G4Media.ro

Studii americane: Testarea Covid-19 în școli, inclusiv testarea rapidă, dă rezultate semnificative,…

Sursa foto: Pixabay

Studii americane: Testarea Covid-19 în școli, inclusiv testarea rapidă, dă rezultate semnificative, dar presupune eforturi logistice enorme

Testarea regulată pentru Covid-19 în școli, inclusiv testarea rapidă – cerută și pentru școlile din România după redeschidere – ajută la identificarea cazurilor de infectare și oferă un nivel superior de protecție pentru angajații școlilor și pentru familii, arată două rapoarte comandate de Rockefeller Foundation din SUA și citate de Wall Street Journal. Dar implementarea acestui proces este foarte complexă și dificil de realizat, fiind nevoie de resurse semnificative la nivelul școlilor, potrivit documentelor citate.

Un prim raport s-a bazat pe date culese din șase locații pilot unde fie au început, fie sunt în pregătire campanii de testare rapidă cu teste antigen. Al doilea, realizat de organizația de cercetare Rand Corp, a analizat situația din școlile americane unde au fost desfășurare campanii de testare Covid-19.

Primul studiu, realizat de organizația Mathematica pentru Rockefeller Foundation, ONG implicat în campaniile de testare din SUA, estimează că testarea săptămânală a elevilor și personalului din școli poate reduce cu 50% infectările la nivelul unităților de învățământ. Cu cât scade nivelul testărilor, cu atât efectele, deși existente, sunt mai puțin semnificative.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Testarea rapida-bani aruncati pe fereastra, contracte pentru baieti destepti. Cercetatorii israelieni au demonstrat ca sunt ineficiente, de aceea le-au interzis. Israel testeaza gratuit 60.000 persoane zilnic cu teste PCR !

  2. Logic, dar există riscul să rămână iar clasele la jumătate.