G4Media.ro

Studenții Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai, nemulțumiți pentru că s-a scos…

UBB Facultatea de Drept / Foto: Google Street View

Studenții Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai, nemulțumiți pentru că s-a scos admiterea scrisă în acest an

Organizația Studenților în Drept și Consiliul Studenţilor din facultate au publicat un document în care își manifestă dezamăgirea referitoare la deciziile luate de Facultatea de Drept din Universitatea Babeş-Bolyai, de a renunța la admiterea scrisă pentru acest an, scrie cluj24.ro.

Cei care vor intra la facultate vor fi departajați, în mare parte, în funcție de notele obținute la examenul de Bacalaureat.

„Organizaţia Studenţilor în Drept, alături de Consiliul Studenţilor din Facultatea de Drept îşi exprimă dezacordul atât faţă de deciziile recent adoptate de către Consiliul Facultăţii, cât şi faţă de modul în care acestea au fost supuse dezbaterii în cadrul forului decizional. Cu toate că înţelegem şi putem accepta anumite aspecte stabilite, având în vedere situaţia delicată în care ne aflăm, considerăm că dezbaterile ar fi trebuit să fie centrate pe nevoile tuturor celor implicaţi în proces, pornind de la prezumția de bună-credinţă şi să denote o consecvenţă a argumentelor”.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Și eu sunt de acord că o școală care nu-și triază studenții după o admitere serioasă (examen, în cazul de față) se îndepărtează de ideea de educație adevărată.
    Dar, în condițiile actuale, când nu poți da examene fizic din cauza măsurilor de distanțare socială, când învățământul este la pământ și nedigitalizat, când nu ai platforme securizate pentru facultăți și universități, când ești într-o criză cum nu a mai fost de la 1945, cam ce soluții avea Organizația studenților?
    Eu pot înțelege anumite chestiuni, anume că dezbaterile au fost simulate ș.a., dar nici alte soluții nu există. Aici nu e doar problema unei facultăți sau doar a profilor, este o problemă de sistem, de structură, care afectează majoritatea instituțiilor de învățământ din România.
    Așa ne trebuie dacă băieții deștepți (gen Sebastian Ghiță) din fimele acoperite ale SRI au primit contracte și s-au ocupat de informatizarea instituțiilor publice. Acum, în vreme de criză, culegem roadele și ne spargem capetele!