G4Media.ro

Studiu: Cei mai mulţi antreprenori cred că profesorii sunt începători în folosirea…

Sursa foto: Pixabay

Studiu: Cei mai mulţi antreprenori cred că profesorii sunt începători în folosirea calculatorului şi a Internetului, iar digitalizarea în şcoli este la un nivel minim

Digitalizarea în şcolile din România este la nivel minim, de 20% din potenţialul maxim, iar profesorii sunt începători în folosirea calculatorului şi a Internetului, comparativ cu alte ţări din Europa, consideră majoritatea antreprenorilor români, potrivit unui studiu realizat de producătorul de soft CIEL România, citat de News.ro.

Peste 55% dintre antreprenori afirmă că profesorii au competenţe digitale de începători.

Principalele cauze pentru lipsa de investiţii în tehnologie şi digitalizare în învăţământ sunt mentalitatea învechită şi dezinteresul guvernanţilor, deşi am avea resursele necesare, mai arată analiza citată.

Astfel, 46% dintre antreprenori cred că nivelul de dotări este minim, lucru vizibil cu ochiul liber, iar 26% cred chiar că nivelul din România este cel mai slab din Europa. Doar 25,8% dintre respondenţi consideră că nivelul de dotare este moderat şi că şcolile beneficiază de dotări esenţiale, dar nu suficiente.

Totodată, peste 34% dintre ei sunt de părere că este nevoie nu doar de educaţie digitalizată, ci şi de dotări fizice avansate în şcoli – de exemplu, ferestre inteligente care se deschid când nivelul de oxigen din sala de curs scade – iar 10% cred că predarea tradiţională ar trebui înlocuită în licee şi facultăţi cu predarea şi învăţarea digitale (table digitale, cărţi digitale, teme facute online şi prezentate digital, biblioteca digitală).

Peste 23% dintre antreprenorii români cred că acest lucru se întâmplă deoarece există nepăsare şi dezinteres din partea guvernanţilor, 22,6% dintre respondenţi cred că profesorii nu sunt pregătiţi şi nu au deschiderea să deprindă abilităţi digitale, în timp ce 36,8% dintre antreprenori sunt convinşi că motivul este mentalitatea învechită atât la nivel de guvernare, cât şi la nivel academic, mediul academic fiind sigur că metodele clasice de predare/învăţare sunt mai bune decât cele moderne.

În schimb, 17,4% dintre respondenţi cred că este o perceptie falsă şi că doar sectorul privat de IT este în dezvoltare, România fiind în urmă la capitolul IT per total.

Nivelul de competenţe digitale ale profesorilor în pandemie este aproape de zero, consideră 20% dintre antreprenorii români, afirmând că aceştia nici nu ştiu să se conecteze pe platformele de live streaming folosite pentru şcoala online.

De asemenea, 55,5% dintre respondenţi afirmă că profesorii au competenţe digitale de începători şi au doar abilităţi de bază în folosirea unui laptop şi a internetului. Doar 23,2% dintre respondenţi sunt de părere că nivelul de competenţe digitale ale profesorilor este mediu şi doar 1,3% consideră aceste competenţe avansate. (Sursa foto: Pixabay)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Hai sa ne legam de profesori in loc de functionarii publici.
    Sa-ti educi copilul poti sa o mai faci si tu
    Dar sa pui un functionar public sa-si faca temeinic treaba nu poti decat in instamta de judecata

  2. studiu: cei mai multi profesori cred ca antreprenorii sunt niste ingalati care au primit cadou niste zeci de mii de la tati sau iubi

    Studiu de caz: madam Saygo

  3. De unde stiu antreprenorii acestia despre profesori?
    Doamne ce ne mai dam cu parerea!!! Nimeni in Romania nu spune “nu stiu”….
    De ce nu-si vad de firmele lor care nu au niciodata profit si nu platesc impozite?

  4. Nu e unul în stare să scrie ceva concret, să de-a vreun exemplu din alte părți, să propună un program de instruire a cadrelor didactice. Sau să detalieze cum fac ei angajări.

    • Am lucrat anul trecut pe trei platforme si nu am avut probleme de adaptare, ba chiar am cumparat tableta grafica din banii proprii si laptop. Cat despre notare, cred ca multi dintre antreprenori nu isi dau seama cat de complex este procesul de evaluare si cat de mult difera de la o materie la alta si de la o clasa la alta.

      Antreprenorii ar trebui sa se intoarca la scoala si sa vada cu ce lucreaza profesorii, calculatoare din dosarul Microsoft, hartie adusa de acasa si uneori cu toner cumparat din bani care sunt stransi la comun din buzunarele proprii. Antreprenorii ar trebui sa se gandeasca sa mai faca si donatii si sa critice mai putin.

      Cred ca unele domenii sunt tinute intentionat in ignoranta… De ce? Va rog pe fiecare sa dati un raspuns…

    • Cadrele didactice au capacitata de a se instrui singure. Au reuşit să ia legătura cu toți elevii de acasă, doar cu ajutorul telefonului şi laptopului personal. Au fost ín stare să pună pe picioare platformele şcolilor în timp record. Au urmărit tutoriale şi au reuşit să îşi transforme locuința ín sală de clasă. Au fost în stare să instruiască elevii pentru a se loga pe platforme. Au fost în stare să țină orele pe meet. Chiar au muncit şi au facut tot ce au putut să faciliteze accesul elevilor la învăţătură.

  5. Ma uit la cei care au sarit de târtiță
    Ma ntreb ce meserie au, oare
    Si, mai rau, cat de nasoala e musca aia de pe caciula lor
    Nu de alta, dar orice om sanatos la cap vede situatia din învățământ, cu halul de note pe care le iau incompetentii cand sunt testați
    PS. Proful de geogra al lu’ fiu meu le a spus ca atractia gravitațională generată de Terra se datorează miezului de fier.
    Ala e platit sa l învețe pe pruncul meu .
    Jesus, oameni buni. Wake up

  6. Pai daca le da nas ciudatul Câtu…
    A afirmat ca antreprenorii sunt eroi.
    Asa ca toți patronasii au si crezut asta.

  7. Boooool shit !!!
    Platforma sponsorizată
    Comentarii la fel !!!!!!!!!!!