G4Media.ro

STS, luat peste picior de Biroul Electoral Central într-un document oficial: Lecții…

STS, luat peste picior de Biroul Electoral Central într-un document oficial: Lecții de gramatică de la judecători pentru serviciul secret

Biroul Electoral Central a dat o lecție de gramatică Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) într-o decizie publicată pe site-ul propriu. Astfel, la cererea STS de clarificare a aspectelor dintr-un alt document al BEC, Biroul arată că ”Sintagma *la sediul acestora* (…) se referă la sediul biroului județean, municipal sau al biroului pentru străinătate, după caz, concluzie care se impune din realizarea acordului gramatical al adjectivului demonstrativ cu substantivele pe care le determină”.

Biroul Electoral Central a făcut precizările în ședința de vineri, într-un document adresat șefului STS, general de brigadă ing. Ionel – Sorin Bălan, ca răspuns la o cerere de clarificări adresată chiar de Serviciu.

Clarificările cerute de STS au legătură cu modul de corectare a datelor eronate din procesele-verbale de la alegerile prezidențiale.

Citește aici documentul oficial pe site-ul Biroului Electoral Central

Notă: Subiectul a fost semnalat în premieră de Ovidiu Voicu, pe pagina sa de Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. paine si circ pentru prostime, functioneaza de mii de ani

  2. Mare scofală, bine înțeles că judecătorii noștri sunt întrebați după ce cei de la CCR și alți judecători reușesc să interpreteze textele din lege, mai mult pentru ei ar trebui redactat un dicționar explicativ înainte să râdă de alții

  3. Ai calcat pe BEC atunci cind esti atit de prost ca scrii „Urmare a adresei” si mai ai tupeul sa dai altora lectii de gramatica…

    • Mda, au vrut sa dea lectii si, din graba sau nestiinta, l- au omis pe „Ca” inainte de „urmare”, probabil gandindu- se ca suna oficial si solemn daca il inlatura pe bietul „ca”.
      Aceasta adresa de raspuns e penibila in sine, si ” cu ca” si fara ‘ca”, caci, daca vrei sa ii sugerezi unuia ca e prost( iertati- mi vorba rea), nu il trimiti .. la adjectivul pronominal( intrucat risti sa te confunzi cu prostul, in varianta solemna, desigur, adica aproape insuportabil de caraghios), ci, concis, ii spui ca textul nu prezinta nicio dificultate de interpretare si il inviti politicos(prin ea insasi, invitatia e un raspuns taios, dar, totusi, emis intr- o cheie eleganta) sa il mai lectureze o data.
      Cine a ticluit acest raspuns este, in esenta, foarte asememanator cu cine a intrebat, cu diferenta ca unuia i s- a spus ca e….prost(acest mesaj clar transmite raspunsul), iar celuilalt nu i s- a spus la timp, consecinta fiiid duelul ” prostiei intrebatoare” cu „prostia vanitoasa” .
      Stiti filmul acela „Politist Adjectiv”?
      Ei bine, acum avem si magistrat adjectiv.
      Prost de taios, din pacate!
      As minti, insa, sa spun ca ma mira.?

  4. Nu ma mira la ce praf e e prin institutiile statului!

  5. Urmare a prostiei, decizia de plina de greseli gramaticale, dar tot au tupeu sa dea lectii.