G4Media.ro

UPDATE Studioul teritorial Mureș al radioului public neagă că este partener al…

Sursa foto: Turnul Sfatului

UPDATE Studioul teritorial Mureș al radioului public neagă că este partener al ”Marșului pentru Viață”, deși în versiunea inițială a știrii era menționat parteneriatul

Update 2: O captură de ecran a articolului inițial de pe Radio Târgu Mureș, din 20 martie, arată că în știre era menționat explicit că radio Târgu Mureș este partener media al evenimentului. Captura a fost realizată cu site-ul specializat WayBackMachine:

Update 1: Lavinia-Nicoleta Ghișa, managerul Radio Tg.Mureș, a spus într-o declarație pentru G4Media că ”Studioul Teritorial de Radio Tg.Mureș nu are parteneriat pentru evenimentul „Marșul pentru Viață”, care se desfășoară la Tg.Mureș, așa cum ați precizat dvs. în titlul articolului. Radio Tg.Mureș nu este partener al Marșului, ci reflectă, ca întotdeauna, cu obiectivitate, echilibru și echidistanță, toate evenimentele de interes public care au loc în zona sa de acoperire”. Informația despre parteneriat fusese publicată într-o știre Rador.

Articol inițial: Ajuns la a 13-a ediție, ”Marșul pentru Viață”, manifestare anti-avort organizat la Mureș are alături radioul public, prin studioul teritorial Mureș, potrivit unei știri Rador.

Jurnaliștii de aici au publicat o știre despre eveniment în care prezintă o serie de argumente pentru care, consideră ei, femeile ar trebui să abandoneze ideea avortului.

”Aparatele ecografice tot mai performante din zilele noastre permit confirmarea vieții intrauterine prin evidențierea acesteia și posibilitatea de a asculta bătăile ritmice ale inimii încă de la 5-6 săptămâni de sarcină.

O mare prolemă este, însă, lipsa de consiliere înainte de avort, prin urmare multe femei nu conștientizează că o ființă vie este suprimată prin avort, precizează medic primar obstetrică ginecologie din Târgu Mureș, asistent universitar, Caterina Miladi Grif: „Este dovedit științific că viața umană începe în momentul concepției și având aparatele atât de performante ecografic, se poate observa încă de la 6 săptămâni când pacienta își așteaptă revenirea menstruației, că poate să vadă chiar pe ecranul ecografului cum îi pulsează inima micuțului pe care îl poartă în pântece, un corp primitiv dar care pulsează, chiar înainte ca ea să știe că e însărcinată”.

Organizatorii mai atrag atenția că avortul e una din cauzele scăderii dramatice a natalității, a depopulării și îmbătrânirii populației României.

Datele statistice arată că din anul 2020 numărul persoanelor vârstnice au depășit, pentru prima dată, numărul copiilor și tinerilor.

Cifrele pe anul 2023, mai arată faptul că natalitatea se regăsește la cel mai scăzut nivel de când se culeg date statistice în județul Mureș. Pentru prima dată, numărul de nou-născuți a scăzut sub 5.000 într-un an.

În plus, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică în fiecare an, în județ, sunt înregistrate între 400 și 500 de mame minore”, se arată în știre.

Marșul pentru Viață își propune să facă informare și educație pentru tineri, pe tot parcursul lunii martie fiind desfășurate, la nivel național, o serie de activități în acest sens, precizează Radio Târgu Mureș, care subliniază că este partener media al evenimentului.

Marșul pentru Viață are loc în fiecare an în luna martie, în preajma sărbătorii Buneivestiri, iar organizatorul evenimentului este protopopul greco-catolic din Târgu Mureș, pr. Ioan Fărcaș.

Peste 80% din spitalele publice nu oferă servicii de avort, iar 90% dintre spitale și clinici nici măcar nu trimit în altă parte femeile care solicită întreruperea sarcinii, arată o cercetare realizată de Asociația Moașelor Independente, prezentată în detaliu de G4Media.

Această situație îngrijorătoare se înregistrează în condițiile în care întreruperea de sarcină este legală în România, până în săptămâna 14 de sarcină. În același timp, Biserica Ortodoxă Română s-a poziționat împotriva avortului, cu nuanța că nu susține legiferarea acestei interdicții.

Potrivit cercetării, în România, din 176 de unități medicale publice care figurează cu secții de obstetrică- ginecologie, doar 7 unități furnizează ori avort medicamentos, ori chirurgical în acord cu recomandările din ghidurile medicale, prospectele farmaceutice și legislația națională iar, din 783 de unități medicale private (clinici și spitale), doar 3 unități oferă ambele tipuri de servicii de întrerupere a sarcinii conform ghidurilor, prospectului și legislației naționale. Nicio unitate publică nu oferă ambele tipuri de avort.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cei care se plang ca nu avem natalitate sa faca mai multi copii. Sa infieze copii abandonati. Sa aiba grija de copiii defavorizati.
    Ne intoarcem la decretei?

  2. Vedeti-va de problemele voastre, nu de-ale altora.