G4Media.ro

Studiile premierului desemnat Marcel Ciolacu: Diplomă de licență la 9 ani după…

Sursa Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Studiile premierului desemnat Marcel Ciolacu: Diplomă de licență la 9 ani după absolvirea facultății, studii postuniversitare înainte de examenul de licență, exmatriculat de la doctorat / Alte câteva semne de întrebare fără răspuns

Derularea studiilor premierului desemnat Marcel Ciolacu ridică o serie de întrebări. O analiză G4Media.ro indică faptul că acesta s-a înscris la studii postuniversitare înainte de a obține diploma de licență, document obținut la o distanță de nouă ani de la absolvirea unei facultăți private, autorizată provizoriu. Și studiile doctorate au fost cu poticneli pentru politicianul PSD, în final fiind exmatriculat. Contactat săptămâna trecută, premierul desemnat nu a răspuns întrebărilor G4Media.ro pentru a clarifica situația studiilor sale.

Conform CV-urilor sale oficiale, din care lipsește orice referință la liceul pe care l-a terminat și anul în care a avut loc acest lucru, Marcel Ciolacu a devenit student în anul 1991, la vârsta de 24 de ani. În acel an, a fost înmatriculat la Facultatea de Drept a Universității Ecologice din București (UEB). ”Domnul Ion Marcel Ciolacu a fost student la învățământ cu frecvență”, se arată într-un răspuns al UEB către G4Media.ro.

De asemenea, în CV nu apare și o informație-cheie legată de facultate: Ciolacu a menționat faptul că a absolvit în 1995, dar, într-un răspuns trimis G4Media.ro de universitate, se precizează că ”A susținut și promovat examenul de licență în 2004. Examenul a fost susținut în cadrul UEB.” Erau primii ani în care Universitatea Ecologică organiza sesiuni de licență după ce, cu un an înainte, fusese acreditată de Ministerul Educației și primise acest drept.

O întrebare fără răspuns rămâne aceea dacă Marcel Ciolacu a mai susținut examene de licență între 1995 și 2003, în cazul unui răspuns afirmativ reieșind că le-a picat, de vreme ce a obținut diploma în 2004. Conform legii, absolvenții facultăților private autorizate provizoriu susțineau examenul de licență la universități de stat. Din informațiile disponibile pe Internet, reiese că, cel puțin în anul 2000, absolvenții de Drept de la UEB mergeau pentru a-și lua această diplomă în urma unui examen la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din București. Nici UEB și nici Academia de Poliție nu au răspuns unei solicitări în care erau întrebate dacă politicianul a susținut examene de licență între 1995 și 2003.

De anul 2003 se leagă alt mister din studiile lui Ciolacu. CV-ul indică faptul că, în acel an, el s-a înscris, tot la UEB, la ”studii postuniversitare de specialitate”. În principiu, înscrierea la astfel de cursuri se poate face prin depunerea unei diplome de licență, pe care, însă, Ciolacu a obținut-o un an mai târziu, în 2004. O solicitare din 5 mai 2023 trimisă UEB, pe marginea acestui subiect, nu a primit răspuns în ciuda insistențelor, inclusiv la nivelul rectorului universității. G4Media a solicitat și Ministerului Educației să transmită care erau, în anul universitar 2003-2004, studiile necesare înscrierii la acest nivel de cursuri. Până la ora editării acestui articol, nu am primit răspuns.

Din informațiile disponibile public, au existat și există anumite studii postuniversitare la care înscrierea poate avea loc doar prin depunerea diplomei de absolvire, dar acestea trebuie să vină, tematic, în continuarea studiilor din facultate. Or, Ciolacu a absolvit Dreptul, iar studiile sale postuniversitare de specialitate, conform CV-ului, au fost în domeniul ”Management şi finanţare locală”.

