o situaţie de criză, ne trebuie soluţii pentru criză – bucureştenii vor deblocarea transportului public şi, atunci, ce a asumat CA – faptul că poate dispune ca pentru conducătorii de vehicule care intră pe traseu începând cu data de astăzi, cercetarea disciplinară în conformitate cu regulamentul intern să nu-şi producă efecte în condiţiile în care nu există fapte de natură penală”, a spus Criţ într-o conferinţă de presă.
El a precizat că orice angajat care îngrădeşte dreptul unui şofer să iasă pe traseu va fi cercetat, iar acest lucru va fi comunicat organelor de anchetă.
Acesta a subliniat că există două decizii ale Tribunalului Bucureşti „care constată caracterul ilegal al acestei greve”, iar pagubele produse societăţii vor fi recuperate în instanţă de la cei care au provocat această grevă ilegală.
Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti a anunţat sâmbătă seara că nu a iniţiat şi nu a organizat prezentul protest, poziţionându-se în primul rând ca un factor de echilibru, iar în al doilea rând ca un avertizor, aducând la cunoştinţa conducerii în permanenţă nemulţumirile salariaţilor.
Totodată, preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu, a afirmat că duminică dimineaţă se va decide dacă se iese pe traseu. „Mâine dimineaţă vom şti. Se fac presiuni şi se ameninţă”, a precizat liderul sindical.
Potrivit comunicatului de presă, reprezentanţii sindicatului susţin că, în cea de-a treia zi de încetare voluntară a lucrului de către salariaţii de la STB SA, „dincolo de tumultul declaraţiilor politice ale primarului general al Capitalei Nicuşor Dan şi de poziţia de forţă de pe care acesta încearcă să bage pumnul în gura salariaţilor, adevărata miză fiind destructurarea mişcării sindicale şi intimidarea liderilor de Sindicat atât la nivel de STB SA cât şi transmiterea unui semnal la nivel naţional, în loc să se vină cu soluţii pentru aplanarea acestui conflict spontan”.
Angajaţii STB au intrat joi dimineaţa în grevă generală, sindicaliştii spunând că revendicările lor privind creşterile salariale nu au fost soluţionate, însă au cerut şi demisia directorului general al societăţii.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
19 comentarii