G4Media.ro

Steagurile Noii Drepte la ceremonia de Ziua Eroilor din cimitirul Valea Uzului

sursa foto: Captură Youtube

Steagurile Noii Drepte la ceremonia de Ziua Eroilor din cimitirul Valea Uzului

La festivitatea de Ziua Eroilor care a avut loc joi la cimitirul Valea Uzului din județul Bacău, printre drapelele naționale au fost fluturate și steagurile verzi ale organizației extremiste Noua Dreaptă, potrivit imaginilor postate pe Facebook de la eveniment. Slujba a fost oficiată de un călugăr cunoscut pentru simpatia sa pentru Mișcarea Legionară – Amfilohie Brânză.

Călugărul Amfilohie Branză a fost cel care a oficiat ceremonia de Ziua Eroilor de la Cimitirul Valea Uzului alături de alți trei preoți din zonă. Festivitatea a fost organizată de primarul orașul Darmanești, Constantin Toma, cel care s-a remarcat în trecut prin decizii care au acutizat tensiunile dintre români și maghiari pe tema cimitirului.

Amfilohie Brânză este cunoscut pentru simpatia asumată pentru Mișcarea Legionară.

Prezent la parastasul lui Valeriu Gafencu din anul 2017, călugărul afirma despre unii reprezentați ai Mișcării Legionare că „au dat un model de viață și un suflu, și o credință nealterată. Aici nu putem să scoatem pe Crainic, pe Gyr, pe Eminescu. Nu putem să scoatem pe Căpitan, pe Moța și Marin Sorin. Ei sunt în sufletul nostru. E un tip de rezonanță sufletească de care nu ne îndoim” (sursa video).

Printre cei prezenți care au intrat pe poarta cimitirului Valea Uzului intonând cântece patriotice și fluturând steaguri tricolore au fost și câteva persoane care au fluturat câteva steaguri verzi ale Noii Drepte. În fruntea mulțimii s-au aflat primarul orașului Darmanesti și călugărul Amfilohie Branză (foto jos):

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

25 comentarii

  1. Ăștia parca ar fi în evul mediu. Astăzi nu mai trebuie cinstiti apărătorii patriei. Noi prețuim astăzi doar vedetele și starletele. Cine în lumea civilizată își mai cinstește eroii?

  2. Când aparea steagul bolsevic cu CURcubeul pe undeva juiseaza toată redactia.

  3. Astia cauta numai scandal . Dar eu ca roman pur sange le urez multa fericire la toti locuitorii din romania ( romani ,unguri ,turci , rusi , sasi….. etc) . Impreuna putem face acest acest loc mai placut

    • Ceva de genu.

      Astia sunt finantati indirect de PSD. Cum este si AUR. Sa nu credeti ca fac aceste lucruri pe gratis.

      Apropo. Ce cauta curucile alea acolo. Nu era vorba ca nu a murit nicun roman acolo?!?

    • Sunt finantati de S.R.I .
      Agentii stiu cum SA tine tensiune. Pana cand Tara se duce in râpā romaniilor bagā Duma CA ungurii fura Ardealul. Dar de fapt suntem datori vanduti. 130 de miliarde de euroi? Mai baietii. Sí creste lunar. Nu se va opri.

    • @zoli, nu ai de unde sa stii unde anume au murit, doar ca nu sunt ingropati acolo.

    • Esti sigur ca esti pur sange???

  4. Adunatura de cretini nesimtiti sí primitívi.

    • Evident romînii au fost naționaliști de cînd lumea, iar americanii, francezii,,englezii, spaniolii,italienii, patrioți sadea.

  5. Woah, Muraru are material mâine. Nu mai trebuie sa trimită scrisori penibile.

  6. Amfilohie? Suna CA o boalā

  7. Tembeli care-si inventeaza singuri istorie si simboluri.
    Pe valea Slanicului, valea Oituzului spre Adjud unde chiar s-au intamplat evenimente n-a fost nici naiba.
    Deh, suna mai bine Valea Uzului desi partea aia de cimitir e plina de soldati unguri, germani, sarbi, rusi si cativa romani. Mausoleul de la Marasesti e obsolete. Pe aia multi, reali, nu-i mai comemoreaza aurolacul romanesc.
    In plus la Valea Uzului nu s-a intamplat nimic.