La capitolul Educație și formare, Ciolacu a mai menționat în CV cursuri postuniversitate în domeniul securităţii şi apărării naţionale, la Colegiul Național de Apărare (2008-2009) și un masterat de Bazele sectorului public. Managementul finanţelor publice, la SNSPA (2010-2012).

El a încercat să obțină și titlul de doctor, fără succes. Astfel, în 2019, a fost exmatriculat de la studiile doctorale ale Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul”, instituție subordonată Serviciului Român de Informații (SRI), după ce fusese doctorand la această universitate din 2013. Titlul lucrării sale era „Controlul parlamentar din perspectiva securității naționale” – o analiză a relațiilor dintre comisiile parlamentare și serviciile de informații – SRI și Serviciul de Informații Externe (SIE).

Potrivit CV-ului oficial, Ciolacu vorbește două limbi străine: engleză și franceză, fără să precizeze nivelul de competență. Potrivit mai multor colegi de partid, Ciolacu nu a fost auzit vorbind în vreo limbă străină în deplasările oficiale în afara țarii sau cu ocazia primirii unor delegații străine în România.  Nu există niciun video disponibil pe internet în care Marcel Ciolacu să vorbească în engleză sau franceză.

Există o înregistrare din Iulie 2022 când Ciolacu ține un discurs cu ocazia unui eveniment internațional, Parliamentary Intelligence Security Forum, dar vorbește în limba română. Mai există cadre de la o întâlnire cu fostul președinte al Parlamentului European, David Sasoli, însă nici aici liderul PSD nu poate fi auzit vorbind în vreuna dintre cele două limbi străine despre care susține că le stăpânește. În filmulețul de 1 minut și 12 secunde postat de Parlamentul European, Marcel Ciolacu nu spune nimic în compania oficialului european.

Vezi aici CV-ul postat pe site-ul Camerei Deputaților.

Vezi înregistrarea din timpul vizitei efectuate în februarie 2020 de Marcel Ciolacu la Parlamentul European

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

42 comentarii

  1. In programul Romania Verificata, Presedintele nu ar numi un PM fara ca acesta sa-i prezinte copie legalizata dupa Foaia Matricola.
    Ca doar nu sunt mai presus decat noi.

  2. Eeei, a fost un pic mai greu….

    • ce? ca diploma a primit-o prin curier.
      daca Agențiile de rating Standard & Poor’s sau Fitch sau care or mai fi pentru Romania spun ca nu conteaza atunci – nu conteaza atata timp cat sunt platite „la secret” ca sa fie bine

  3. In timp ce noua ne statea mintea la scoala, domnul invata scoala vietii si iata ce departe a ajuns.
    Cam greu cu facultatea aia. La 23 ar fi trebuit incheiata si de doctorat nici nu mai putea fi vorba, ca doar abia vorbeste.

  4. Am incetat ( și îmi este rușine față de mine însumi , copilul, căruia
    nu știu ce educație potrivită sa ii ofer să nu îmi facă reproșuri mai târziu așa cum o fac eu acum față de părinți mei așa ca la generație la generație -deși nu o merită , microsocietatatea – aceea în care care unii din pudoare – mai exista acest cuvânt în limba română ?- poate fără să-și dea seama-își implică și explică alegerile) , am incetat la un moment dat să mai fac alegeri pentru mine , mi sa părut egoist . Și periodic mi sa spus că libertatea pentru care s-a murit la revoluție a fost prost înțeleasă. Și de obicei, democratic , nu e așa , se impune câte o lege cu această ocazie , oare data viitoare va fi altfel ?

    • @Ha-ha-ha – Aoleu, intelegi ce scrii acolo? Si vezi si tu, macar ortografia sa fie daca nu se poate coerenta…

  5. Si voi acum. Parca nu stiati ca suntem condusi de hoti, pròsti si impostori.

  6. De „Școala Vieții” absolvită la colț de Palat Comunal cu BT-ul cartonat pe mânecă nimic, nimic !?

  7. „Alo, breten Marsel? Mei, de ce tu nu pun in CV facultate de hăitaș care aduc animal sălbatic in cătare de la carabina de vânător cu ban ?
    Salaam Aleikum!”

