G4Media.ro

Strategia Naţională Anticorupţie 2021 – 2025, analizată în ședința de Guvern de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Strategia Naţională Anticorupţie 2021 – 2025, analizată în ședința de Guvern de vineri

Guvernul se va reuni, vineri, în şedinţă, urmând ca, printre altele, să analizeze Strategia Naţională Anticorupţie 2021 – 2025, transmite Agerpres.

Potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea Strategiei Naţionale Anticorupţie 2021 – 2025 şi a documentelor aferente, până la finalul lunii martie 2022, toate instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale, inclusiv cele subordonate, coordonate, aflate sub autoritate, precum şi întreprinderile publice îndeplinesc procedurile privind asumarea unei agende de integritate organizaţională, iar până la finalul lunii iunie 2022 elaborează, adoptă, diseminează şi transmit Ministerului Justiţiei planurile de integritate aferente. Planurile de integritate se aprobă prin ordin sau decizie a conducerii instituţiilor şi autorităţilor, respectiv a întreprinderilor publice.

Executivul are pe agenda de lucru şi un proiect de hotărâre privind aprobarea cuantumului şi a plăţii contribuţiei financiare voluntare a României la fondul special destinat sprijinirii activităţii Grefei Curţii Europene a Drepturilor Omului, reprezentând echivalentul în lei al sumei de 50.000 euro.

Proiecte de hotărâre referitoare la aprobarea celei de-a doua plăţi parţiale a contribuţiei financiare restante a României pentru anul 2019 la programele opţionale ale Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), a bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2021 pentru Societatea Uzina Mecanică Orăştie S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, precum şi la actualizarea valorii de inventar pentru unele imobile aflate în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. Constantin Ene” al judeţului Bacău se află, de asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern.

Un alt proiect de hotărâre care urmează să se discute în Guvern este cel privind recunoaşterea Fundaţiei „Blue Planet” ca fiind de utilitate publică.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Corupții analizează strategia anticorupție!!!!
    Lupul paznic la oi.

  2. Adica ăștia care ieri stăteau la masa cu mafioții din toată țara acuma fac strategia asta??
    De râsul lumii …votati băieți votați USL că evbome vin vremuri bune de tot.

  3. Mă faceți să rad.

    • La Guvern este 1 Aprilie!

  4. Mai degraba musamalizata de guvern.

  5. Mult prea scurta perioada strategiei !
    Normală ar fi …. 2021 – 2121

  6. Adică:
    PSD a pus șefă la Comisia Juridică din Parlament o apărătoare a crimei organizate.
    PSD a pus Secretar General al Guvernului un Condamnat Penal .
    PNL a pus Ministru un nenorocit de copiator.
    Mi se pare o batjocură să pretinzi Strategia Națională Anticorupție , când este exclus un Judecător din Magistratură pentru că tundea Gardul viu ,sau exersa scheme de autoapărare.

  7. PSD, PNL si UDMR s-au specializat de 32 de ani sa se bata cu pumnul in piept ca lupta cu coruptia si, pe la spate, sa fure tot ce e de furat in tara asta, dar si fondurile europene.
    Sa speram ca cei de la Uniunea Europeana nu-s atat de fraieri incat sa plece dupa fentele mafiotilor de la Bucuresti, pentru ca prejudiciile le platim toti, nu doar hotii din guvern si partidele lor.
    Cand pui un corupt (Marian Neacsu – PSD) intr-o functie-cheie in guvern, cum poti spune ca lupti cu coruptia si sa te mai si creada cineva?

    • Lasă băi pârlitule că a pus USR-ul la sănătate o Evazionistă. Voi vorbiți de corupție, cu Năsui Motorola, Stelian garsonieră, Mihăilă evazionista, Barna și Pâslaru campionii fraudărilor fondurilor europene? Nu vă e RUȘINE?

    • Eugenie
      Unora nu le este rusine dupa 31 de ani de hotie, tu esti cel ipocrit aici.:))
      Unii inca mai dau vina pe usr, dar de cand s-au intors comunistii la guvernare tot ce auzi este: „uga buga marim pensiile si salariile”.

  8. Țara formelor fără fond, asta e România! O spoiala de țară!

  9. Dar un proiect de țară nu se poate face ?

    • Stăpânii tăi, Psd-ul, au un proiect beton, pus în practică de 30 de ani : fură cât pot și țin justiția pe tușă.

  10. Strategia anticoruptie = strategia de lupta impotriva luptatorilor impotriva coruptiei.