G4Media.ro

Studiu: Aerul poluat agravează COVID-19

sursa foto: Pixabay

Studiu: Aerul poluat agravează COVID-19

Poluarea aerului favorizează creşterea semnificativă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, spitalizările şi rata deceselor, potrivit unui studiu făcut de cercetători din Marea Britanie, transmite RFI.

Studiul, citat de cotidianul The Guardian, arată că expunerea pe termen lung a persoanelor la particule poluante generează creşterea cu 10% a infecţiilor şi spitalizărilor, respectiv cu 15% a deceselor. Studiul a luat în calcul peste 20 de factori, inclusiv densitatea medie a populaţiei, vârsta, spaţiul locativ, ocupaţiile şi obezitatea.

Sunt tot mai multe dovezi potrivit cărora în Europa, USA și China, poluarea aerului agravează efectele COVID-19. Se știe deja că aerul poluat inflamează plămânii, cauzând boli respiratorii şi cardiace. Dar nu toţi sunt de acord că dovezile de până acum sunt suficient de puternice pentru a demonstra un impact puternic. “Am fost frapat de raportul puternic de cauzalitate”, a declarat prof. Matthew Cole, coordonatorul studiului dezvoltat la Universitatea din Birmingham. Rezultatele studiului au fost examinate de savanţi independenţi şi urmează să fie publicate în revista Environmental and Resource Economics.

Citește articolul complet pe RFI.

sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Aerul poluat agravează orice boală, este chiar el o otravă complexă, noutate era să spună că e sănătos și vindecă boli 😛

    Deja m-am săturat ca orice știre să fie legată de covid. E in virus, e periculos și ucide organismele slabe, dar nu facem nimic să îi protejăm pe cei vulnerabili, ba chiar le facem mai mult rău, că să scape bogătașii …

  2. Am fi mai buni dacă nu am avea proprietăți și am trăi în grupuri în loc de cupluri.