    • ” PS. Și tu nu uit de școala de vâslaș de la Belina plus diploma de chef-bucătar de știuci…
      Salam aleku!”

  8. pentru mine, faptul ca a fost exmatriculat de la doctorat e un semn bun. altii si-au folosit puterea/influenta ca sa obtina doctoratul, si stim cu totii ce s-a intamplat. au ajuns sa ne faca de ras pe toti, nu doar pe ei insisi.
    nu cred ca voi ajunge atat de departe incat sa devin sustinatorul dlui Marcel von PSD, iar cuvintele PSD, cu declinarea lor PSD-NL, inca imi provoaca reflux, dar, sincer, ma simt mai bine decat pe vremea lui Dragnea sau Grendel.
    sa dea Dumnezeu sa nu ma insel, desi, cu PSD, pariul cel mai realist e sa crezi in ce e mai rau.

    • desi, daca stau sa ma gandesc mai bine, exmatricularea de la doctorat e mai probabil sa fie ca urmare a neglijentei/uitarii/nepasarii, decat a jenei… hm. imi vine sa sterg comentariul anterior dar nu stiu de unde…. 🙂

    • Cel mai bun viitor prim -ministru și voi vă împiedicați într-un doctorat. Dacă PSD performează sub conducerea ciolacului eu îl votez la următoarele alegeri

    • @ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha… ha
      nu se impiedica nimeni intr-un doctorat. cei care comenteaza la G4Media se impiedica in principii si morala, de obicei.
      doctoratul, sau, mai bine zis, comportamentul „candidatului”/”doctorului” inainte si dupa obtinerea lui, legat de doctorat, constitue semne/indicii in sensul principiilor mentionate mai sus.
      OK? bun, acum ca ne-am linistit putin, poti vota pe cine doresti, evident. Chiar si pe Marcel.
      cine stie, poate ne surprinde pe toti….
      dupa care, ne putem trezi sa ne bem cafeaua.

    • in halul asta am ajuns, sa apreciem ca politicienii autohtoni n-au facut abuz de putere si au fost trimisi acasa… aidacurunostru

  9. Nea Gica….tu ai avut vreo diploma de ascuns? Sa nu cautam degeaba! Ca la ce ai scris,sigur ai fost comunistul din sat,șef la restaurantul gării!

  10. Rares Bogdan, bravo! Ati reusit cu greu sa puneti un astfel de smecheras de Buzau in fruntea Guvernului.
    Pe-se-de a fost adus la putere de voi, caricaturilor care va considerati penelisti. Rusine, sper sa dispara partidul vostru in cativa ani, sarlatanilor psdnl slugi de pesedei.

  11. Păi un PSD ist pur sânge așa are studiile și doctoratele. Masteratele luate înaintea Bac ului. Românie plai de dor!

  12. Nea’ Ion?
    Ce aveti cu nea Ion’?
    Ce daca are o gogoserie?Ce daca a fost doar vice primar in provincie?Ce daca a absolvit dupa n ani o universitate pr0ast@?
    Doar nu devine el presedintele tarii…nici macar ministru sau prim ministru…am fi o tara de…mana a 10a

  13. ,,Exmatricularea” din anul 2019, a dlui Ciolacu, de la studiile doctorale ale Academiei Nationale de Informatii, probabil ca a fost si dorinta personala a dlui Ciolacu .
    Pt ca in acei ani au fost foarte multe probleme cu lucrarile de doctorat, multe dovedite plagiate, iar ducerea la bun sfarsit a unei lucrari de doctorat numai cu resurse proprii, era ceva extraordinar de greu , aproape imposibil.
    Asa ca cea mai buna solutie pt dl Ciolacu, probabil ca a coincis cu propria dorinta de a nu mai finaliza lucrarea, respectiv sa fie ,,exmatriculat”.

