STUDIU Consumul unor cantități mari de cafea reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer
Conform unui studiu pe termen lung, consumul unor cantități mari de cafea reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer, informează ediția electronică a publicației „Medical Express”, transmite Rador.
Cercetătorii de la Universitatea Edith Cowan din Australia au vrut să vadă dacă consumul de cafea afectează nivelul de declin cognitiv la peste 200 de australieni, timp de un deceniu, relatează BTA. Coordonatorul studiului, dr. Samantha Gardner, a spus că rezultatele au arătat o legătură între cafea și câțiva markeri importanți asociați cu boala Alzheimer.
„Am stabilit că participanții la studiu, fără limitări de memorie, care au băut mai multă cafea la începutul studiului, au fost mai puțin susceptibili de a prezenta deficiențe cognitive ușoare, care preced adesea boala Alzheimer, sau de a dezvolta Alzheimer în timpul studiului”, a spus ea.
Consumul de cafea a dat rezultate pozitive în ceea ce privește funcții precum planificarea, autocontrolul și atenția.
Consumul mare de cafea este asociat și cu încetinirea acumulării de proteine amiloid în creier – un factor cheie în dezvoltarea bolii Alzheimer.
„Dacă o ceașcă medie de cafea pe care ne-o facem acasă este de 240 de grame, consumul a două astfel de căni de cafea pe zi poate reduce potențial declinul cognitiv cu opt procente în decurs de 18 luni”, a spus dr. Gardner. Pentru aceeași perioadă, se poate obține o scădere cu cinci procente a acumulării de proteine amiloid.
Sursa foto: John Schnobrich on Unsplash
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
7 comentarii