    • Gresit ca nu s-a intamplat nimic, doar ca cimitirul romanesc e ceva mai jos, aproape de coada lacului de acumulare. Acolo insa nu s-a dus nimeni, ca nu da „rating”.

    • S-au efectuat peste tot ceremonii de comemorare, insa mass media prezinta doar senzationalul…sa vedeti la paradele gay.

  8. Așa, și?
    Dacă era „steagul secuiesc” presupun că era ok, nu?

  9. Ce de saltimbanci… rasu plansu

  10. Valea Uzului este în județul Harghita. Naționaliștii ăștia de două parale aveau în județul lor un cimitir în care să-și cinstească eroii, dacă chiar voiau asta. Dar căuta scandal cu lumânarea.

  11. Domnule jurnalist, o mică corecție … cimitirul se află pe teritoriul administrativ al județului Harghita….

    • Nope, momentan cimitirul e in Bacau, vezi harta Eterra, chiar daca a fost intabulat de primaria Sanmarin. Pe pe rol e un proces de granituire intre Bacau si Harghita, care e departe de a fi incheiat. Si nu neaparat Harghita va castiga, vezi cazul Cheilor Bicazului.

    • Toate evidenţele de Carte Funciară atestă că Valea Uzului şi teritoriile de împrejurimi aparţin comunei Sânmartin. Acest fapt este confirmat şi prin Legea nr. 2 din 1968 privind reorganizarea teritorială a României.

      Procesul verbal de constatare invocat de părţile din judeţul Bacău, nu are forţă legală întrucât nu s-a respectat prevederile Legii cadastrului şi publicităţii imobiliare nr.7/1996. Procesul verbal de constatare a fost întocmit şi semnat în data de25.03.1998 de către directorii O.N.C.G.C Bacău şi Harghita.

      O comisie formată din reprezentanţii primăriei Dărmăneşti, OJCGC Bacău şi OJCGC Harghita în conformitate cu prevederile legii 7/1996 în data de 15.03.2001 s-a deplasat la faţa locului şi printr-un proces verbal s-a consemnat respectarea hotarelor conform prevederilor legii 2/1968.

      În anul 2002 prin legea nr. 103 s-a reânfiinţat comuna Cozmeni, prin dezlipirea de la Sânmartin a localităţiilor de la Cozmeni şi Lăzăreşti. Prin articolul 2 se confirmă faptul că comuna Sânmartin, Judeţul Harghita are în componenţă satele Ciucan şi Valea Uzului.

      Comuna Sânmartin solicită ca să fie restabilit hotarul între Sânmartin şi Dărmăneşti, conform evidenţelor de carte funciarã precum şi în conformitate cu delimitarea efectuată de către Oficiul de Cadastru, Proiectare şi Gospodărirea Apelor Bacău întocmit pe data de 08.09.1969.

    • Vezi ca pe vremuri granita intre judete era alta, aceasta fiind impinsa spre vest la reorganizarea administrativa din 1968. Doar zona fostei tabere de copii de la Valea Uzului are in continuare o situatie incerta si las justitia sa decida cine are dreptate: Bacaul care sustine ca granita e pe raul Uz, sau Harghita care spune ca granita e la capatul nordic al poienii unde e si cimitirul.

  12. Mesajul majoritatii e clar si repetat de nenumarate ori:
    ”in Romania nimic, nici cimitirele nu mai sunt ale voastre. Sunt ale noastre, ca asa vrem noi, ca putem si ne permitem sa vi le luam. Ca asa vrea muschii nostri. Cui nu-i place, n-are decat sa se care.”
    Mentalitatea si mijloacele folosite nu prea au evoluat de la infiintarea Ligii Culturale. Doar ca nu prea inteleg rostul preotilor in aceasta mascarada de patriotism, oppardon… nou patrihotism. 🙂