    • Ducerea la capat a unei lucrari de doctorat este aproape imposibila pentru majoritatea oamenilor; doctoratul ala inseamna ceva, trebuie sa fie dificil. Doar la noi nu valoreaza nici cat hartia pe care e tiparita diploma. Si care e diferenta intre un exmatriculat si un balbait cu doctorat plagiat? 20% la salariu? Ca e unul mai impiedicat ca alrul.

  14. Unul mai p_rost ca altul în guvernul ăsta!
    Acesta este chiar mai slab decât Guvernul Ciucă, dacă cumva ne imaginam că se poate și mai rău!
    Urmăriți-l pe andicapatul ăla de la Agricultura!

  15. macar i-a aruncat peste gard pe cei mai corupti mafioti pesedisti…aia care latrau pro putler si pro coruptie fara jena…‼️‼️‼️‼️‼️

  16. Nu ma mira parcursul „academic” al d-lu Ciolacu. Intre politicieni se obisnuieste.
    Problema grava este HALUL IN CARE A AJUNS INVATAMANTUL SUPERIOR!

  17. Gogule, probleme ma ?

  18. Da’ stii cum? Nu mai dorm noaptea! :))

  19. #studii
    precum toti ceilalti gainari din parlament / guvern / aparatul de stat. aidacurunostru. fugiti cat inca sunteti tineri.

  20. de parca mai e nevoie sa se caute ceva la membrii celui mai toxic partid din istoria recenta a romaniei…

  21. la baza, majoritatea atat au. restul e pe furaciune.

  22. Pai vedeti de ce Ciolacu l-a propus judecator la CCR pe Bogdan Licu?! Si acesta se află in aceiasi situatie cu studiile! Cine se aseamană se adună,mai ales atunci cand e vorba de ciolan! Nu m-am referit la prietenul presedintelui🤣!

  23. PSD-ul promovează imaginea incultului descurcăreț, care e foarte simpatizat la noi. Cum suntem țara cu cel mai mare număr de analfabeți funcțional, voturile sunt asigurate, pentru ca oricare alt personaj mai răsărit ar fi văzut ca o insulta, așa ca escrocul Marsel poate sta liniștit o vreme.

  24. Ce importanta are ? Romanii il voteaza in mare majoritate.

  25. Jumate din votantii psd se identifica cu marcel. Cealalta jumatate ar vrea sa fie ca el.

  26. 1 Anunta un program economic in 2023 cu cifre . 2. Modifica Codul fiscal pentru a indeplini ”programul” pe care l-a promis fara sa-l fi cerut nimeni, fara ca psd sa fi fost votat cu acest program.3 In 2024 cere votul pentru a putea finaliza/duce mai departe acest ”program”4. Ce cerem de multi ani in strada sau pe aici de multi ani, nu intereseaza nici la nivel de narative (gen taierea pensiilor specialilor, recuperarea prejudiciilor de la corupti , restructurarea agentiilor, institutelor, a cheltuielilor statului , etc etc)

  27. PSD-ul promovează imaginea incultului descurcăreț, care e foarte simpatizat la noi. Cum suntem țara cu cel mai mare număr de analfabeți funcțional, voturile sunt asigurate, pentru ca oricare alt personaj mai răsărit ar fi văzut ca o insulta, așa ca es.crocul Marsel poate sta liniștit o vreme.

  28. Bianca Drăgușanu cu pantaloni. Asta merităm.

  29. Observatie interesanta: in Romanica, studiile ‘civile’ facute oricit de prost sint infinit mai valabile decit studiile ‘militare’ facute oricit de bine; vezi ciolacul vs. maciuca.

  30. De asta berbecii astia nu dau doi bani pe educatie. Au nevoie de altii mai prosti ca ei ca sa-i poata conduce 😉