Știrile Pro Tv: Toți medicii de la spitalul din Mioveni și-au dat demisia când au aflat că trebuie să trateze pacienți cu coronavirus. Ei acuză că nu au echipamente de protecție
Toți medicii de la spitalul din Mioveni, județul Argeș, inaugurat anul trecut, și-au dat demisia când au aflat că trebuie să trateze pacienți cu coronavirus, cadrele medicale susținând că nu au echipamente de protecție, relatează Știrile Pro Tv.
Potrivit sursei citate, doar trei demisii au fost acceptate, iar restul aşteaptă decizia managerului.
„Pot să vă spun că înţeleg frica oamenilor, spitalul nu a fost proiectat ca spital de boli infecţioase. Eu nu pot să-mi expun oamenii aiurea. Ei nu s-au gândit la asta”, a declarat Horia Traila, managerul spitalului din Mioveni.
Întrebat câte echipamente are pentru medici, managerul a răspuns: „60 de combinezoane, doamnă! 60, atât. Deci nu ajung nici să le împrăştii în spital!”
La Deva, Spitalul Judeţean a început să fie golit de bolnavi, iar noile cazuri care necesită internare vor ajunge la Spitalul de Urgenţă din Petroşani şi Spitalul Municipal Hunedoara.
Claudiu Antal, director medical la Spitalul Județean Deva: “Noi în momentul de față avem la nivel de ţară situaţia de a nu putea să testăm în timp real pacienţii. Nu sunt suficiente teste. Achiziţii sunt demarate, dar nu e suficient”.
La Braşov, pacienţii cu coronavirus vor fi internaţi la Spitalul clinic de psihiatrie şi neurologie.
Nicușor Bagiu, manager interimar al spitalului: „Am reuşit să angajez un infecţionist şi un igienist, am promisiunea că spitalul de boli infecţioase ne va ajuta. Speram să primim şi personal ATI în măsura în care aici vor fi trimise ventilatoare”
Marilena Cioropariu, medic neurolog, spune că ar putea fi probleme în spital atunci când vor ajunge aici cazuri grave: „Da, şi la indicaţia de medicaţie de specialitate pentru Covid şi pentru suportul pacienţilor, acolo suntem depăşiţi de competențe”.
În această unitate sunt 140 de paturi. 40 dintre ele vor fi alocate angajaţilor şi asta pentru că echipele medicale vor fi împărţite în ture. Vor lucra câte 6 ore cu 6 ore pauză pentru odihnă, vreme de 7 zile.
Şi medicii şi asistentele spitalului din Câmpina au aflat că la ei se vor trata exclusiv pacienţi cu coronavirus.
Călin Tiu, manager Spitalul Câmpina: „Suntem în momentul de față posesorii a două ventilatoare mecanice şi a unuia portabil. Am reuşit să găsim din 3 surse 30 de combinezoane ceea ce înseamnă nimic în a ataca Covid-ul”.
Până în acest moment se ştie cu certitudine că vor exista centre COVID 19 în Hunedoara, Prahova, Braşov, Arad, Suceava şi Iaşi. În Bucureşti, pe lângă cele două Spitale de boli infecţioase, Matei Balş şi Victor Babeş, pacienţii infectaţi cu coronavirus sunt trataţi şi la Spitalul Colentina, dar vor fi primiţi în curând şi la Maternitatea Filantropia.
Citește integral pe Știrile Pro Tv
Sursa foto: Facebook Spitalul orășenesc Mioveni
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
43 comentarii