G4Media.ro

Stellantis se opune amânării obiectivelor UE privind emisiile automobilelor, stabilite pentru 2025

Sursa foto: Stellantis

Stellantis se opune amânării obiectivelor UE privind emisiile automobilelor, stabilite pentru 2025

Stellantis NV, al doilea mare producător auto european, se opune oricărei decizii din partea Uniunii Europene de a amâna obiectivele privind emisiile automobilelor, care urmează să intre în vigoare în 2025, ceea ce va duce în mod potenţial la dispute cu alte companii auto din regiune, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

„Ar fi suprarealist să schimbăm acum reglementările”, a afirmat duminică, într-un interviu acordat AFP, directorul general al Stellantis, Carlos Tavares.

Un purtător de cuvânt al Stellantis a confirmat declaraţia şi a prezentat un comunicat al companiei în care se exprimă sprijinul pentru menţinerea actualelor reguli. Stellantis cere continuarea acordării subvenţiilor guvernamentale pentru consumatorii care achiziţionează vehicule electrice (EV).

„Toţi ştiau de mult timp de aceste reglementări şi au avut timp să se pregătească, aşadar acum e momentul să avem o competiţie”, a declarat Tavares, adăugând că Stellantis este pregătit de tranziţia EV şi de a adopta măsuri pentru a stimula vânzările.

Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a pregătit o propunere ce vizează adoptarea de către UE de măsuri de urgenţă pentru a amâna cu doi ani obiectivele privind emisiile automobilelor, care urmează să intre în vigoare în 2025. Şeful ACEA, Luca de Meo (care este directorul general al Renault SA), a afirmat că ar vrea să vadă mai multă flexibilitate din partea UE privind reglementările.

Propunerea ACEA, consultată de Bloomberg, estimează că pentru îndeplinirea obiectivelor producătorii auto fie vor opri producţia a aproximativ două milioane de maşini, fie se vor confrunta cu amenzi care ar putea ajunge la 13 miliarde de euro pentru automobile.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...