G4Media.ro

Strategia MApN pentru vaccinare: Mai întâi, bolnavii cronici și cei cu vârsta…

Sursa Foto: G4Media.ro

Strategia MApN pentru vaccinare: Mai întâi, bolnavii cronici și cei cu vârsta de peste 65 de ani, veteranii şi văduvele de război/ În centrele MApN vor putea fi vaccinaţi şi membrii de familie ai militarilor

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a stabilit măsurile organizatorice pentru imunizarea voluntară anti-COVID-19 a personalului militar şi civil care activează în Armata României, respectiv militarii în rezervă, retragere, veteranii şi văduvele de război, se arată într-un comunicat al MApN..

În acest sens, au fost stabilite două grupe de prioritate, în conformitate cu criteriile de eligibilitate prevăzute de strategia naţională.

Potrivit sursei citate, în prima grupă de prioritate sunt cuprinse persoanele care optează pentru vaccinare şi care sunt înregistrate cu boli cronice, în funcţie de indicaţia terapeutică, pensionarii militari cu vârsta de peste 65 de ani, veteranii şi văduvele de război.

De asemenea, va fi vaccinat personalul din serviciul de luptă permanent, personalul aeronautic (membri ai echipajelor, personal tehnic, controlori de trafic aerian etc), personalul militar şi civil participant sau aflat în pregătire pentru misiuni şi operaţii desfăşurate în afara teritoriului naţional, dar şi cel de la misiunile permanente, precum şi personalul care execută misiuni în sprijinul altor instituţii (MAI, Ministerul Sănătăţii etc). Din această grupă de vaccinare vor face parte şi persoanele care ocupă funcţii-cheie în structura MApN, precum şi personalul, studenţii şi elevii instituţiilor militare de învăţământ (conform recomandărilor de vaccinare pe criteriul de vârstă).

Cea de a doua grupă a acestei etape se adresează personalului militar şi civil în activitate, care nu a fost cuprins în grupele de prioritate anterioare, pensionarilor militari cu vârsta sub 65 de ani şi rezerviştilor voluntari.

În centrele de vaccinare organizate de MApN vor putea fi vaccinaţi şi membrii de familie ai personalului eligibil (soţ sau soţie, copiii, precum şi persoane aflate în întreţinere legală), care şi-au exprimat voluntar dorinţa de a se vaccina, în funcţie de etapa în care se încadrează, conform strategiei naţionale de vaccinare (etapele II şi III).

Pentru vaccinarea personalului, MApN va înfiinţa centre proprii, care vor fi evaluate şi acreditate de Direcţia medicală a ministerului, comunicate Institutului Naţional de Sănătate Publică, prin CNCAV, şi incluse în Registrul electronic naţional de vaccinare, precum şi în aplicaţia informatică dedicată (Platforma naţională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19).

Unităţile militare vor planifica, în centrele de vaccinare ale MApN, vaccinarea personalului şi rezerviştilor voluntari proprii, iar pensionarii militari, veteranii şi văduvele de război vor fi planificaţi prin intermediul centrelor militare judeţene, de sector sau zonale. Fiecare centru de vaccinare va fi prevăzut cu unul sau mai multe puncte de vaccinare, care vor funcţiona zilnic între orele 8.00 – 20.00, inclusiv în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale.

Informarea pensionarilor militari, a veteranilor şi văduvelor de război cu privire la procedura de înscriere pentru vaccinare şi programarea efectivă a acestora se va face prin intermediul centrelor militare judeţene, de sector sau zonale. În acest sens, printr-un mesaj inserat de Casa de pensii sectorială a MApN pe spatele cuponului de pensie, pensionarii militari şi veteranii de război vor fi anunţaţi că, în situaţia în care îşi exprimă consimţământul pentru a se vaccina împotriva COVID-19, se pot adresa centrului militar de pe raza de domiciliu, de luni până vineri, între orele 08.00 – 16.00, pentru programare şi informaţii suplimentare.

Pentru personalul care nu se poate deplasa, se vor organiza prin grija centrelor de vaccinare, în funcţie de situaţie, echipe mobile care vor executa vaccinarea. În situaţiile în care personalul militar în rezervă, retragere, veteranii şi văduvele de război sau membrii de familie ai acestora nu se pot deplasa la centrele de vaccinare ale MApN, comandanţii unităţilor şi centrelor militare vor solicita sprijinul Direcţiilor de Sănătate Publică pentru programarea acestora la alte centre de vaccinare, din reţeaua Ministerului Sănătăţii, mai apropiate de zona de domiciliu.

De asemenea, arată MApN, numărul posturilor din call-center-urile deservite de militari va fi sporit, iar programul de funcţionare a modulelor de planificare la vaccinare va fi zilnic între orele 08.00 – 22.00, inclusiv sâmbăta, duminica şi în zilele de sărbători legale.

Vaccinarea personalul militar şi civil care activează în Armata României, respectiv a militarilor în rezervă, retragere şi veteranilor de război va fi făcută exclusiv prin exprimarea opţiunii în mod voluntar, subliniază MApN.

Sursa: Agerpres

Sursa Foto: G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Militarii primii

    poporul care plateste pentru militari, ultimii

  2. Un plin de scârbă „HUOOOO”!!!!!!!

  3. Dacă te-ar duce capul ai și înțelege ce scrie în articol.

  4. eu nu inteleg atat timp cat esti pensionar si nu esti in activitate de ce naiba sa fii prioritar??? stai drk acasa si iesi cat mai rar, porti masca …ar trebui inceput cu populatia activa….cine drk va produce bani? cine munceste???

    • Comentarii de joasa clasa si educatie. Cand vei ajunge pensionar STRICT ACELASI RESPECT IL VEI AVEA DE LA COPII, FAMILIE SI SOCIETATE! Nu ai bunici, parinti pensionari? Si pe ei ii condamni asa? Pacat ca existi cu asa mentalitate de „AUR”! Ce daca suntem pensionari, nu mai avem dreptul la viata, la convietuire in societate? Cu siguranta esti un frustrat al sortii sau/si societatii?

  5. Bine ca macar aici e prioritizarea corecta ca de la Gheorghita vad ca nici o sansa.

  6. Comentarii de joasa clasa si educatie. Cand vei ajunge pensionar STRICT ACELASI RESPECT IL VEI AVEA DE LA COPII, FAMILIE SI SOCIETATE! Nu ai bunici, parinti pensionari? Si pe ei ii condamni asa? Pacat ca existi cu asa mentalitate de „AUR”! Ce daca suntem pensionari, nu mai avem dreptul la viata, la convietuire in societate? Cu siguranta esti un frustrat al sortii sau/si societatii?