G4Media.ro

Stelian Ion: Am avut o întrevedere cu comisarul Didier Reynders, legile justiției…

Sursa foto: Stelian Ion / Facebook

Stelian Ion: Am avut o întrevedere cu comisarul Didier Reynders, legile justiției și desființarea SIIJ reprezintă elemente esențiale în contextul MCV și al statului de drept

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a precizat luni că a discutat cu comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, despre legile justiției și desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților, care i-ar fi transmis că acestea reprezintă „elemente esențiale” în contextul MCV și al statului de drept și că este important ca România să respecte hotărârea Curții de Justiție a UE.

„Am avut o întrevedere cu comisarul pentru justiție Didier Reynders. Am discutat despre legile justiției și desființarea SIIJ, reacția comisarului fiind că acestea reprezintă elemente esențiale în contextul MCV și al statului de drept. Comisarul a mai făcut referire la importanța respectării de către România a hotărârii CJUE din 18 mai 2021”, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Citește și: Ministerul Justiției: Decizia Curții de Justiție a UE pune definitiv capăt dezbaterii publice conform căreia desființarea Secției speciale ar trebui însoțită de anumite garanții. Proiectul Guvernului de desființare a SIIJ se întemeiază pe argumentele reținute și de CJUE

Ministrul a participat luni la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), la Luxemburg,

Reuniunea JAI a avut pe ordinea de zi și un punct referitor la începerea activității Parchetului European, condus de Laura Codruța Kovesi.

Sursa foto: Stelian Ion / Facebook

„În acest context am amintit că România a lansat a doua procedură de selecție a 9 procurori europeni delegați, cu termen de finalizare iulie 2021. Procesul de selecție al procurorilor europeni delegați trebuie să fie robust, solid, astfel încât să nu se vulnerabilizeze credibilitatea și funcționarea EPPO”, a mai afirmat Stelian Ion.

Citește și: Parchetul European își începe activitatea, fără procurorii din Slovenia și Finlanda/ Kovesi a denunţat „lipsa de cooperare sinceră” a Sloveniei, ţară care preia preşedinţia Consiliului UE de la 1 iulie

În marja JAI, Stelian Ion a mai discutat cu miniștrii justiției din Italia și Franța, Marta Cartabia, respectiv Eric Dupond-Moretti, pe teme de cooperare bilaterală.

Sursa foto: Stelian Ion / Facebook

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Pana una alta ce faceti în privinta securistilor si gastilor de interese care simtind cum le fuge pamantul de sub picioare si care ar putea fi desconspirati încep sa ameninte,intimideze oamenii care se lupta cu sistemul ticalosit si cu gastile de interese din MAI si alte structuri si care sunt amenintati,chinuiti,intimidati,haituiti la locurile lor de munca cu practici stalinisto securiste gen pumnul în gura si omerta???

    • Stai rezemat! Crezi ca au innebunit ca sa loveasca in familiile si rudele lor care au fost dovediti turnatori la Secu?

  2. Avem echipă, avem si … judecatori de valoare… coalitia asta e cea mai tare… (pnl numara banii sa vada daca-s toti)

  3. Si totusi aceste declaratii au 0 efecte :)))

  4. Colonie in care comisari comunistoizi de la Bruxelles ne comanda ce institutii sa desfiintam …

  5. Stelian Ion, arunci pedarde; Fapte ZERO

  6. Fi serios domnule, SIIJ e doar un tentacul al caracatitei teroriste din Justitia Romana.

  7. Romani, bucurati-va de cei votati de voi!

  8. Bun! Și când se desființează mizeria asta de Secție Specială?!

  9. Atitudine de sclav, cat timp vom tot pleca capul si urechea la tot ce ne spune un ministru ue sau comisar ue, acest mcv nu este decat un instrument de santaj al ue asupra tarilor de genul Romaniei de parca numai im Romania exista coruptie sau numai aici se intervine in justitie, sa fim seriosi, sunt tari mai la vest in care coruptia este mai profunda decat la noim dar nu exista acest mecanism si pentru eim deoarece ei sunt cei care impun aceste mecanisme, asa ca mai nea ministru degeaba ion mai lasa-ne cu povestile si plimba-te in continuare, iar ca si concluzie sa vedem reactia cand luluta o sa iasa cu primul caz de coruptie in jermania, atunci o sa zica corectii astia de la ue ca luluta e corupta