G4Media.ro

STUDIU 85% dintre liderii de afaceri din Marea Britanie consideră că angajații…

Sursa foto: Pixabay

STUDIU 85% dintre liderii de afaceri din Marea Britanie consideră că angajații sunt mai productivi sau la fel de productivi atunci când lucrează de la distanță

Datele publicate recent de Oficiul Național de Statistică (ONS) britanic susțin că Regatul Unit se află într-o criză de productivitate, fiind în urma multor altor națiuni din G7 în ceea ce privește producția forței de muncă. Însă majoritatea (85%) liderilor de afaceri nu consideră că munca la distanță și hibridă reprezintă o cauză a acestei situații, potrivit unei noi cercetări efectuate de Okta pe un eșantion de peste 500 de lideri de afaceri, scrie hrnews.co.uk.

Mai mult de jumătate (61%) afirmă că angajații lor sunt mai productivi atunci când lucrează de la distanță, un sfert (24%) spun că sunt la fel de productivi și doar o minoritate (15%) consideră că productivitatea a scăzut. Cu toate acestea, liderii de afaceri din Germania (94%) și Franța (91%) raportează niveluri mai ridicate de productivitate, în tandem cu constatările ONS, conform cărora aceste regiuni depășesc Marea Britanie. Acest lucru sugerează că întreprinderile ar putea obține mai multe avantaje în materie de productivitate prin munca hibridă.

Percepțiile privind nivelurile de productivitate în timpul lucrului la distanță au avansat în mare măsură în Regatul Unit. Într-un studiu Okta din 2020, mai mult de un sfert (27%) au considerat că exista o percepție clară că angajații munceau mai puțin în timp ce se aflau acasă, dar majoritatea (64%) au considerat că acest lucru s-a îmbunătățit pe parcursul pandemiei.

Mai mult de o treime (37%) dintre liderii de afaceri consideră acum că o productivitate mai bună este unul dintre principalele motoare de afaceri în adoptarea unui model hibrid. Cu toate acestea, un sfert (26%) consideră că acest lucru reprezintă încă o provocare, iar o treime (32%) spun că aceasta este o prioritate absolută de îmbunătățire.

În ultimii ani, a crescut dorința angajaților de a adopta munca hibridă, în creștere din aprilie 2020 (35%) până în martie 2021 (43%), urmând ca trei sferturi (72%) să folosească acest model în 2023. Cercetarea Okta din 2020 a constatat că peste jumătate (55%) au fost la birou în fiecare zi înainte de primul lockdown național, iar în martie 2021, aproape o treime (31%) credeau că angajatorul lor le va cere să se întoarcă cu normă întreagă. Cu toate acestea, noul studiu constată că acesta este acum cazul pentru doar un sfert (25%).

Creșterea muncii hibride a dus simultan la o creștere a discriminărilor de proximitate, care reprezintă o tendință de a acorda un tratament preferențial celor care lucrează la birou în comparație cu cei care lucrează de la distanță. Acest lucru este considerat o provocare din ce în ce mai mare pentru o cincime (19%) dintre întreprinderile britanice. Două cincimi (42%) dintre lideri investesc în mod activ în modalități de a preveni acest lucru, în timp ce un număr similar (41%) ar lua în considerare investiții în acest domeniu.

Alte priorități pentru întreprinderi în 2023 includ îmbunătățirea experienței angajaților (33%), menținerea unei culturi pozitive la locul de muncă (30%) și obținerea unei colaborări corecte (27%). Pentru a face acest lucru, liderii intenționează să crească investițiile în instrumente de videoconferință (78%), instrumente de productivitate și colaborare (70%) și instrumente de implicare a angajaților (68%) în următorii trei ani.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Doar in Romania majoritatea patronilor considera ca angajatii trebuie sa lucreze sub supraveghere, la birou.